lauantai 26. tammikuuta 2013

Keksejä & ennustusnoppia

Jokainen, tai ainakin usea wicca leipoo varmasti itse rituaaleissa käyttämänsä kakut. Joskus olisi hauska tietää millaisia reseptiä muut käyttävät. Yleensä kun leipomisinto yllättää niin on käytettävä niitä aineita joita kaapista löytyy, ja tälläisiä aineita löysin omiin kakkuihini tällä kertaa:

1/2 dl kookoshiutaleita
1/2 dl ruokosokeria
2 rkl mantelirouhetta & hasselpähkinärouhetta
reilu dl täysjyvävehnäjauhoja
3 rkl neitsytkookosöljyä
1 tl kardemummaa
1 kananmuna

Yhdistin kuivat aineet keskenään ja lisäsin rasvan nyppien sekä munan nopeasti sekoittaen. Kun taikina oli kiinteytynyt hetken jääkaapissa, tein siitä muotilla 16 pientä keksiä ja paistoin 160 asteessa noin 14 minuuttia.


Tekemisen iloa

Sain hiljaittain uuden kirjan, Scott cunninghamin ja David Harringtonin "Spell Crafts"- nimisen opuksen, jossa neuvotaan monenlaisen maagisen esineen valmistuksessa. Kirjassa oli myös ennustusnoppien ohje, joten päätin kokeilla niiden tekmistä.


Muotoilin sellaisesta itsestään kuivuvasta savesta kolme pientä kuutiota, ja jokaisen nopan neljälle sivulle kaiversin eri symbolin. (Jokaiseen noppaan jäi siis kaksi tyhjää sivua.) Käytin kirjassa esiteltyjä riimuja, tässä niiden merkitykset:


(Kuvan mukaan järjestyksessä oikealta jokainen neljänrivi ylhäältä alas):
*Koti (perhesuhteet, sisäinen minä)
*Omistus (epäterveet suhteet, materia)
*Rakkaus (romantiikka, ystävyys, omakuva)
*Varakkuus (raha, säästöt, työllisyys)
*Nainen
*Mies
*Hämmentävät ajatukset (tunne-elämän paineet, epäilyt, väärinymmärrykset)
*Loppu (uusi alku, muutos, initiaatio, puhdistuminen)
*Hyvinvointi (helppous, nautinto, onnellisuus, rauha)
*Lahja (perintö, ylennys, fyysiset taidot, vapaaehtoistyö)
*Ristiriita (väittelyt, agressiivisuus, viha)
*Myrkky (juorut, negatiiviset ajatukset, haitalliset tavat ja asenteet, kateus)


Tässä valmiit nopat! En ole vielä päässyt kokeilemaan niitä, sillä niiden kuivumiseen menee hieman aikaa. Näitä käytetään ihan pyörittämällä noppia ja tulkitsemalla päällimmäisenä näkyvät symbolit yhdessä, ja koska joka nopassa on myös kaksi tyhjää sivua, voi symboleita tulla kerralla yksi, kaksi tai kolme. Tietysti voi käydä niinkin että yhtään symbolia ei tule näkyviin, silloin nopilla ei todennäköisesti ole mitään uutta kerrottavaa. Koska kyseessä on ennustamisen apuna käytetty väline, kannattaa näidenkin käyttämiseen keskittyä sensijaan että vain heittelisi niitä saadakseen mieluisan vastauksen! Jos olisin heittänyt tuon kuvassa näkyvän asetelman (loppu, varakkuus, nainen), tulkitsisin sen yksinkertaisesti niin että raha-asioissani tulee tapahtumaan muutos. Vaikka jotakin viestiä ei heti ymmärtäisi, niin se kannattaa laittaa itsellensä ylös, sen merkitys kyllä selviää ennemmin tai myöhemmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti