torstai 7. maaliskuuta 2013

Magiasta


Blogillani saattaa olla sellaisiakin lukijoita, joille magia ei ole aivan tuttu käsite. Niinpä pohdin nyt hieman sitä mitä magia on, ja myöhemmissä postauksissani palaan vielä aiheeseen hieman syvemmin.


Ensinnäkin magia ei ole osa mitään uskontoa, ja sitä voi aivan hyvin harjoittaa uskomatta jumaluuksiin. Tietenkin on olemassa uskontoja joihin magian harjoittaminen kuuluu, tai jossa se on hyväksyttyä. Magia ei ole mitään yliluonnollista! Sen avulla ihminen voi tulla vastuuseen omasta elämästään ja saada tunteen hallitsevansa sitä. 

Pohjimmiltaan jokainen teko, johon liittyy voimakas tahto, on magiaa. Tämä perustuu vastaavuuksien lakiin: kaikella maailmankaikkeudessa olevalla energialla on vastineensa ihmisessä (mikro- ja makrokosmos). Maailmankaikkeuden kaikki ilmiöt, asiat ja tapahtumat ovat vuorovaikutuksessa toisiinsa, kaikki on jatkuvassa liikkeessä olevaa energiaa. Toisin sanoen kaikella olevaisella on vastaavuutensa tietyissä kategorioissa, kuten kasveissa, kivissä, planeetoissa ja jumaluuksissa. Samankaltaisuus houkuttaa, vastakkainen karkottaa.


Magia voi olla puhtaasti ajatusten tasolla tapahtuva prosessi, ilman muita työkaluja kuin keskittynyt mieli. Usein magiaan kuitenkin sisältyy tiettyjen esineiden, kuten kynttilöiden ja yrttien käyttöä, sillä oikeat vastaavuudet eri kategorioiden välillä vaikuttavat keskenään sopusoinnussa. Magiaan liittyy paljon opiskelua, käytäntöä, kärsivällisyyttä ja itsepintaisuutta. 

Parasta magiassa on ehkäpä se, että kun uskot siihen ja olet harjoittanut sitä jonkin verran, asiat alkavat sujumaan ikään kuin itsestään, ilman että sinun tarvitsisi käyttää ylimääräistä energiaa tai tehdä tiettyjä loitsuja niiden saavuttamiseksi. Scott Cunningham kuvaa usein kirjoissaan magiaa ”luonnollisten energioiden hienovaraiseksi liikutteluksi positiivisten muutosten aikaansaamiseksi.” Ajattele fyysisen suorituksen vaatimaa energiaa, samalla tavoin myös magia tarvitsee energiaa toimiakseen, magiassa muokkaat lähettämäsi energian vastaamaan tarpeitasi.


Kaikilla meistä on sisällänsä voima, jolla muuttaa asioita paremmaksi. Jos aihe on aivan vieras, siihen voi perehtyä vaikkapa Rhonda Byrnen kirjojen kautta. Täytyy kyllä myöntää että itse en ole hänen kirjojaan (esim. Salaisuus) lukenut, mutta olen ymmärtänyt että ne käsittelevät juurikin sitä mitä tahdonvoimalla voi saada aikaan. 

Muistan kuinka yläasteen rehtori piti puheen eräässä kevätjuhlassa ja muistutti meitä siitä että "toiveilla on tapana toteutua". Siitä on jo vuosia aikaa, mutta se sai pohtimaan asioita aivan uudella tavalla! Myöhemmin löysin kirppikseltä "The law of attraction cards"- korttipakan, joka on oikeastaan 60 päiväinen kurssi aiheesta miten ajatukset vaikuttavat meihin. Aina joskus kaivan sen esiin kahdeksi kuukaudeksi jos tuntuu että olen unohtanut ajatella positivisesti!
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti