lauantai 9. marraskuuta 2013

Kivieliksiirit & veden energisointi

Noniin, sain valmiiksi lupailemani tekstin, joten pidemmittä puheitta:

Vesi on itsessään elämän eliksiiriä, mutta kun joukkoon lisätään jokin kvartsi tai jalokivi, voidaan vedelle antaa aivan uusia ominaisuuksia.

Kivieliksiirejä on kahta erilaista, ulkoisesti käytettävää ja sisäisesti nautittavaa. Jälkimmäisen tekemisessä on aina noudatettava äärimmäistä tarkkuutta ja varmistettava että käytetyt kivilaadut eivät ole myrkyllisiä. Erilaisia tapoja on monenlaisia, ja löydät kokeilemalla itsellesi parhaiten sopivan vaihtoehdon. Luota intuitioosi kivieliksiirejä tehdessä. Muista kuitenkin että sisäisesti nautittavat eliksiirit eivät säily vuorokautta pidempään.

Yksinkertaisimmillaan vesijohtovettä voi energisoida asettamalla vesikannun akaattilevyn päälle. Pyöreistä akaattilevyistä saa myös kauniita lasinalusia ja veden ”herättely” käy näin kuin huomaamatta.

Akaattilevy lasinalusena

Välillä voi kuitenkin tulla tarve nauttia jonkun tietyn kiven energioita, ja tämäkin onnistuu helposti. Kivet asetetaan vesikannuun ja päälle lasketaan vettä. Vesi on valmista nautittavaksi noin puolen tunnin kuluessa. Huomaa että kivet tulee ensin puhdistaa huolellisesti vesi-etikka seoksessa ja tämän jälkeen huuhdella raikkaalla vedellä. Kivet tulee puhdistaa jokaisen käyttökerran jälkeen samoin kun äsken on kuvattu, ja toisinaan kivet on syytä jättää myös kuivumaan puhdistuksen jälkeen. 

Veden energisointiin sopivia kiviä voi ostaa esimerkiksi Jalokivigallerioista ”juomakivet” nimellä. Juomakiviksi sopivat ainakin vuorikide, ametisti, ruusukvartsi, karneoli, kalsiitti, sodaliitti ja jaspis.

Juomakiviä:sodaliitti, aventuriini, ametisti ja ruusukvartsi

Kivieliksiiri-nimellä kuvataan yleensä niitä tapoja, jonka valmistukseen käytetään enemmän aikaa. Eliksiirin valmistamisessa keskitytään haluttuun päämäärään ja vetenä käytetään yleisesti joko lähdevettä tai apteekista saatavaa tislattua vettä. Myös sadevesi toimii ulkoisesti käytettäviin eliksiireihin, ja oikein hienoja eliksiirejä varten on kerättävä aamukastetta. Uutteen säilöntään tarvitaan pieni määrä jotakin alkoholia.

Puhdista kivi ensin ja ohjelmoi se sen jälkeen keskittymällä päämäärääsi (kerron kivien ohjelmoinnista enemmän ensi kuussa). Aseta kivi tunniksi lasiseen pikariin jossa on lähdevettä, ja aseta pikari niin että kuun valo osuu siihen. Voit valita kuun vaiheen omien tarpeidesi perusteella, yleisesti käytetään uudenkuun tai täysikuun valoa. Siunaa eliksiiri elementtien symboleiden avulla. Tippa esim. viskiä auttaa säilyttämään kiven energiat vedessä. Poista kivi ja säilö vesi tiiviiseen astiaan ja pidä pois auringonvalosta. Näin valmistettu eliksiiri sopii esim. käytettäväksi loitsuissa keskittämään energiaa sivelemällä sitä käytettäviin materiaaleihin.

Riimukiviä käyttämällä saa todella maagista eliksiiriä!

Hyvä vaihtoehto kivieliksiirin valmistamiseen on ”kuiva” metodi. Tässä tavassa voit huoletta valita minkä tahansa kiven joka vetää sinua puoleesi, sillä kivi ei tule kosketuksiin nautittavan veden kanssa. Aseta valitsemasi kivi pieneen lasitölkkiin jonka olet pessyt huolellisesti kummaltakin puolelta. Tölkin on oltava sellainen jonka kannen saa tiiviisti kiinni. Laita tämä kivitölkki nyt suuremman lasiastian sisään ja täytä lopputila vedellä, ja peitä astian kannella tai kelmulla. Vaikka kivi ei ole kosketuksissa veden kanssa, sen värähtelyt tallentuvat veteen. Vie tölkki aurinkoon tai jätä yöksi kuunvaloon ja nauti vesi aamulla. Muista että tämäkään vesi ei sovi sisäisesti nautittavaksi enää vuorokauden kuluttua.

Monimutkaisemman värähtelyuutteen valmistamiseksi suosittelen lukemaan Erkki Lehtirannan ja Leena Niemelän kirjan Kasvien viisaus kivien muisti. Kirjassa kuvataan myös mm. kukkauutteiden tekoa. Kannattaa kysellä kirjastosta tätä kirjaa.


5 kommenttia:

 1. Tee seuraavaksi postaukseksi esineiden asioiden energiointi tai siis viritys yms. Tosi mielenkiintonen aihe!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi, katsotaan jos saisin aihetta jotenkin käsiteltyä seuraavassa kivien käyttö postauksessa :)

   Poista
 2. Haaste sinulle, koska olisi mielenkiintoista kulla vastauksesi :)

  http://korpienkuiske.blogspot.fi/2013/11/haastetta.html

  VastaaPoista
 3. Hei!
  Mulle sanoi Tampereella kiviliikkeen myyjä,että raakapaloina myytäviä kiviä voi käyttää juomakivinä. Tosin kunhan ei laita lasin pohjalle myrkyllisiä kivilajeja ettei sitten tule mitään myrkytystiloja.Saanen kysyä,että millaista etikkaa oikein käytät kivien puhdistamiseen?Käykö omenaviinietikka?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juomakivinimikkeellä myytävät kivet eivät tosiaankaan poikkea mitenkään raakapaloina myytävistä kivistä, mutta valmiisiin setteihin on tietenkin valittu turvallisia kiviä. Suosittelen puhdistukseen ihan tavallista väkiviinaetikkaa, se on myös paljon edullisempaa kuin erikoisemmat etikat.

   Poista