tiistai 16. huhtikuuta 2013

Tunne maa, tunne elementitMitä sinulle tulee mieleen elementeistä Ilma, Tuli, Vesi ja Maa? Jotta voisit parhaiten hyödyntää magiaa, sinun on todella tunnettava elementit. Ole kosketuksissa ympäröivään luontoosi, oli se sitten pieni viheralue tai metsätilkku. Varsinkin kun muuttaa uuteen kotiin, kannattaa käyttää aikaa tutustuakeseen ympäristöönsä, juurtuakseen uudelleen. Aloita pienestä ”ympyrästä” ja pikkuhiljaa jatka tutustumistasi kauemmaksi. Onko sinulla lempipaikkaa johon palaat mielelläsi väsyneenäkin?


Kevät on hyvä aika avata silmät ja herätä talvihorroksesta. Lähde pienelle retkelle metsään, puistoon, järven rannalle, ja vietä päivä etsien elementtien eri olomuotoja. Näe, tunne, kosketa, maista. Samalla kun pääset yhteyteen luonnon kanssa, pääset yhteyteen myös itseesi, opit kuuntelemaan itseäsi ja hiljaisuutta. ”The truth is out there” sanonta pitää hyvin paikkansa! Varmasti kaikki ovat kiireisiä tähän aikaan vuodesta, suosittelen silti hetkeksi unohtamaan suorittamisen ja keskittymään hetkeen, siihen mitä ympärillä tapahtuu.


Mitä ne elementit oikeastaan ovat? Ilma on tuulenhenkäystä, myrskyä, Tuli auringon polttavaa kuumuutta, Vesi on kosketuksissa kaikkeen missä on vettä, järvissä, soissa. Maa on elementtien rakennusaineista kiintein olomuodoltaan, siihen kuuluvia ovat kalliot, kivenlohkareet ja multa. Entäpä jos miettisit pidemmälle: elementit voivat ilmetä monissa eri olomuodoissa. Mikä on ilmavin muoto jossa tuli voi esittää itsensä? Valo, kipinä. Tai ilmava veden muoto voisi olla sumua.  Muta on maan vetisin olomuoto. Jatka ajatusleikkiä pidemmälle ja katso millaisia elementtien yhdistelmiä löydät retkeltäsi!Meditaationkin kautta voit päästä yhteyteen luonnon kanssa. Tämä on ehdoton lempiharjoitukseni, joka on taatusti virkistävä ja voit myöhemmin palata helposti kiireenkin keskellä lempipaikkaasi.  Istu selkä suorana mukavassa asennossa, sulje silmäsi ja anna hengityksen tasaantua. Kuvittele itsesi luonnon keskelle, ehkäpä sellaiseen paikkaan jossa olet kerran vieraillut, ja johon haluaisit palata uudelleen. Millaista siellä on tänään? Tutki ympäristöäsi, ja kosketa kasveja, vettä, mitä sitten ikinä löydätkään sieltä. On eri asia kuvitella asioita, kuin todella tuntea ne, mutta myös visualisoinnin kautta voit oppia tuntemaan! Talvenkin keskellä voit päästä lämpöiseen paratiisiin, tuntea auringon hehkun kasvoillasi. Kun tunnet olevasi valmis, palaa tietoisesti takaisin ja avaa vasta sitten silmäsi. 


Paikka johon pääsen uudelleen meditoimalla.

2 kommenttia:

  1. Kiitos :) niin tein juuri tänään... vasta muutettiin uuteen paikkaan ja niin kävellessäni järven rannalla nautin olostani keskellä kaikkea, mitä ympärilläni oli...

    VastaaPoista
  2. Mukavaa :) Omatkin lempipaikkani etsiytyvät useinmiten veden lähelle. Varsinkin alati virtaavissa puroissa on jotain todella koskettavaa.

    VastaaPoista