keskiviikko 22. toukokuuta 2013

ChakratChakrojen tuntemus on yksi magian perusteista. Aihe saattaa tuntua aluksi monimutkaiselta ja vieraalta, mutta yritän selittää sitä hieman. Energiakanavoita kutsutaan meridiaaneiksi ja energiakeskittymiä chakroiksi. Chakrat ovat saaneet nimensä sanskritin pyörää merkitsevästä sanasta. On ihmisiä jotka kykenevät näkemään energiaa ja heidän mukaansa chakrat näyttävätkin pyöriviltä värikkäiltä palloilta. Chakrat ja aura ovat yhteydessä keskenään ja ovat osa energiakehoasi. Magiaa harjoittaessa on tärkeä oppia tuntemaan eri chakrat, sillä magiahan on energian manipulointia.


Seitsemän päächakran järjestelmässä chakrat muodostavat kehon keskiviivalle ketjun. Chakrajärjestelmän tasapaino horjuu helposti, ja kaikki mitä teet vaikuttaa energioihisi ja siksi myös chakroihisi. Tasapainossa olevan chakrajärjestelmän kautta on helppo aistia ympäröivää todellisuutta!


Kiviterapia on yksi helpoimmista ja tehokkaimmista keinoista tasapainottaa ja eheyttää chakroja.  Chakran päälle asetettu kivi keskittää parantavan energiansa suoraan kyseiselle alueelle. Chakroihin syntyneet energiatukkeumat on mahdollista puhdistaa kuhunkin chakraan sopivan kiven avulla, joka on helppo valita värin perusteella.


Piirsin kuvan hahmottamaan chakrojen sijaintia ja asetin kunkin chakran päälle kyseiseen energiakeskukseen sopivan kiven. 


Kuvan kivet alhaalta ylöspäin: punainen haukansilmä, karneoli, sitriini, aventuriini, sininen haukansilmä, sodaliitti, ametisti

Chakrojen sijainti, värit ja keskuksen hallitsemat alueet1. Juurichakra (punainen), Häntäluun kohdalla selkärangan päässä
eloonjääminen, terveys, turvallisuus, yhteys maahan, intohimo, päätökset

2. Sakraalichakra (oranssi), Navan alapuolella
yhteys muihin ihmisiin, luovuus, energia, itseluottamus

3. Solar plexus (keltainen), Rintalastan alaosassa
fyysinen keskus, henkilökohtainen voima, tunteet

4. Sydänchakra (vihreä), Keskellä rintaa
rakkaus, turvallisuus, luottamus, seikkailu, ihmissuhteet

5. Kurkkuchakra (sininen), Keskellä kurkkua
kommunikaatio, ilmaisu, vastuullisuus, vapaus, johtajuus

6. Otsachakra (indigo*), Kulmakarvojen yläpuolella otsan keskellä (Kolmas silmä)
mieli, ideat, ajatukset, unet, psyykkiset kyvyt

7. Kruunuchakra (violetti*),Päälaella
henkisyys, yhteys maailmankaikkeuteen, mielikuvitus, tietoisuus, optimismi 

*maagisessa traditiossa otsachakra on violetti ja kruunuchakra valkoinen)


Jos haluat tietää enemmän eri chakroille sopivista kivistä, suosittelen lukemiseksi Philip Permutt: Kivien parantava voima – kirjaa.
Chakrojen tasapainottamista kannattaa kokeilla myös meditoimalla. Visualisoi kukin chakra vuoronperään (aloita juurichakrasta) ensin pienenä sykkivänä kiekkona, johon vedät juurichakran kautta energiaa niin että energiakeskus kasvaa ja alkaa pyöriä yhä nopeammin ja hehkumaan omaa väriänsä. Kun vedät lisää energiaa juurichakran kautta, kuljeta se kunkin alempana sijaitsevat chakran kautta haluamaasi keskukseen. Kun olet avannut kaikki chakrat, niiden värit peittävät kehosi ja sulautuvat toisiinsa kuten sateenkaaren värit. Ennen meditaation lopettamista on kuitenkin tärkeää muistaa sulkea chakrat. Ainoastaan juurichakra, joka liittää meidät maahan, ja kruunuchakra jonka avulla olemme yhteydessä henkiseen energiaan, on jätettävä raollensa. Visualisoi kruunuchakrasta valkoista valoa. Kuljeta valo nyt otsachakrasta alkaen kaikkien chakrojen läpi, niin että se peittää pyörivät energiakeskukset sulkien ne oikean väristen pyöreiden lasiovien taakse.

4 kommenttia:

 1. Hehe, just meinasin kirjoittaa tästä samasta aiheesta kun lueskelen chakrakirjoja :p Tätä jalokiviterapiaa on jo tullut kokeiltua (muutamalla kivellä vain, mutta kuitenkin) ja ihan hyvin tuntuu toimivan^^

  VastaaPoista
 2. Kyllähän tästä samaisesta aiheesta pystyy enempikin kirjoittamaan, ja kivahan se on varmasti muidenkin lukea aiheesta muualtakin niin saa paremman käsityksen :)

  VastaaPoista
 3. Kävin tänään terapioimassa itseni kivimuseossa. Aivan upea pieni paikka. Toimii vielä marraskuuhun asti Tampereen pääkirjaston kaa samassa rakennuksessa Hämeenpuiston puolelta on käynti. Mielestäni jokaisen kivien voimaa ja kauneutta arvostavan on mahdollisuuden mukaan käytävä siellä. Marraskuun jälkeen se muuttaa Vapriikkiin.

  VastaaPoista
 4. Se on kyllä upea paikka, ja hyvä tietää että se ei kauhean kauaksi muuta :)

  VastaaPoista