tiistai 29. tammikuuta 2013

Taikasauva pihlajasta & vuorikristallistaSain vihdoin valmiiksi pitkäaikaisen projektini, nimittäin taikasauvan! Kaikki käsintehdyt esineet sisältävät pienen määrän energiaasi, riippuen siitä kuinka pitkään ja keskittyneesti olet esinettä työstänyt.  Tämän sauvan tekemiseen meni vuosi! Käytin paljon aikaa miettien mitä haluan sauvaani, ja vielä enemmän aikaa laiskotteluun… tai siis oikean ajankohdan odottamiseen!


Kaikki noidat ovat varmasti yhtä mieltä siitä, että sauva tulisi tehdä puusta, ja mieluiten maahan pudonneesta oksasta. Ensinnäkin, etsi puu joka tuntuu sopivalta sinulle ja esittele itsesi sille. Katso jos löydät maasta jo sopivan oksan, jos et, tule toisena päivänä uudelleen. Oksan tulisi olla mahdollisimman suora ja paksuudeltaan noin peukalosi verran. Voit lyhentää oksan sopivan pituiseksi, yleensä sauvaa on helpoin käyttää kun sen pituus on kyynärpäästä kämmeneesi.  Kun löydät sopivan oksan, kiitä puuta joka sen antoi.

Etsiskelin metsästä sopivaa puuta, mutta hyvin pian palasin takaisin silloiseen kotiini. Pihassani kasvoi suuri pihlaja, ja koska pihlajat ovat minulle erityisen rakkaita, tiesin että halusin sauvani tästä puusta.

”Pyhät on pihlajat pihalla,
pyhät oksat pihlajissa,
pyhät lehvät oksasissa,
marjat sitäi pyhemmät”
 

Pihlajanmarjan päässä on viisikulmio, jota sanotaan noidan merkiksi. Puun energia on parantavaa ja suojelevaa. Jos olet onnekas ja löydät maasta pihlajanoksan, etsi puu joka sen on antanut ja kiitä sitä sekä pyydä kotiisi suojelusta. Sido oksaan lyhyt pätkä punaista narua ja ripusta se eteisen oviaukon yläpuolelle suojaamaan ihmisiltä jotka tuovat negatiivia ajatuksia ja tunteita kotiisi.Takaisin taikasauvan valmistukseen! Oksalla kesti noin 6 viikkoa kuivua. Poistin kuoren ja tein sauvan toiseen päähän kolon kivelle ja toisen pään pyöristin. Hioin oksan pintaa ja kiillotin sitä hieman vahalla. Kaiversin sauvaan 7 riimua.ja valitsin ne seuraavista syistä (kuvassa järjestyksessä vasemmalta oikealle):


Eihwaz –puolustus, yhdistää tämän todellisuuden korkeampiin tietoisuuden tasoihin
Algiz –suojelu, tuo tarvittavia voimia
Ansuz –kosmisuus, viisauden ja järjen tuoma harkintakyky sekä ilmestysten ja ennustamisen riimu
Laguz kierto, portti piilotajuntaan ja henkien maailmaan
Ehwaz –liike, eteneminen, jumalsuhteen syveneminen
Sowilu –elämävoima, henkinen kasvu, tukee mielen valoisia puolia
Gebo –yhteistyö, edustaa omaa kykyä olla avuksi muilleKiven valinta oli vaikein työvaihe. Mietin opaalia ja onyksiä pitkään, mutta lopulta löysin kauniisti hiotun vuorikiteen joka sopi täydellisesti sauvaan voimistaen sen energiakenttää. Kiinnitin kiven sauvaan todella taianomaisesti –pikaliimalla. Lopuksi sidoin kaksi nahkanauhaa sauvan ympärille suojaamaan sitä. Taikasauvassa ei tulisi olla mitään ylimääräistä; kaikella mitä laitat sauvaasi, tulisi olla tietty tarkoitus. Tietysti sauvan kuuluu olla juuri sinun näköisesi! Sitä paitsi useat noidat eivät tyydy vain yhteen sauvaan, sillä eri puilla on erilaiset energiat. Luulenpa että itsekin teen vielä muutaman sauvan erityistilaisuuksia varten! Tässä kuitenkin vielä vuorikristallista juttua:Vuorikide, noidan peili Vuorikiteillä on luonnollinen värähtelytaajuus, joka vaihtelee kiven koon ja muodon mukaan. Se on hyvin vakaa mineraali jolla on kyky olla pietsoelektrinen (kun kiteeseen ohjataan paine, sen toiseen päähän syntyy positiivinen ja toiseen päähän negatiivinen varaus). Vuorikide kanavoi kaikenlaista energiaa kehon, mielen sekä tunteiden tasolla. Se tukee voimakkaasti meditaatiota ja auttaa keskittymään.

Kiven ominaisuuksia: parantaminen, suojelus, voima, kielteisyyden karkottaminen, mielen selkeys

Yksittäisen vuorikristallin pitäminen ohimoilla helpottaa päänsärkyä. Kiveä voi kantaa myös taskussaan saadakseen turvaa. Tyynyn alle asetettuna kivi takaa levollisen unen, mutta se voi myös tuoda viestejä alitajunnasta unien avulla.

Wiccassa vuorikide symboloi Äiti-jumalatarta, kuuta, aurinkoa ja viidettä elementtiä: henkeä. Voit asettaa kaksi vuorikristallia alttarille, kidemuotoisen jumalalle ja hiotun pyöreän kiven jumalattarelle. Voit myös käyttää kolmeatoista vuorikidettä kehäkivenä.

Vuorikiteen voi puhdistaa niin kuin muutkin kivet, mutta tämä tapa on erityisen suotuisa: Valmista uutetta (teetä) kuivatusta salviasta ja anna sen jäähtyä. Aseta puhdistettavat kvartsit uutteeseen ja anna olla siellä ainakin päivän. Kuunvalo voimistaa kivien puhdistumista. Kuivaa sitten kivi ja aseta se vastaanottavaan käteesi tunteaksesi sen puhdistuneen. 


2 kommenttia:

  1. Kiitos valaisevasta tekstistä! Varmasti tulen käyttämään näitä vinkkejä (;

    VastaaPoista
  2. Mukavaa jos tästä on avuksi! Voin yrittää jossain vaiheessa vielä listata muidenkin puiden maagisia ominaisuuksia :)

    VastaaPoista