sunnuntai 26. toukokuuta 2013

AmetistiAmetistia on käytettyä tuhansia vuosia, ja se onkin monen suosikki kivi. Ametisti on kvartsin violetinvärinen ja arvokkain muunnos. Heikkotasoisista ametisteista tehdään toisinaan kuumentamalla sitriinejä ja vihreää prasioliittia. Suomestakin löytyy ametistikaivos Lapista. Sieltä louhituissa kivissä on erityisen puhdas energia lataus.


 Ehkäpä tunnetuin ametistiin liitetty ominaisuus on sen kyky auttaa irtautumaan alkoholismin kaltaisista riippuvuuksista. Kreikkalaiset uskoivat kiven parantavan liiallista viehtymystä viiniin. Tarun mukaan ametisti oli nymfi joka rakastui Viinin jumala Bacchukseen. Jumala piti nymfiä pilkkanaan ja suru mursi Ametistin. Hän muuttui kiveksi joka saa ihmiset hyljeksimään viiniä.


Amulettina kannettuna ametisti on voimakas kivi varsinkin matkalaisille suojelemalla varkaita, harmeja ja sairauksia vastaan. Kiveä on myös vaihdettu rakastavaisten kesken vahvistamaan sitoutumista sen sisältämän puhtaan ja aidon rakkauden vuoksi. 


Ametistin on kolmannen silmän ja kruunuchakran kivi, ja sen elementti on vesi. Kivi vaikuttaa henkisten ja psyykkisten kykyjen kehitykseen.  Ajatusten voimistajana ametisti lisää intuition voimaa ja inspiroi selvännäköisyyden kehitystä. Kivi suojelee psyykkisiä hyökkäyksiä vastaan, sekä vahvistaa auraa, tarjoaa suojaa ja lisää itseluottamusta. Ametisti on myös hyvä meditaatiokivi, auttaen meditoijaa saavuttamaan syvän meditatiivisen tason, jolloin voi saavuttaa sisäisen viisauden.

Ametisti estää unettomuutta ja painajaisia, tyynyn alle asetettuna kivi auttaa muistamaan unesi. Voit ohjelmoida puhdistetun kiven pitämällä sitä kädessäsi ja visualisoimalla toiveesi sitä kohtaan. Kivi lievittää myös päänsärkyä ja lisää kilpirauhasen toimintaa. Ametistia voi pitää missä tahansa päin kehoa, sillä se on vaikutuksiltaan niin laaja.

Vasemmalla suomalaisia ametistikiteitä, keskellä brasilialainen ametisti, ylänurkassa vihreäametisti ja oikealla ametistikvartsi.

Ametisti laukaisee muutoksenpelkoa ja kehottaa suhtautumaan luottavaisesti tulevaisuuteen. Sopii käytettäväksi suurissa siirtymävaiheissa. Ametisti sopii myös ihmisille joiden on vaikea tehdä päätöksiä, sillä vaikka kivi rauhoittaa ja hiljentää, se ei kehota epäröimään. Ametistin avulla voi löytää oman sisäisen äänensä. Jos kiven antaa estoitta vaikuttaa omaan intuitioon, se aktivoi sitä.

Ametisti auttaa ihmistä paremmin tuntemaan yhteyttä yhteiskuntaan. Se lievittää hermostuneisuutta ja jännitystä, sekä terävöittää tietoista mieltä. Kivi myös helpottaa stressiä, ja tasapainottaa mielialanvaihteluja. Jos olet stressaantunut, pidä ametistia vasemmassa (vastaanottavassa) kädessäsi ja anna sen rauhoittavan vaikutuksen virrata sinuun. Väriltään vaalea ametisti on vaikutuksiltaan huomattavasti rauhoittavampi kuin tumman värinen!

Kuvassa aventuriini lomailemassa ametistisykerön päällä ja oikealla polttamalla valmistettu sitriini.

Ametisti tyynnyttää vihantunteita, ja hillitsee liiallisia intohimoja. Aseta kivi kotiisi puhdistamaan ympäristöäsi kielteisistä energioista; se rauhoittaa tilaa puhdistaen negatiivisuutta ja tukkiutunutta energiaa. Ametisti on rauhan kivi, eikä sillä ole mitään yhteyksiä väkivaltaan. Ametisti voimistaa muiden kivien energiaa.


8 kommenttia:

 1. Kiitos! Viime kerralla kun kerroin, että ametistin pitäminen oli jokseenkin verran vaikeaa ja se olikin sitten kadonnut jonnekin... kunnes löytyi... siitä asti on ollut kaulassa, puhdistin sen ja käytän samassa ketjussa triquetrani kanssa. Ostin myös kivien parantava voima kirjan, olen myös hankkinut muutamia kiviä, niitten lisäksi mitkä on vuosia jo ollutkin mulla.. Poikani ( 6v. ) sanoi tänään !!veskiin!! mennessä ja vuorikristallin sekä ametistin mukaan ottaessaan, että, äiti, mä otan ne mukaan, ne suojelee mua möröiltä. :)

  VastaaPoista
 2. Hauskaa että poikasikin luottaa kivien energioihin :) Ja varmasti lapset ovatkin herkempiä aistimaan niitä.

  VastaaPoista
 3. Hei!Osaatko sanoa,että mitä kiviä kannattaa käyttää kotona eri huoneissa?Mitä kiviä kannattaa käyttää esim. eteisessä tai kylpyhuoneessa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Mikä tahansa kivi sopii käytettäväksi kodin eri tiloissa, jos ei sitten etsi jotakin tiettyä vaikutusta. Kylpyhuoneeseen ei luonnollisesti kannata valita hauraita kiviä jotka eivät kestä kosteutta. Sinun kannattaa lukea Sari McGlinnin Kivillä hoitaminen- kirja (laitoin juuri esittelyn kyseisestä kirjasta http://tuulentaiat.blogspot.fi/2014/12/suomalainen-kivilla-hoitamisen.html . Kyseinen kirja suosittelee kokeilemaan eteiseen esimerkiksi ilostuttamaan kalsiitteja tai serpentiiniä ja piristämään karneolia tai punaista jaspista.

   Poista
 4. Hei! No olen laittanut eteiseen onykseja,seleniittiä sekä vuorikidepaloja.Ajattelin laittaa kylpyhuoneeseen ruusukvartsin.Pitääpä lukea tuo ehdottomasi kirja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jännittävä yhdistelmä kiviä eteisessäsi :) Vuorikide on kyllä siitä oiva että se mm. vahvistaa muiden kivien ominaisuuksia.

   Poista
 5. Hei!Onko sinulla kokemusta mustastaturmaliinista ja sen energioista?Ostin itselleni mustaturmaliinirannekkeen ja voi vitsi, kun tunsin sen energian laittaessani rannekkeen vasempaan ranteeseen.Itse käytän mustaturmaliinikorua aina työpäivän aikana yhdessä vuorikristallikaulakorun kanssa.Kuulemma tuo yhdistelmä suojaa negatiivisilta energioilta.Voisitko tehdä juttua siitä,että mitkä kivet sopivat yhteen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos juttuvinkistä! En kuitenkaan uskalla luvata koska sellaisen saisin aikaiseksi, se vaatii nimittäin aika paljon taustatietojen etsintää. Monet kivikaupat myyvät valmiita kivisettejä tiettyihin tarkoituksiin, niistä voi katsoa osviittaa mitkä kivet sopisivat yhteen.

   Turmaliini on kyllä ihastuttava kivi, kaikissa sävyissään, ja aika usein itsekin pidän turmaliiniranneketta. Mustaturmaliini ei itse asiassa ime itseensä negatiivisia energioita, kuten muut mustat kivet, vaan se hylkii negatiivisuutta, ja siten on parempi kivi suojaamaan. Vuorikide voimistaa entisestään tätä vaikutusta.

   Poista