sunnuntai 20. tammikuuta 2013

SmaragdeistaAloitan kertomalla yhdestä mielestäni kauneimmasta kivestä. Smaragdit voivat olla melko hintavia, mutta ”huonompilaatuisia” raakakiviä saa ihan kohtuuhintaan. (Huonompilaatuisella tarkoitan koruteollisuudelle hyödyttömiä kiviä, mutta ominaisuuksiltaan nämä ovat aivan yhtä hyviä kuin hiotut kivetkin!) Magiassa kiven voi hyvin korvata myös esim. beryllillä, peridootilla, vihreällä turmaliinilla tai akvamariinilla. 

Smaragdit ovat beryllin vihreitä jalokivimuotoja.

Smaragdi auttaa tasapainottamaan tunteita ja korvaa mustasukkaisuuden sekä epärehellisyyden kärsivällisyydellä ja vilpittömyydellä. Se edistää henkistä selkeyttä, virkistää aivoja ja parantaa muistia, auttaen meitä tekemään oikeat päätökset. Kivi vaikuttaa sekä tietoiseen mieleen että alitajuntaan, ja tämän vuoksi sen on sanottu takaavan kaikki tieto menneestä, nykyisyydestä ja tulevasta.
Ympäri maailman smaragdia on käytetty magiassa suojelemiseen. Kivi sidottiin nyörillä vasempaan käsivarteen takaamaan matkaajan turvallinen kulku.
Kiven muita maagisia ominaisuuksia ovat rakkaus, raha, henkiset voimat sekä henkien poismanaus.

Smaragdien energia on vastaanottavaista.


Valmistin noin kuukausi sitten pienen smaragdiriipuksen yksinkertaisesti liimaamalla kiveen hopeisen riipuslenkin. Hopea (myös kupari) tehostaa entisestään smaragdin maagisia ominaisuuksia, ja jo muutaman päivän kuluttua raha-asiani olivat muuttuneet parempaan suuntaan! Alkuperäinen syy miksi valmistin riipuksen, oli että välttyisin turhalta mustasukkaisuudelta, ja siinäkin kivi todella piti ”lupauksensa”.
Smaragdilla on myös parantavia ominaisuuksia.  Se vahvistaa immuunijärjestelmää, nopeuttaa tulehdusten, haavojen ja hyönteisten puremien paranemista. Kokeile myös silmien hoidossa! Aseta smaragdi vesikulhoon yön ajaksi. Liota puuvillaisia kangaslappuja eliksiirissä ja aseta ne suljettujen luomien päälle elvyttämään silmiäsi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti