perjantai 20. joulukuuta 2013

Yulen aika Uskomatonta kuinka nopeasti syksy on kulunut ja Yulen aika on koittanut. Silti talvesta ei juurikaan ole tietoa ainakaan täällä etelämpänä Suomessa. Bussipysäkillä odotellessani huomasin katukivetyksellä vesilammikon jossa pulut kylpivät onnellisina. Se oli yhtä aikaa jotenkin ihastuttava mutta surullinen näky. Pakkaskelillä se ei olisi onnistunut mutta toisaalta toivoisi että linnuille olisi kaunis lampi kylpemistä varten. Onhan niitäkin toki, ja hyvähän se on että eläimet oppivat jotenkin selviytymään ihmisen rakentamassa ympäristössä. Tästä aiheesta kun aloin kertomaan, niin pakko mainita myös se, että olen useasti nähnyt oravien käyttävän suojatietä tien ylitykseen!


Mutta takaisin varsinaiseen aiheeseemme. Monet meistä viettävät varmasti joulua Yulen rinnalla. On lahjoja joita annetaan sukulaisille ja joita itse saadaan, sekä tietysti myös monia muita perinteitä. Jokainen saa luoda omat tapansa, mutta oli juhlan nimi mikä hyvänsä, välillä kannattaa miettiä mitä kyseisenä vuodenaikana luonnossa tapahtuu.

Talvipäivänseisaus ajoittuu tänä vuonna joulukuun 21. päivälle, klo 19.11. Tämä merkitsee sitä että päivä on kaikista lyhyin pohjoisella pallonpuoliskolla ja pohjoisella napapiirillä vallitsee kaamos. Talvi on tullut. Pikkuhiljaa kuitenkin päivät alkavat pitenemään ja se luo voimaa jaksaa pimeämpien aikojen yli. Yulen tarkoitus onkin auringon uudelleensyntymän juhlistaminen. Paras tapa tähän on herätä ajoissa ja mennä ulos tervehtimään nousevaa aurinkoa. Joten eipä muuta kuin aurinkoista Yulea kaikille :) 


2 kommenttia:

 1. Kiitos samoin! :)
  - Hiljainen lukijasi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos toivotuksestasi! Kaikki kommentit ovat ehdottoman piristäviä varsinkin tähän vuodenaikaan :)

   Poista