torstai 7. helmikuuta 2013

Wicca oracleEsittelen nyt hieman Lo Scarabeon julkaisemia Wicca oraakkeli-kortteja( Wicca oracle cards). Oraakkeli-kortit voivat parhaimmillaan olla loistava lisä ennustamiseen.  Kaikki pakat eivät kuitenkaan ole aivan yhtä hyviä, sillä niiltä puuttuu määrätty rakenne, jollainen tarot-korteilla on. Toiset oraakkeli-pakat ovat siis vain satunnainen joukko kauniita kuvia. Tietysti löytyy niitäkin ihmisiä, jotka osaavat ennustaa vaikka teenlehdistä, mutta yleisesti ottaen oraakkelikortit edellyttävät että opit tuntemaan pakkasi, ja kuinka se toimii sinulla, ja siihen voi kulua aikaa. Kannattaa valita itseään miellyttävä pakka, näin siihen tutustuminenkin on helpompaa. 


Nämä wicca oracle kortit on suunniteltu tutustuttamaan aloittelija wiccan tapoihin, mutta kortit ovat hyvin yksinkertaiset, joten oikeastaan sinun täytyy jo tuntea wiccan perusajatukset jotta pystyisit käyttämään näitä parhaiten. Ne ovat ”hiljaiset” kortit eikä niissä ole voimakasta sanomaa. Yksi hyvä puoli korteista kuitenkin löytyy; niille on annettu lisäksi käänteinen merkitys (tarkoitan sitä kun nostat kortin yösalaisin). Tämähän ei ole kauhean yleistä oraakkeli-pakoille. 

Pakasta löytyy 33 korttia jotka on jaoteltu viiteen ryhmään:
*4 korttia elementeille( joita symboloivat rituaalivälineet)
*2 korttia, yksi Jumalalle ja yksi Jumalattarelle
*8 sapatti- aiheista korttia
*3 erkois- korttia; tuonpuoleinen, 3 viisasta, tammi
*16 pakanan elämään liittyvää korttia
 

Kortit ovat tyyliltään yksinkertaisia ja ihan suloisia, mutta pitäisin niistä enemmän ilman hopeisia koristeluja. Ne ovat kooltaan myös hieman liian isot makuuni, mutta pakka säilyy kuitenkin hyvin tukevassa pahvirasiassa. Mukana on myös englannin-kielinen kirjanen, josta löytyy jokaiselle kortille esittelyiden lisäksi myös avainsanat, lyhyt voimaannuttava lausahdus (kuten ”I am connected to all living things” tai ”I am the beloved child of the Goddess”) sekä kysymyksen pohdittavaksi (kuten ”how has sorrow served you?” tai ”What elemental beings do you sense near your home?”).  Itse tykkään siitä että näitä kortteja pystyy helposti käyttämään mukana rituaaleissa tai alttarin koristuksessa, ihan pelkästään oraakkeli tarkoitukseen en niitä valitsisi, vaikkakin ne antavat hyvin vastauksen yksittäisiin kysymyksiin.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti