torstai 4. heinäkuuta 2013

Kivikirjoja


Minun on jo pitkään pitänyt esitellä muutamia kivikirjoja, joista ainakin yksi kannattaa omistaa jos on kiinnostunut kivien energioita tai haluaa käyttää niitä osana rituaaleja.

Jalokivet ja Korukivet, Walter Schumann

Hankin tämän kirjan koska vuosien saatossa minulle oli kertynyt valtava määrä eri kiviä joista en enää muistanut mitä ne olivat. Tämän kirjan avulla onnistuin tunnistamaan kaikki kiveni, sillä kirjassa on todella hyvät värikuvat jotka esittelevät samasta kivestä useampia kappaleita. Teoksessa esitellään selkeästi kaikki kiven fyysiset ominaisuudet, kuten väri, koostumus, ominaispaino, kovuus, kidemuoto.. Eli tästä kirjasta ei niinkään saa tietoa kivien henkisistä ominaisuuksista, mutta kivien tunnistamisessa se on ehdoton. Omassa painoksessani on mukana tietoa myös Suomessa tavattavista kivistä. Tietääkseni kirjan painokset ovat loppuunmyytyjä, mutta divarista kannattaa etsiskellä, sellaisesta omanikin löysin :)

Cunninghams´s Encyclopedia of Crystal, Gem & Metal magic
 
Tämä kirja on puolestaan ykkönen mitä tulee kivien maagisiin ominaisuuksiin. Esitellyistä kivistä kerrotaan selkeästi ja annetaan vihjeitä rituaaleihin ja magian käyttöön. Vaikka kirja onkin englanninkielinen, se käyttää lähinnä yleissanastoa, joten siitä pitäisi selvitä kehnommallakin englannin numerolla (tiedän, koska oma numeroni oli kutonen!) Kirjan lopusta löytyy kattavat luettelot kivien energioista sekä korvaavista kivistä, joka on oikein hyödyllistä tietoa jos ei satu omistamaan juuri sitä kiveä jota haluaisi käyttää rituaalissa. Mukana on myös kahdeksan sivun väriliite, joka esittelee pienen osan kirjassa esitellyistä kivistä.
The Book of Crystal Spells, Ember Grant

Tämä teos esittelee loitsuja joissa käytetään kiviä, eli sen lähestymistapa on päinvastainen Cunninghamin kirjaan verrattuna. Hakemistosta löytää tietysti etsimänsä kiven, mutta tämä kirja ei esittele yksittäisten kivien energioita kovin laajasti. Siitä huolimatta pidän kovasti tästä kirjasta, ja se sisältää paljon käyttkelpoisia loitsuja, esimerkiksi puutarhan ja kodin hyväksi, sekä paljon pajon muuta mielenkiintoista! Sanoisin että tämä kirja on enemmänkin kuin vain loitsukirja. Kirjassa esitellään esimerkiksi vuorikristallin erilaisia kärkiä ja niiden vaikutusta kiven ominaisuuksiin. Kirjasta löytyy ohjeet myös monen talismaanin ja amuletin tekoon. Kirjan lopusta löytyy liitteitä joissa listataan lyhyesti eri kivien oleelisimmat ominaisuudet, esitellään kidejärjestelmää, listataan kivien vastaavuudet mm. viikonpäiville, planeetoille ja elementeille.
 

Kivien parantava voima, Philip Permutt

Suomennettu teos joka lähestyy kiviä Chakrojen kautta. Olen tämän kirjan maininnut lyhyesti aikaisemminkin, mutta nyt voisin esitellä sitä hieman enemmän. Kirjan muutamasta pienestä asiavirheestä huolimatta se on oikein hyödyllinen niille, jotka ovat kiinnostuneita parantamisesta kivien avulla. Kivistä otetut värikuvat tekevät kirjan selailun mielekkääksi ja varmasti auttavat myös tunnistamaan kiviä. Kivet on siis listattu sen mukaan, minkä chakran hoitoon ne soveltuvat. Kivistä kerrotaan mm. astrologiset yhteydet, henkiset sekä fyysiset vaikutukset lyhyesti mutta ymmärretävästi. Tietoja pystyy helposti soveltamaan myös maagiseen työskentelyyn. Myös tämän kirjan alusta löytyy tietoa kivien puhdistamisesta, ohjelmoinnista ja käyttötavoista. Lopusta löytyy pieni sanasto joka selvittää erikoisempien sanojen merkityksen.The Crystal Bible 2, Judy Hall 
Tämän kirjan ostin koska omistan muutamia erikoisempia kiviä joista en ollut löytänyt tietoa mistään muualta. Kirjassa esitellään yli 200 erikoisempaa kiveä, ja osa niistä on niin harvinaisia, uusia tai erikoisia etten ole niihin koskaan edes törmännyt. Jokaisesta kivestä on myös värikuva, mutta kuvat eivät tässä kirjassa aina auta tunnistuksessa. Kirja lähestyy kiviä parantamisen näkökulmasta, ja jokaisesta kivestä onkin kerrottu tarkkaan kivien ominaisuudet ja miten niitä voi käyttää parantamisessa. Kirjan selailu saa aikaan sen että haluaa toinen toistaan erikoisempia kiviä joita ei kuitenkaan ole saatavilla! En suosittele tätä kirjaa muita kun niille jotka ovat todella kiinnostuneita kivistä.

PÄIVITYS: Täällä vielä The Essential Guide to Grystals, Minerals and Stones kivikirjan esittely: http://tuulentaiat.blogspot.fi/2014/07/eteerinen-kivikirja.html

1 kommentti: