keskiviikko 30. lokakuuta 2013

Samhain


 
Samhain on kohta ovella. Vuodenpyörä on saavuttanut loppunsa jotta voisi taas alkaa alusta. On aika jättää menneet taakse ja avata sydän mahdollisuuksille joita seuraava vuosi tuo tullessansa. Samhain on monen noidan lempi sapatti hyvästä syystä. Lokakuun 31. päivän auringonlaskun jälkeen on luvassa erityinen villi yö, jossa voi tuntea monen hengen läsnäolon. Maailmojen välinen verho on ohuimmillaan, maailma elävien ja kuolleiden välillä. Tervehdi heitä jotka ovat meitä ennen poistuneet, ja jotka nyt odottavat vuoroaan syntyäkseen pian uudelleen. Yleinen tapa on sytyttää kynttilä ikkunalaudalle ohjaamaan hyvät henget kotiin, ja estämään pahojen henkien pääsyn sisään. Myös irvokkaiksi veistetyt kurpitsalyhdyt karkottavat ei tervetulleet henget tiehensä.


Sapatin toinen tärkeä teema on salattujen asioiden tulkitseminen. Jumalatar on vanhaan viisaan roolissa, joten nyt kannattaa kaivaa mikä tahansa ennustamiseen soveltuva väline esille. Kokeile esimerkiksi tarot-kortteja, riimuja, kristallipalloa tai teenlehtiä. Kirjoita saamasi vastaukset ylös vaikka niissä ei vielä tuntuisikaan olevan mitään järkeä, seuraavan vuoden kuluessa löytyy kyllä hetki kun ymmärrät ja tarvitset saamaasi tietoa.


Nämä kuvat ovat muutaman viikon takaiselta syysretkeltä. Nyt jo ulkona on kovin harmaata ja väritöntä, joten muistakaa nauttia ja iloita pienistäkin asioista! Iloista alkutalvea teille :) 


2 kommenttia: