keskiviikko 17. heinäkuuta 2013

Magia IV: EtiikkaUseat magian harjoittajat uskovat jälleensyntymään, siihen että heidän aikansa täällä on kerätä ja saavuttaa tietoa päättääkseen jälleensyntymien kierteen, ja palatakseen lopulta takaisiin universaaliin voimaan. 


Tämä onnistuu noudattamalla henkisiä periaatteita, jotka löytyvät myös Wiccan Redesta (lyhyt versio):


Bide ye Wiccan laws ye must, in perfect love and perfect trust. 
Live and let live, fairly take and fairly give. 
Form the circle thrice about to keep all evil spirits out. 
Soft of eye, light of touch, speak ye little, listen much. 
Deosil go by the waxing moon, singing out ye Witches' Rune. 
Widdershins go by the waning moon, chanting out the baneful rune. 
When the Lady's moon is new, kiss your hand to her times two. 
When the rippling waters flow, cast a stone and truth ye'll know. 
When ye have and hold a need, harken not with others' greed. 
With a fool no seasons spend, lest ye be counted as his friend. 
Merry meet and merry part, bright the cheeks and warm the heart. 
Mind ye threefold law ye should, three times bad and three times good. 
When misfortune is enow, wear the star upon thy brow. 
True in Love ye must ever be, lest thy love be false to thee. 
In these eight words, the Wiccan Rede fulfill 
"An' it harm none, do what thou wilt."


Magiassa ei ole kyse oikoteiden etsimisestä. Magiaa ei koskaan käytetä huvin vuoksi tai toteuttamaan kaikkia pieniä toiveita ja haluja. Se on ainoastaan tärkeimpiä tarpeitasi varten, vasta sitten kun mitkään muut keinot eivät ole auttaneet. Eli esimerkiksi sen sijaan että ”taikoisit” rahaa tyhjästä, teet loitsun joka auttaa sinua löytämään työpaikan, jotta voisit maksaa laskusi. Tai jos tarvitsetkin vain hieman rahaa, kokeile käyttää hyödyksesi kolminkertaisuuden lakia: "What ye send out, comes back to thee, so ever mind the rule of three", eli suomeksi jokseenkin näin: "Ympäri mennään, yhteen tullaan, ei vain kerran vaan kolmasti!" Anna vaikkapa 5 euroa ystävällesi joka on sen tarpeessa, ja parin viikon päästä saat todennäköisesti itse yllättäen 15 euroa. Kaikki lähettämäsi energia, kaikki tekosi, hyvät tai pahat, tulevat sinulle kolminkertaisena takaisin.  


Kolminkertaisuuden lain isäksi toinen tärkeä ohjenuora on: "Harm ye none, do as ye will", eli tee kuten tahdot kunhan se ei vahingoita ketään.  Rakasta elämää sen kaikissa muodoissa, sillä kaikki elävät olennot ovat maailmankaikkeudessa läsnä olevan voiman ilmentymiä. Kunnioita tätä voimaa, sillä jos sitä käytetään väärin, eli tuhoavien päämäärien saavuttamiseksi, syntyy kielteinen energiakierre. Siltä, joka on ladannut henkilökohtaisen energiansa kielteisellä tarkoituksella, ehtyvät lopulta voimat. 


On ehdottomasti väärin yrittää manipuloida toisen ihmisen vapaata tahtoa millään keinolla. Tästä esimerkkinä kaikki ne loitsut, jotka teet saadaksesi tietyn ihmisen rakastumaan itseesi. Ja lopulta, olisiko se edes palkitsevaa tietää että toisen kiintymys olisi ansaittu vain magian keinoin? Paljon palkitsevampaa on tehdä magian avulla itsestänsä houkuttelevampi, jotta voisi herättää sopivien ihmisten kiinnostuksen. 

Magiassa energia tulee ohjata varmasti oikeaan suuntaan, ettei energia lähde omille teilleen ja aiheuta yllättäviä vahinkoja. Mieti huolella kaikki ne lopputulokset ja vaihtoehdot joita loitsustasi voi seurata. Varsinkin voimakkaiden noitien on varmistauduttava siitä, että he käyttävät voimaa oikein. Perinteisessä magiassa käytettävä voima on luonteeltaan puhdasta energiaa, se ei ole myönteistä tai kielteistä. Magian harjoittajan omat aikeet määrittelevät sen, käyttääkö hän energiaa auttamiseen vai vahingoittamiseen. Tehokkaaseen magiaan, josta ei seuraa mitään ikävää kenellekään, tarvitset puhtaan tarkoituksen (henkinen periaate), maagisten ominaisuuksien tuntemuksen (älyllinen periaate), sekä oikean tavan valmistautua (fyysinen periaate).

4 kommenttia:

 1. Mielenkiintoinen blogi. Minäkin hiukan kiinnostunut wiccalaisuudesta.

  VastaaPoista
 2. Hyvä kirjoitus! Tästä löytyy itsellekin paljon muistettavaa. Olen joskus hiukan ns. tuulella käyvä persoona, ja mun on mietittävä tekojeni seurauksia ainakin sen maagiset 3 kertaa, jotta mitään ikävää ei tapahdu. Tekojen kolminkertaisena palautuminen on kyllä tosiaan huomattu, mikä osaltaan onneksi kannustaa myös hyvään ^^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Etiikka on kyllä mielenkiintoinen aihe, josta tekisi mieli keskustella enemmänkin. Joskus olen miettinyt, että saako noidista vallitsevat huonot uskomukset ja ennakkoluulot toiset meistä käyttämään voimiaan pahaan, tai ainakin olemaan harkitsematta loitsujensa lopputuloksia. On niin paljon helpompi satuttaa, kuin tehdä hyvää. Toisaalta, ja onneksi, hyvässä on aina enemmän voimaa :)

   Poista