maanantai 16. joulukuuta 2013

HematiittiHematiitti on monellakin tapaa mielenkiintoinen kivi, ja yleisyytensä vuoksi se on melko edullinen ja helposti löydettävä kivikaupoista. Tässä hieman tietoa mihin hematiitti soveltuu:

Kiillotettu hematiitti ja ankh-aiheinen hematiittiriipus

Hematiitti on maailman tärkein rautamalmi, ja tästä syystä kivi onkin melko painava, sillä 70% siitä on rautaa. Varhaisina aikoina hematiittia on käytetty työkaluna, myöhemmin esimerkiksi kiillotettuna kivi on toiminut peilinä.

Kiillotettu hematiitti on kauniin hopeisen tummanharmaa. Käsittelemättömän kiven väri muistuttaa kuivunutta verta, ja kivi onkin saanut nimensä kreikan verta tarkoittavasta sanasta haem, ja sitä kuulee toisinaan kutsuttavan myös verikiveksi (oikea verikivi on kuitenkin eri kivi kuin hematiitti).

Magnetisoituja hematiittihelmikoruja

Rauhoittava kivi helpottaa unettomuutta, stressiä ja kiihtyneisyyttä. Voi hoitaa myös anemiaa sekä nostaa verenpainetta. Hematiittia suositellaan käytettäväksi synnytyksessä vähentää verenvuotoa sekä rauhoittaa kaikkia ympärillä. Kerrotaan että hematiitti pystyy imemään sairauden kehosta, kivi täytyy ohjelmoida (visualisoimalla) tähän tarkoitukseen. Viimeaikoina kivi on magnetisoitu ja toisinaan kiveä näkee käyttävän koruna helpottamaan reumaattisia kipuja. Perinteisesti hematiittia käytettiin tyrehdyttämään vuoto painamalla kiveä haavaa vasten. Myös päänsäryn tai kipeät silmät sai lievittymään hieromalla hematiittia kipukohtaan.

Hematiitti on voimakas kivi ja sen elementti on tuli. Magiassa kiven alueisiin kuuluu suojelus, parannus, maadoittaminen, meditaatio sekä ennustus. Pienet kivensirut oven karmissa ja ikkunalaudoilla auttaa estämään sellaisten energioiden kulun kotiisi joita et kaipaa.

Lopussa vielä kuva meidän uusimmasta perheenjäsenestä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti