keskiviikko 20. marraskuuta 2013

Wishcraft MysteriesKolmas flunssa menossa sitten syksyn alun, mutta jos ei muuta hyvää niin ainakin minulla on nyt aikaa esitellä teille mainio mysteerisarja! Luvassa noitia, taikuutta, jännitystä ja ripaus romanssia :) Kyseessä on Heather Blaken Wishcraft Mystery- niminen sarja johon kuuluu tähän mennessä kolme kirjaa: It takes a Witch, A Witch before dying ja The Good, the Bad and the Witchy. Toukokuussa ilmestyy sarjan neljäs osa: The Goodbye Witch, maltan tuskin odottaa sitä! 


Kerron kirjoista hieman taustaa, en mitään juonipaljastuksia joten voitte rauhassa lukea eteenpäin jos kiinnostuitte sarjasta :)

Kirjojen päähenkilönä toimii kolmekymppinen Darcy Merriweather, joka muuttaa yhdessä siskonsa Harperin kanssa tätinsä luo Salemiin, turisteille avoimeen lumottuun kylään. Jo pelkästään lähtöasetelma on mielenkiintoinen, kirjat onnistuvat olemaan niin arkipäiväisiä että tuntuu kuin kaikki taikuus niissä olisi todellista! Darcy ja Harper saavat tietää olevansa noitia, jolla on kyky toteuttaa toiveita yksinkertaisen loitsun avulla. Kylässä on monia muitakin noitia, jokaisella oma erityiskykynsä, mutta noituus on pidettävä visusti salassa kuolevaisilta. Siskosten tädillä Ve:llä on perheyritys: As you Wish, joka toteuttaa asiakkaidensa pienimmätkin toiveet. Darcy on heti innoissaan mukana, helpottuneena siitä että saa jättää vanhan elämänsä taakseen. Eteen tulee kuitenkin murha-mysteerejä, jotka Darcyn on syystä tai toisesta selvitettävä, ja samalla Darcy tutustuu entiseen poliisipäällikköön Nickiin ja tämän tyttäreen Mimiin. Mutta mitä tekemistä Darcyn koiralla, Missyllä on asian kanssa?


Jokaisessa kirjassa on siis erillinen mysteeri ratkaistavana, ja vaikka kirjat jatkuvatkin hyvin läheltä siitä mihin edellinen jäi, ei kyseessä kuitenkaan ole varsinainen jatkosarja. Tietysti henkilöiden väliset suhteet kehittyvät, mutta kaikki oleellinen erityisistä säännöistä kerrotaan joka kirjassa. Kussakin osassa on noin 300 sivua, ja kirjat ovat niin mukaansatempaavia että ei niitä malta laskea käsistään. Suosittelen kokeilemaan jos kaipaatte hieman jännitystä, Adlibriksesta tilattuna pokkarin hinta on alle kuusi euroa.

2 kommenttia:

  1. Voi sinua mullakin kuume nousee kokoajan :/ Kuulostaa mielenkiintoiselta sarjalta pitääpi lukea !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paranemisia sinne :) Kannattaa kyllä lukea, ostin just saman kirjottajan uusimman kirjan "a Potion to die for" joka alottaa uuden Magic Potion Mystery sarjan. Saa nähdä onko yhtä hyvä kuin tuo toinen sarja!

      Poista