tiistai 11. kesäkuuta 2013

Wildwood tarotMinulla on melko monta erilaista pakkaa, osaksi siksi että olen keräilijä luonne, osaksi sen takia että olen halunnut löytää sen oikean pakan. Käytin ennen runsaasti aikaa vertaillakseni eri pakkoja, mutta kun löysin tämän Wildwood tarotin, jo ennen kun sain sen käsiini, olin aika varma että se olisi etsimäni pakka!

Wildwood tarot on muokattu vanhemmasta Greenwood tarot pakasta, ja vaikka molemmat ovatkin kuvitukseltaan hyvin eri tavoin kutsuvia ja kauniita, minua miellytti Wildwood korttien voimakkaat värit ja tarkat yksityiskohdat. Kortit ovat mukavan kapeat ja pieneenkin käteen sopivat, siitä huolimatta että ne toimitetaan isossa ja tukevassa säilytysrasiassa. Mukana tulevassa 160-sivuisessa kirjassa on miellyttävä vihreän sävyinen fontti. Suurten salaisuuksien korteista riittää kerrottavaa kahden sivun verran, pienten salaisuuksien korteista yhden. Lopussa on kuvattu kolme eri jakotapaa joilla kortteja voi lukea. Kirjassa on lisäksi hyvin havainnollistava kuva siitä miten kukin kortti liittyy elämänpyörään.Wildwoodin kortit ammentavat viisautensa Euroopan metsien perimätiedosta, ne perustuvat ikivanhaan vuodenkiertoon ja kausittaisiin juhlallisuuksiin, ja niissä on myös runsaasti yhtymäkohtia kelttiläisyyteen. Kortit korostavat voimakkaasti ympäristöä, ihmisen ja luonnon suhdetta toisiinsa. Pakka on voimakas, ei missään nimessä kevytmielinen. Vaikka korttien sanoma on melko positiivinen ja hengellisesti suuntautunut, se ei pelkkää näyttää vastoinkäymisiä, ristiriitoja ja kuolemaa, niin kuin jotkut pehmeämmät pakat. Toisin sanoen korteissa on mukana kaikki elämän syklit osana suurempaa kokonaisuutta. 

(Kuvat saa klikkaamalla suuremmiksi)
Ison arkanan kortteja


Pakassa on kaikki 78 korttia, joista suurten salaisuuksien kortit:


0 The Wanderer
1 The Shaman
2 The Seer
3 The Green Woman
4 The Green Man
5 The Ancestor
6 The Forest Lovers
7 The Archer
8 The Stag (oikeus)
9 The Hooded Man
10 The Wheel
11 The Woodward (voima)
12 The Mirror
13 The Journey
14 Balance
15 The Guardian
16 The Blasted Oak
17 The Pole Star
18 The Moon On Water
19 The Sun of Life
20 The Great Bear
21 The World Tree

Pienen arkanan kortteja


Pienten salaisuuksien kortit ovat:  Arrows (Nuolet; Miekat), Bows (Jousipyssyt; Sauvat), Stones (Kivet;  Lantit) ja Vessels (Astiat ;Maljat)

Hovikortteja
Voin suositella Wildwood tarottia kaikille, jotka nauttivat luonnosta. Kortit ovat lisäksi niin rikkaat kuvitukseltaan, että niitä on helppo lukea vaikka ei omaisi aiempaa kokemusta tarot korteista.

3 kommenttia:

  1. Mistä nuo Wildwood tarotit saa? Itelläni on kirjakaupasta ostettu aloittelijan tarot pakka mutta joku tuollainen hieno olisi kiva...asun Lapissa joten täällä ei oo mitään muuta tilaisuutta ostaa pakanatavaraa kuin keskiaikamarkkinat Rovaniemellä :D

    VastaaPoista
  2. Kirjakaupoista tilaamalla saa varmasti kunhan menee pyytämään, itse tilasin tuon kyseisen pakan Suomalaisesta kirjakaupasta. Tai sitten voit tilata nettikaupasta, esim. täällä on hyvät valikoimat: http://www.adlibris.com/fi/

    VastaaPoista
  3. Kiva kuulla, että muutkin käyttävät Wildwoodin taroteja. :)

    VastaaPoista