tiistai 1. lokakuuta 2013

Kivien käytöstä, osa I: Heiluri & kivimeditaatioLupasin kertoa teille erilaisista tavoista käyttää kiviä. Aihe tuntui kuitenkin niin laajalta, että yhden jutun kirjoittaminen siitä tuntui kovin työläältä. Päätinkin jakaa sen neljään helpommin lähestyttävään osaan, josta ensimmäisenä käsittelen avun pyytämistä kiveltä. Muita aiheita tulevat olemaan kivieliksiirin teko ja veden energisointi, kivien käyttö loitsuissa ja kiven ohjelmointi tiettyä tarkoitusta varten, sekä kivillä parantaminen.

Aina välillä tulee tilanteita, jolloin tarvitsemme nopeita vastauksia. Kaikki eivät osaa katsoa korteista vastauksia mieltään askarruttaviin kysymyksiin. Kiviä on sen sijaan hyvin helppo ymmärtää. Kaikista yksinkertaisin tapa saada kiveltä vastaus, on käyttää kivistä heiluria. Se on ikivanha ennustamisen muoto.


Heilurin voi periaatteessa tehdä mistä esineestä tahansa, mutta koska itse luotan vahvasti kiviin, suosittelen kiviheiluria muillekin. Kaupoista saa monenlaisia valmiita kiviheilureita, mutta sellaista ei ole pakko mennä ostamaan. Jos sinulla on mieluinen kiviriipus, voit yhtä hyvin käyttää sitä heilurinasi (ja mikä parasta, se kulkee aina mukanasi!). Sido riipukseen noin 20- 30 cm pituinen violetti naru, tai voit myös käyttää esim. hopeista ketjua jonka kiinnität lukosta riipuksen lenkkiin.     
 
Ota heilurin ketju vahvempaan käteesi ja pidä ketju hellästi peukalon ja etusormesi välissä, niin että kämmenesi on hieman kääntyneenä rintaasi kohden ja hartiasi ovat rennot. Voit esittää kysymyksesi ääneen, tai voit miettiä ne hiljaa mielessäsi. Pääasia, että muotoilet kysymyksesi niin, että niihin voi vastata ainoastaan myöntävästi tai kieltävästi. Ensimmäiseksi, ja ehkäpä jokaisen kyselytuokion aluksi, sinun on selvitettävä millainen heilurin liike vastaa myöntävää vastausta, ja millainen kieltävää. Kysy siis ensimmäiseksi sellainen kysymys, jonka vastauksen tiedät varmasti, esim. nimeni on.. Oma heilurini liikkuu sivuttain jos sen vastaus on ei, ja kyllä vastauksen kohdalla se heiluu edestakaisin pois minusta ja takaisin minua kohden. Mitä voimakkaampaa heilurin liike on, sitä varmempi myös vastaus. Epämääräinen liike tai täysi pysähtyneisyys voi viitata siihen, että kysymykseen ei ole vielä vastausta, tai sinun ei ole tarkoitettu saavan tietää sitä vielä.

Erityisen hyödyllistä on etsiä kadonneita esineitä heilurin avulla, kysymällä järjestäen onko kadonnut esine tietyssä paikassa, tai voit myös piirtää kartan jonka päällä kysyt heiluriltasi onko esine siellä. Muista että jos et ota vakavasti heiluriasi, ei sekään ota sinun kysymyksiäsi todesta. Älä siis kysy sellaisia kysymyksiä uudestaan ja uudestaan joihin olet jo saanut kieltävän vastauksen, mutta kenties toivoisit myöntävää vastausta.

Ruusukvartseja
 
Vuorikide ja savukvartseja

Toinen, virkistävä tapa kysyä kiveltä neuvoa, on käyttää sitä meditaatiossa. Monet kivet sopivat käytettäväksi tähän tarkoitukseen, ja erilaisia kiviä vaihtelemalla saadaan voimistettua eri osa-alueita meditaatiossa. Meditoimista ei kannata pelätä, eikä lannistua ajatuksesta että sitä tulisi harjoittaa päivittäin. Aloita meditoiminen niin pieninä osina kuin tahdot ja kuuntele millaisia tuntemuksia se sinussa herättää. Varsinkin aloitteleva meditoija hyötyy kivien käytöstä, sillä se antaa mielelle kiintopisteen.

