torstai 5. syyskuuta 2013

Onyx

Ensimmäinen syysflunssa ( ja toivottavasti viimeinen!) on selätetty, joten nyt jaksaa taas kirjoittaa.


Entisaikoina ajateltiin demonin asuvan onyksissä ja heräävän kivestä aina öisin terrorisoimaan kaikkia jotka olivat sen vaikutusalueella. Demoni aiheutti myös rakastavaisten välille epäsopua.


Onyksi on suojeleva kivi jota voi käyttää vaaratilanteissa ja konflikteissa, mutta myös silloin kun tietää joutuvansa tahtomattaan sosiaalisiin tilanteisiin, kun toivoisi omaa rauhaa itsellensä.  Onyksi tuo kotoisuutta ja turvallisuuden tunnetta. Se auttaa juurtumisessa ja kotiutumisessa uusiin ja erilaisiin paikkoihin.
 
2 onyksiä ja kasedoni oikealla. Ylin onyksi näyttää kuitenkin epäilyttävästi obsidiaanilta eikä kummastakaan mustasta kivestä löydy noita kalsedonin raitoja..


Kiven tarjoaman suojan lisäksi sitä voi käyttää myös magiaan jonka tarkoitus on jonkin asian puolustaminen. Kiven avulla pystyy myös vähentämään seksuaalista halukkuutta, mutta se ei ole kovin suositeltavaa, sillä seksuaalisuus kuuluu luonnollisena osana meihin. Joka tapauksessa onyksi torjuu kiukunpuuskia ja lisää kärsivällisyyttä. 


Onyksi antaa vahvuutta esimerkiksi stressitilanteissa. Se tuo tasapainon mielen ja kehon välille. Onyksi lisää intuitiota sekä vapauttaa negatiivisia tunteita,  kuten surua. Tarun mukaan onyksi pystyy tallentamaan kantajansa ympärillä tapahtuneet teot.


Onyksi sitoo ja hillitsee muiden kivien vaikutusta, joten sitä ei kannata asettaa liian lähellä muita kiviä joiden energioista haluaa nauttia. Helmet ja timantit sen sijaan vahvistavat onyksin luonnetta.


Onyksi on hyvä kivi maadoittumiseen magian jälkeen, tai ihan jokapäiväisestikin tehtäväksi. Istu alas, mieluiten risti-istuntaan maahan, ja ota onyksi oikeaan käteesi ja aseta vasen kätesi kuppimaisesti kiven päälle. Visualisoi itsesi muuttuvan puuksi ja kasvata juuret jotka tunkeutuvat syvälle maahan.


Mielenkiintoista onyksissä on se, että se kuuluu kalsedonien ryhmään. Musta onyksi on nykyään niin harvinaista, että on vaikea löytää sitä aitona. Markkinoilla oleva musta onyksi on usein värjättyä, harmaata kalsedonia tai akaattia. En ole varma mitä omat onyksini todelisuudessa ovat.. Luonnossa onyksia voi esiintyä myös mm. valkoisena ja ruskean eri sävyissä.


Lopuksi on vielä pakko esitellä uusin tulokas, ihana noitukainen, saniaisen katveessa piilossa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti