tiistai 22. lokakuuta 2013

Itseluottamusta ja energiaa karneolistaJostain syystä olen ollut kiinnostunut erilaisista kalsedoneihin kuuluvista kivistä, joten kerronpa hieman mitä olen tällä kertaa oppinut karneolista.

Karneolin punertava sävy johtuu raudasta. Kiven värit voivatkin vaihdella oranssista punaiseen, ruskeaan ja melkein pinkkiin.


Karneoli on hyvin yleisesti käytetty kivi läpi historian. Esimerkiksi Egyptiläiset arvostivat kiveä uskoen sen helpottavan siirtymistä tuonpuoleiseen ja Amerikan alkuperäisväestölle karneoli oli pyhä kivi joka edisti vakautta ja lisäsi harmoniaa. Itämaalaiset ihmiset uskoivat puolestaan kiven suojaavan pahaa silmää ja kateutta vastaan.

Karneoliin liittyviä ominaisuuksia ovat suojelu, rauha, rohkeus ja kärsivällisyys. Kivi antaa paljon energiaa ja rohkeutta lisäten itsetuntoa. Kiveä voi käyttää lisäämään myös seksuaalienergiaa ja intohimoa, ja se sopii varsinkin niille joiden on vaikea näyttää seksuaalisuuttaan.

Karneoli on myötätuntoa lisäävä kivi, se auttaa poistamaan negatiivisia tunteita, esimerkiksi pelkoja. Kokeile esiintymisjännitykseen karneoliriipusta tai sormusta, se voimistaa ääntä ja antaa sujuvuutta puheeseen.

Rannekoru karneolista, granaatista ja sitriinistä. Varsinaista energiaa!

Karneolin kyky poistaa negatiivisuutta tekee siitä myös kiven jonka avulla voi puhdistaa toisia kiviä. Aseta puhdistettava kivi ensin akaattilevylle ja laita  sitten pieni karneoli puhdistettavan kiven päälle. Akaattilevyn sijasta voit käyttää myös toista karneolia puhdistetavan kiven alla. 

Muita tapoja käyttää karneolia on esimerkiksi kehon energisointi. Ota karneolin pala ja vieritä kiveä koko kehosi halki alhaalta ylöspäin parantaaksesi energian virtaamista. Jos haluat estää toisia psyykkisesti kyvykkäitä ihmisiä lukemasta ajatuksiasi, voit yksinkertaisesti kantaa karneolia mukana taskussasi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti