keskiviikko 11. joulukuuta 2013

Noidan päivyri ja vuosialmanakka
Kaksi melkeinpä ehdotonta hankintaa ensi vuodelle, omani sain jo hyvissä ajoin synttärilahjaksi. Esittelen ensiksi Llewellynin Witches Datebook 2014, joka on todella kaunis kierreselkäinen A5 kokoinen kalenteri. Aukeamalla on aina yksi viikko ja runsaasti tilaa tehdä merkintöjä. Jokaisen päivän kohdalta voi löytää tärkeimmät tiedot planeettojen liikkeistä ja tarkoista ajoista, kuin myös suositeltavan värin jota voi hyödyntää esim. loitsuissa ja pukeutumisessa. Kalenterin alusta löytyy selkeät ohjeet kuinka kirjasta saa parhaiten kaiken hyödyn irti. Viherpeukalot innostuvat myös  pienistä kuvakkeista jotka osoittavat selvästi mitkä päivät ovat sopivia istuttamiseen, ja mitkä sadon korjuuseen. Jokaisen viikon koristaa kaunis kuvitus, ja usein mukana on mielenkiintoista tietoakin. Sivut ovat hieman kellertävää paperia, joka saa kalenterin tuntumaan ihanan vanhahtavalta. Sivuja on 144.

Datebook

Toinen, myöskin pehmeäkantinen kirjanen josta löytyy yli 190 sivua, on The Witches´s Almanac, Issue 33 aiheenaan mystinen maapallomme. Almanakka käy vuoden 2014 maaliskuusta  aina vuoden 2015 maaliskuuhun saakka. Kirjan kuvitus on kaunistu ja runsasta, ja kiinnostavia artikkeleita lukee mielellänsä, eivätkä kaikki jutut sinänsä ole sidottuja tiettyyn päivään. Tässä almanakassa ei siis ole juurikaan muistiinpanotilaa, mutta jokaisesta kuukaudesta löytyy sivun kokoinen kuukalenteri kirjan alusta ja paljon hauskoja päiväkohtaisia ehdotuksia, kuten ”älä koeta kohtaloasi”, ”säästä kolikoita” tai ”toimi nopeasti”. Loppuosa kirjasta on sitten erilaisia artikkeleita. Kirjasta löytyy myös vuosihoroskoopit, muut aiheet käsittelevät  mm. yrttitietoutta, rituaaleja ja kansantaruja. Näitä kirjoja tekee mieli alkaa keräilemään, on niissä sen verran paljon tietoa kauniisti paketoituna!

Almanac


10 kommenttia:

 1. Hihi, mulle on myös tulossa jälleen tuo Witches' Datebook (ja useita muitakin kirjoja ja tarotteja). :) Olen tykännyt hyvin paljon tuosta päivyristä ja hintakin on hyvä. ^_^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! Tykkään myös sen verran paljon tuosta datebookista että on se ostettava ensi vuonnakin :)

   Poista
 2. Mistä muuten oot tilannut tuon päivyrin? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne molemmat on adlibriksesta :) Enpä tajunnut mainita kun se taitaa olla ainoa paikka josta yleensä edes ostelen kirjoja.

   Poista
 3. Täytyypä lisätä ostoslistalle :) Itselleni en ole joululahjoja vielä ostanutkaan :D

  VastaaPoista
 4. Heippa! Ostin myös tuon witches datebookin, mutta ajattelin kysyä sinulta, että miten luet noita kuun vaiheita tms? Eivätkö ne ole vähän eri ajassa tuossa kuin meidän kalenterissamme?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä olisi ollut kyllä hyödyllinen asia kertoa ihan tuossa esittelyssäkin, eli kalenteri käyttää EST aikaa joka on UTC-5 ja koska Suomen aika on UTC+2, tarkoittaa tämä sitä että kalenterissa mainittuihin kellonaikoihin on lisättävä 7 tuntia ja kesäaikana 8 tuntia. Am tunnit ovat aamutunteja, eli kellonajat 1-12 ja pm iltatunteja eli 13-24. Toivottavasti tästä oli apua :)

   Poista
  2. Kuun vaiheet on kaikkialla samat. Ne vain näkyvät eri asennossa. Suomessa se on esim sirppi, mutta egyptissä kuin kulho. Sama mutta eri asennossa.

   Poista
  3. Kyllä, tietysti kuun vaihe on sama kaikkialla, ja se on jännittävää miten erinäköisenä kuu voi näyttäytyä. Kellonajan muutosta tarvitaan jotta saadaan tietää eri astrologisten merkkien vaihtumisen ajankohta, myös planeettojen kohdalla.

   Poista