maanantai 19. elokuuta 2013

Kivien valitseminen ja puhdistusMiten valita se oikea kivi kaikkien joukosta? Miten puhdistan kiveni? Miten kiviä käytetään?


Tässä on muutama kysymys, joihin ajattelin että on hyvä vastata ihan yleisesti. Ensinnäkin, mitä kivien valitsemiseen tulee, kannattaa aina ja ehdottomasti kuunnella omaa intuitiotansa. Ehkäpä olet kotona lukenut jostakin tietystä kivestä ja ajattelet että sinun on saatava se. Kaupassa huomaat että jokin toinen kivi vetää sinua enemmän puoleensa, ja kenties selvität senkin ominaisuudet. Et kuitenkaan ole vakuuttunut auttaako tämä toinen kivi sinua niin kuin olit aluksi toivonut. Jos et kuitenkaan ole täysin tietoinen kaikista omista toiveistasi, voi tämä toinen kivi vastata hyvinkin tiedostamattomiin tarpeisiisi. Jos tämä ei auttanut niin voithan toki ostaa molemmat kivet!


Entä mitä tulee kivien ostamiseen nettikaupoista? Haluaisit kuunnella omaa intuitiotasi kiveä valitessa, mutta jos nettikaupasta ostaminen on sinulle helpompaa esimerkiksi sen vuoksi, että lähin kivikauppasi sijaitsee aivan liian kaukana, on järkevää hankkia kivet tilaamalla. Usein nettikauppojen sivuilla ei ole montaa kuvaa tilattavasta tuotteesta ja koska kivet ovat luonnontuotteita, ei niitäkään ole kahta samanlaista. Kiven ulkonäkö ei kuitenkaan vaikuta sen käyttöön. Luulenpa että tulet saamaan täysin oikean kiven, sillä lähettäessäsi tilauksesi eteenpäin sinun tarpeesi energia tulee johdattamaan oikean kiven luoksesi.
Siihen, miten kiviä voi käyttää, ei ole aivan lyhyttä vastausta, joten tulen palaamaan aiheeseen myöhemmin. Yleensä käytän kiviäni näin: jos olen lähdössä jonnekin, ja kaipaan esimerkiksi hieman itseluottamusta, menen kivialttarini eteen, ja valitsen sieltä kiven tai muutaman, jotka kutsuvat minua, ja laitan ne taskuuni. Oikeastaan kotini joka nurkka on täynnä kiviä, mutta suurin osa niistä on kuitenkin aseteltuna lipaston päälle. Tietysti ne keräävät pölyä, mutta puhdistan niitä epäsäännöllisen säännöllisesti, ja aina käytön jälkeen; täten kaikki kivet alttarillani ovat käyttövalmiita, lukuun ottamatta niitä tapauksia kun kivi on erikseen ohjelmoitava tiettyä tarkoitusta varten. Pidän alttarilla myös akaattilevyjä, joiden päälle asetan pienempiä kiviä lataantumaan, ja joskus asetan jonkun käyttämäni kiven kvartsikidesykerön päälle, koska se on kiville erityisen mieluisaa. Kivet rakastavat myös auringonvaloa, ja vienkin kiveni välillä ”ulkoilemaan” parvekkeelle. Kuunvalo sopii kivien lataamiseen mystisiä tarkoituksia varten. 


Seuraavassa on yksinkertaisia puhdistustapoja. Varsinkin juuri ostamasi kivet on syytä puhdistaa perusteellisesti, sillä niiden louhiminen maasta on aiheuttanut kiville valtavan shokin kun ne on repäisty irti maan energiakentästä. Erilaiset happokäsittelyt eivät myöskään ole tavattomia, sillä kivet puhdistetaan teollisesti niihin jääneistä liasta ja mullasta.


Pieni kivilabyrintti

* Virtaavan veden alla

Puro olisi ihanteellinen paikka, mutta hanavesi käy yhtä lailla, varsinkin kun tehostat vaikutusta visualisoimalla kiven puhdistuvan.  Laita kivet esim. siivilään jotta ne eivät pääse putoamaan ja anna olla hanan ala noin 20 minuuttia. Tämä tapa ei kuitenkaan sovi huokoisille kiville, jollaisia ovat mm. malakiitti, turkoosi, krysokolla, atsuriitti ja seleniitti. Hautaa tällaiset kivet vuorikidesykerön päällä kuppiin jossa on merisuolaa neutralisoidaksesi niiden energialatauksen.


* Suitsukkeen tai tulen avulla

Sytytä jokin seuraavista suitsukkeista: frankincense, salvia, santelipuu, setripuu, rosmariini. Samalla kun sytytät suitsukkeen, omista se kiven puhdistamiselle. Pitele kiveä savussa ja visualisoi epäpuhtaan energian haihtuvan savuna ilmaan. Voit pitää kiveä myös kynttilän liekin yläpuolella ja visualisoida tulen imevän ja hajottavan epäpuhtaat energiat.


* Maahan hautaamalla

Erittäin likaisen tai energialtaan raskaan kiven on päästävä takaisin maahan. Hautaa kivi ainakin vuorokaudeksi maahan. Se voi olla hankalaa jos asut kerrostalossa, mutta varmasti jostakin läheltä löytyy metsäinen lenkkipolku. Kivi on palvellut sinua, joten olet sen pienen vaivan sille velkaa. Merkitse paikka kuitenkin hyvin muistiin ellet ajatellut jättää kiveä maahan ainiaaksi, mikä ei sekään kyllä olisi huono idea. Maan energia neutralisoi ja parantaa epätasapainossa olevan kiven. Jos hautaat kiven puun juurelle, voit pyytää puulta apua kiven puhdistamisessa. 


Kivien järjesteleminen ja asetteleminen on myös rentouttavaa puuhaa. Tietysti kun kiviä alkaa olemaan sellainen määrä kuin minulla, niistä on tehtävä jonkinlainen kortisto että ei unohtaisi mikä mikin kivi on. En kuitenkaan halua pitää kiviäni rajoittavissa riveissä, vaan otan jokaisesta uudesta tulokkaasta kuvan jonka tallennan koneelleni nimen kanssa. Lisäksi kun puhdistan kiviä, toistan niiden nimet samalla jotta ne pysyisivät mielessäni.

4 kommenttia:

 1. Kivet <3 Ihana tuo kivilabyrintti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kun ei ole omaa pihaa, eikä pääse ulos rakentamaan labyrinttiä, niin sisälle sitten miniversio :)

   Poista
 2. Onpa energinen kuva tuo kivilabyrintti.

  Minä laitan kiveni sukkahousun terään ja sidon sukkikset kiinni oksaan joka nojaa vanhempieni talon viereisen joen yli. Kun pari päivää kivet pomppivat sukkapussissaan joen melskeissä voi sanoa että puhdasta tulee ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivien asettelu on aika rentouttavaa, kannattaa kokeilla! Ja hyvä vinkki tuo sinun tapasi puhdistaa kivet :)

   Poista