perjantai 22. maaliskuuta 2013

OstaraOstara sijoituu kevätpäiväntasaukseen, jonka täsmällinen aika Suomessa oli tänä vuonna 20. maaliskuuta, klo: 13.20. Päiväntasaukset ovat erityisen maagista aikaa, ja esimerkiksi sekä kevät- että syyspäiväntasauksena aurinko nousee täsmällisesti idästä ja laskee täsmälleen länteen. Ostara on hedelmällisyyden, kasvun ja uusien alkujen aikaa. Valo ja pimeys ovat täydellisessä balanssissa keskenään, joten kannattaa tuoda tämä vastakkainasettelu esille myös alttarilla. Sapatin värejä ovat keltainen, vaalean vihreä sekä liila. Alttarin koristeluun voi käyttää keväisiä kukkia, jasmiini suitsuketta ja vaalean vihreitä kynttilöitä. Myös pääsiäisestä tutut symbolit kannattaa pitää mielessä, onhan pääsiäinen peruja tästä pakanallisesta juhlasta. Jänikset ovat ehdoton hedelmällisyyden symboli, munat puolestaan symboloivat uutta elämää ja uudelleen syntymää.


Itse en juhlinut Ostaraa perinteisellä rituaalillani, sillä elementtien ja jumaluuksien kutsuminen muuttolaatikoiden keskelle ei tuntunut mukavalta ajatukselta! Kirjoitin sen sijaan pienen rukouksen paperinpalalle, ja kävelin yhteen lempipaikoistani. Paikka sijaitsee yleisen puiston varrella, mutta pidän siitä koska voin samalla kertaa nähdä ja tuntea kaikkien elementtien läsnäolon. Lausuin rukoukseni ja taittelin paperin yhdeksän kertaa, ja jätin sen lahjaksi maahan, sulavan lumen alle.

Kevätpäivän rukous

Kuulkaa Ilma, kuulkaa Tuli,
Kuulkaa Vesi ja Maa,
Kiitokseni tahdon teille lausua!

Talven pimeys on hiljalleen väistynyt
Roudan hellittäessä kylmän otteensa
Saa maa taas herätä uuteen eloonsa.
Päivät pidemmiksi käyvät
Pajun silmut, ruohokin jo orastaa
Kun kaste ja valo niitä kilvan hellii.
Talvihorroksista eläimet heräävät
Muuttolinnutkin palaavat sijoilleen.
On kaikki hereillä!
Siis anna maan täyttyä jälleen elämällä
ja kevään auringon laskea lämpönsä täällä.
Siunattuja olkoon.


Haluan vielä muistuttaa kaikkia huomisesta WWF:n järjestämästä Earth Hourista! Sammuttakaa siis kaikki valot, ja mieluiten muutkin sähkölaitteet lauantaina-illasta puoli yhdeksästä puoli kymmeneen :)


4 kommenttia:

 1. Heip! Tuli sellainen ajatus mieleen, että olisi mukavaa vaikkapa kesällä joskus pitää blogeilevien wiccojen miitti. :) Mitä mieltä olisit moisesta?

  Ihana tuo kevätpäivän rukouksesi. <3

  VastaaPoista
 2. Kiitos :)
  Tuo miitti kuulostaa kyllä todella hyvältä ajatukselta! Missähän päin sitä sitten olisi hyvä nähdä, kun kaikki bloggaajat asuvat vähän siellä sun täällä? :)

  VastaaPoista
 3. Varmaankin joistain isommista kaupungeista? Helsinki, Tampere, Turku... Missä vain. :D Ajattelin jotain vähän piknik-tyylistä miittiä. :)

  VastaaPoista
 4. Äänestän Tamperetta, se on aika keskeisellä sijainnilla :P Mulle tuli myös heti sellainen mielikuva siitä miitistä, että se olis piknik tyylinen, tulee varmasti mukavaa :)

  VastaaPoista