torstai 26. joulukuuta 2013

Värimagia- opusOlin innoissani kun Richard Websterin Color magic for beginners -niminen kirja suomennettiin, sillä vaikka englanninkieli sujuukin minulta niin onhan se aina kivempaa lukea omalla äidinkielellänsä. Mitä tämä 250-sivuinen opus sitten pitää sisällänsä? 


Kirjassa on 14 lukua, joista jokainen käsittelee värejä hieman eri näkökulmasta. Ensimmäisestä luvusta löytyy jokaisen värin perusmerkitykset, toisessa luvussa kerrotaan väriterapian eri muodoista ja annetaan muutamia harjoituksia kokeiltaviksi. Kolmas luku opastaa henkilökohtaisten värien löytämisessä numerologian avulla. Neljäs luku auttaa auran värien havaitsemiseen ja viides luku kertoo mm. chakrojen väreistä. Kuudes luku on nimeltänsä ”Mitä lempivärisi kertovat sinusta” joten luvassa on jälleen kattavia värilistoja selityksineen, ja myös seitsemännestä luvusta löytyy näitä Voimavärien muodossa. Kahdeksas ja yhdeksäs -luku ovat oikein mielenkiintoisia sillä ne kertovat  värimeditaatioista ja mandaloiden tekemisestä. Kymmenes luku perehtyy värien symboliikkaan, kun taas 11. luku esittelee värejä magian näkökulmasta. 12. luku kertoo kivien väreistä ja 13. luku suosittelee erilaisten värien käyttämistä kotona sisustuksessa. Viimeinen luku puolestaan opastaa väripäiväkirjan pitämiseen. 

Kyseessä on siis kaiken kaikkiaan oikein kattava tietopaketti joka on vieläpä helposti ymmärrettävä. Kirjan pariin palaan innolla kerran jos toisenkin. Ainoa miinuspuoli on formaatin mustavalkoisuus, väreistä kertovan kirjan sallisi olla värikäs!

Annan tässä vielä laskuohjeet oman elämänpolun numeron ja värin löytämiseksi. Tämä numero edustaa elämäsi tarkoitusta. Et tarvitse muuta kuin syntymäaikasi. Aloita laskemalla syntymäpäiväsi, syntymäkuukautesi sekä syntymävuotesi yhteen. Esimerkiksi jos olet syntynyt 29.2.1944 näyttäisi laskusuoritus tältä: 29+2+1944= 1975. Laske tämän jälkeen yhteen saamasi numerot, esimerkki aikaisemman mukaan: 1975 eli laske 1+9+7+5= 22. Jatka lukujen laskemista yhteen kunnes saat yksinumeroisen luvun. Ainoastaan tulokset 11 ja 22 ovat poikkeuksia sillä ne ovat numerologiassa mestarilukuja joita ei lasketa yhteen. 
Esimerkiksi 8+2=10 -> 1+0= 1. 


Katso alla olevasta luettelosta mitä väriä numerosi edustaa. Oma numeroni on 7. Se on jännittävää koska violetti on myös lempivärini. Kirjan mukaan ” Seitsemättä elämänpolkua kulkevien ihmisten on tarkoitus hankkia lisää tietoa ja viisautta. He ovat intuitiivisia ja henkisesti suuntautunutta väkeä, jotka nauttivat yksinäisyydessä meditoimisesta, ajattelemisesta ja pohdiskelusta.” Tämän verran olin kyllä jo itsekin tiedostanut, mutta eihän siitä ole koskaan haittaa saada vahvistusta omille epäilyilleen :)

1. Punainen
2. Oranssi
3. Keltainen
4. Vihreä
5. Sininen
6. Indigo
7. Violetti
8. Pinkki
9. Pronssi
11. Hopea
22. Kulta


4 kommenttia:

 1. Mä sain numeroksi 8 ja en ole kyllä koskaan ollut pinkin värin ystävä ellei ruusukvartsia lasketa. ;) Jostain muistan lukeneeni,että numero 8:n omaavat henkilöt heidän kivensä ametisti.Ametisteja rakastan!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Numerologisia vastaavuuksia tuntuu olevan montaa erilasista, joten aina nämä eivät mene kohdallensa. Joidenkin kohdalla numerot toimivat paremmin, ja joihinkin kuvaukset eivät tunnu sopivan ollenkaan. Tämän kirjan mukaan numero kahdeksan kivi olisi ruusukvartsi, mutta voi olla että jonkin muun kaavan mukaan kivesi olisi ametisti :)

   Poista
 2. Kiitos todella mielenkiintoisesta blogista! Eksyin tänne tänään, kun etsiskelin korukivistä tietoa, löysin nimittäin korurasiasta lapsena saatuja kiviä :) Tulee kyllä kahlattua koko blogi kertaheitolla läpi, rakastan tällaisia juttuja vaikken wiccaa harjoitakaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti mukavaa löytää kauan "kadoksissa" olleita kiviä, minullakin on vielä ihan ensimmäinen, esikoulusta saatu pikkuinen ruusukvartsi tallessa :)

   Kiva kuulla että löysit blogistani mielenkiintoisia juttuja. Tämä on ehdottomasti avoin kaikille, ei tarvitse olla wicca. Kivistä kirjoittelen usein, ne ovat niin mielenkiintoisia!

   Poista