maanantai 17. kesäkuuta 2013

Magia III: Luonnon kunnioittaminen"It´s sacred ground we walk upon with every step we take" 

Tuo on ehkä yksi kauneimmista lauseista jonka olen kuullut, ja luulempa että melkein jokainen wiccaa tai noituutta harjoittava ajattelisi samoin. Maapallo on elävä, hengittävä tila. Sitä pitää suojella ja kunnioittaa, ei vallata ja hallita. Meidän tulisi liikkua lempeästi ja hellävaroin, kunnioittaa kaikkea elämää ja pyhyyttä kaikessa ja toisissamme. Muutoin emme todella kunnoita harjoittamaamme magiaa.


Luonnon energia on kaikkialla ympärillämme. Se saa kukat kasvamaan asfaltin läpi ja tuulen helistelemään ikkunoitamme. Jokaisella meistä on henkilökohtainen voima jota lisäämme tai vähennämme teoillamme. Magian harjoittamisen avuksi voimme kutsua jumaluuksia ja heidän Jumallista voimaansa, tai voimme pyytää apua elementeiltä, ja lainata Maan voimaa. Luonnonmagian harjoittamiseen liittyy tietoisuus luonnon rytmisyydestä, energioista ja voimista. Kaikilla luonnollisilla asioilla on omanlaisensa energia ja esimerkiksi toiset kivet sopivat paremmin vaikkapa rakkauden houkuttelemiseen ja toiset parantamaan kehoa.

Mikään ei estä sinua käyttämästä pelkästään omaa energiaasi magian harjoittamiseen, mutta todennäköisesti väsyt tai saatat jopa tulla kipeäksi suuresta rasituksesta. Siksi on hyvä oppia käyttämään luonnon energioita hyväksi. Omien ja luonnon energioiden yhdistelmä on kaikenlisäksi paljon tehokkaampaa ja voimakkaampaa.Kun etsit ainesosia loitsuihin tai rohtoihin, kysy aina lupa kasvilta ennen sen poimimista. Kerro kasville mihin tarkoitukseen haluat lainata sen vomia ja kasvi voi itse ehdottaa sinulle tiettyä lehteä. Ota vain sen verran kuin tarvitset! Jätä pieni lahja kasville, näin osoitat kunnioitusta sitä ja luontoa kohtaan. Lahja voi olla vaikka kaunis kivi tai maahan piirretty pentagrammi.

"Otan vain mitä annan, otan vain mitä tarvitsen, otan vain sen minkä käytän."

Tuo on hyvä mantra lausua kasveja kerätessä. Muista myös maanomistajan lupa! Luonnonkasveja ja sieniä saa kerätä, mutta käpyjen, sammalen, kivien, puiden lehtien ja neulasten keräämiseen tarvitaan lupa metsän omistajalta.


Kun magiasi toimii, palauta siitä osa universumiin kiitoksena, näin luot postitiivisen jatkumon. Kierrättäminen on vähintä mitä voit tehdä ympäristön hyväksi. Voit myös käyttää loitsuja lähettämään positiivista energiaa luonnon hyväksi!


6 kommenttia:

 1. Hei! Meillä oli juuri koulussa (luontoala) puhetta tuosta, että luonnonkasvit ja -yrtit ei kuuluisi jokamiehenoikeuksien piiriin, esim. siis kukat. Toki marjat ja sienet kuuluu. En ole itse vielä tarkistanut asiaa, mutta näin meitä infottiin.

  VastaaPoista
 2. Tietysti en ihan varma voi olla asiasta, ja esim. rauhotettuja kasveja ei saa missään nimessä kerätä vaikka lupa olisikin. Ainakin vanhan retkioppaan ja uusimman Voi Hyvin lehden mukaan luonnonkasvit kuuluvat jokamiehenoikeuksiin. Onkohan asiaan tulossa muutos..?

  VastaaPoista
 3. Oudolta kuulosti omastakin mielestä, että luonnonkasvit ei kuuluisi, hmm.. pitääpä kysyä opettajalta loman jälkeen, ellei muuta kautta tule varmuutta asiaan. Muistaakseni meille on tulossa tarkemminkin käsittelyyn tuo jokamiehenoikeusasia, vaikka niitä koko ajan kerrataankin. Mutta että saataisiin ne jokamiehenoikeus-oppaat. Tai sitten muistan tai ymmärsin väärin, on sekin mahdollista. Sen kuitenkin muistan, että luonnonyrtit ja kukat ei muka kuulunut..

  VastaaPoista
 4. "Rauhoittamattomia kukkia, metsämarjoja ja sieniä voi poimia sieltä, missä liikkuminen on sallittua jokamiehenoikeuksien mukaan. Sammalen ja jäkälän ottaminen on kuitenkin kielletty." lähde ymparisto.fi-sivusto.

  Haku kenttään kun kirjoittaa "jokamiehenoikeudet", niin pääsee polulle, josta kaikki oleellinen löytyy.

  Hyvää keskikesänjuhlaa kaikille ja muistakaa ihailla superkuuta. (Kuu lähimmillään Maata alkavana viikonloppuna.)
  ~~uQ~~*

  VastaaPoista
 5. Mistä hankit tuon sinun pentagrammi korusi ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarkoitat ilmeisesti tuota sivun yläkuvassa näkyvää pentagrammia, sen olen hankkinut kivimessuilta, enkä muista myyjää. Valitettavasti koru ei ole hopeaa, mutta kun tarkistin, niin korua saa ostettua ainakin Viiskannan nettikaupasta nimellä Venuslainen pentagammi(http://viiskanta.fi/).

   Poista