2 kunziittia ja tuliopaali
 
Hiottu ja hiomaton kyaniitti

Kvartsikivet ovat kaikista suosituimpia kiviä käytettäväksi meditoinnissa. Näitä kiviä ovat mm. vuorikide, ametisti, ruusukvartsi ja savukvartsi. Vuorikiteestä on hyötyä meditaation kaikissa vaiheissa, ametisti auttaa sekä keskittymään että laajentamaan meditaatiokokemusta, ruusukvartsi on hyvin lempeä kivi ja savukvartsi suojelee auraa syvän meditaation aikana. Muita kokeilemisen arvoisia kiviä ovat esimerkiksi tuliopaali joka voimistaa näkyjä, kunziitti puolestaan auttaa keskittymään ja saavuttamaan syvän meditatiivisen tilan, kyaniitti auttaa alkuun meditaatioprosessissa, punainen jaspis auttaa pääsemään meditatiiviseen tilaan ja pysymään samalla maadoittuneena, kun taas valkoinen kalsiitti auttaa vastausten löytämisessä. Käytitpä mitä kiveä tahansa, muista puhdistaa ne aina ennen käyttöä.

Erilaisia tapoja meditoida kivien kanssa on myös erilaisia. Voit joko valita kaksi kiveä samaa laatua ja pitää niitä molemmissa käsissäsi, kun keskityt kysymykseesi (mikäli siis etsit vastausta, tämä tapa käy muuhunkin kuin vastauksen etsimiseen). Voit myös valita erilaisen joukon kiviä jotka asettelet ympärillesi, ja sitten meditoida tässä kivikehässä pitelemällä yhtä kiveä päällekkäin asetettujen kämmentesi päällä. 


Ihanan rentouttava tapa on tehdä kristalli mandala. Kerää kaikki kivesi yhteen kankaan päälle. Istu lattialle kiven viereen ja aloita järjestelemällä kivistä symmetrinen kuvio kankaan päälle. Keskity tehtävään ja suorita se kaikessa rauhassa. Voit totta kai tehdä tämän myös pöydän ääressä. Kun kuvio on valmis, meditoi sen edessä. Tutki kivien muotoja ja värejä. Aseta kämmenesi kevyesti kuvion päälle tunne kuinka kivien parantava energia siirtyy kehoosi. Sulje silmäsi ja vaivu meditatiiviseen tilaan. Jos mielessäsi oli kysymys, saatat saada siihen nyt vastauksen erilaisten symbolien kautta. Avaa silmäsi kun olet valmis ja muista maadoittua.

(Lähteet: Philip Permutt: Kivien parantava voima, Whichello Brown/ Millidge: The Crystals Handbook)

4 kommenttia:

 1. Kiitos taas kerran :) seuraavaa osiota odotellessa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivaa että aihe kiinnostaa :) Ajattelin tosiaan jakaa sen eri osioihin, jotta pystyisin paremmin käsittelemään jokaista "tapaa". Seuraava postaus aiheesta tulee vasta marraskuun alussa, kuukauden välein oli tarkotukseni ne julkaista. Toivottavasti sinä aikana löydät täältä muutakin mielenkiintoista luettavaa :)

   Poista
 2. Kuinka kivien tai heilureiden puhdistus tapahtuu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikea puhdistustapa on valittava kiven mukaan. Esimerkiksi hauraita kiviä ei saisi pestä. Suolaan hautaaminen on hyvä tapa puhdistaa kiven energiat, mutta mitään kiveä ei tulisi jättää suolaan liian pitkäksi aikaa. Muutama tunti riittää. Katso lisää puhdistustapoja täältä: http://tuulentaiat.blogspot.fi/2013/08/kivien-valitseminen-ja-puhdistus.html

   Poista