maanantai 26. toukokuuta 2014

Jaspisten valtava kirjo I

 
Omistan monia erilaisia jaspisten muotoja, joten oli aika ottaa selvää mitä niistä kerrotaan! Päätin kuitenkin jakaa tämän aiheen kahteen postaukseen, sillä tämä on pitkä..! Tässä ensimmäisessä osassa on yleistä tietoa jaspiksista ja esittelyt tavanomaisimmista lajeista, seuraavassa on sitten ne hieman erikoisemmat muodot. Lue kuvaukset niistä kivistä jotka sinulla on, tai lue läpi kaikki ja mieti mikä jaspis olisi sinulle paras. Mukana myös kuvia kyseisistä jaspiksista, joiden avulla voit yrittää tunnistaa oman kivesi. (Pahoittelen siitepölyä kuvausmateriaalissani!)


Jaspikset ovat läpinäkymättömiä, tiiviin kvartsin epäpuhtaita muunnoksia. Ne kuuluvat kalsedonien ryhmään. Kaikki jaspiksen värimuunnokset auttavat tasapainottamaan kehon värähtelyjä.
Jaspis on erityisen hoivaava, mutta hitaasti työskentelevä kivi, joten sitä tulee kantaa mukana melko pitkään jotta sen voimat ehtivät vaikuttaa. Erityisen suojaavia kiviä varsinkin negatiivisuutta vastaan, kannustavat päättäväisyyteen ja auttavat näkemään ideat käytännössä. Suositeltavia kiviä varsinkin omaa yritystä perustaville!

punainen

Punaisen jaspiksen tiedetään suojelevan öisiä vaaroja vastaan. Punainen jaspis on näyttelijöiden onnenkivi, tehden esiintyjistä entistä herkempiä yleisöllensä. Auttaa sinua sanomaan mielipiteesi ääneen ja olemaan itsenäinen.

Edistää ruumiillista voimaa ja vahvistaa hajuaistin toimintaa. Edistää myös kontrollia kaikissa asioissa, ja täten rauhoittaa myös seksuaalista aggressiivisuutta.

Puhdistaa hyvin mielen meditaation aikana. Sen syvä henkinen energia parantaa keskittymistäsi ja jaksamistasi pitkissä seremonioissa tai rituaaleissa. Luo henkistä itsekuria. Oiva kivi astraalimatkustamisessa ja unten muistamisessa.


keltainen

Keltainen jaspis tarjoaa turvaa henkityöskentelyssä ja fyysisessä matkanteossa. Suojaa myös negatiivisuudelta ja masennukselta ohjaten positiivista energiaa. Lisää hyvänolon tunteita ja auttaa rakentamaan itseluottamusta. Toimii luonteenomaisesti auttaen sosiaalisissa tilanteissa ja suojellen sosiaalista hyvinvointia.

Kiviparantamisessa keltaisen jaspiksen uskotaan energisoivan umpieritysjärjestelmää, vapauttavan myrkkyjä ja tukevan vatsan ja ruuansulatuksen toimintaa.


dalmatian
Vaaleanruskeapohjainen ja mustalaikullinen jaspis

Lievittää kostonhalua, auttaa luottamuksensynnyssä toisia kohtaan. Vähentää ja poistaa pettymystä, auttaa meitä näkemään omat vahvuudet ja heikkoudet Tämä auttaa sinua eteenpäin elämässäsi. Sen energia tuo lapsenmielistä iloa ja leikkisyyttä elämääsi.

Kivi kannustaa maadoittumaan maan ja todellisuuden kanssa. Lisää uskollisuutta, joten on hyödyksi pitkissä parisuhteissa. Suojaa painajaisilta, masennukselta ja negatiivisilta ajatuksilta, sekä auttaa suojamuurien purkamisessa, jotka olet itsellesi rakentanut.

Mustat pisteet ovat turmaliinia, joka auttaa sinua psyykkisessä suojaamisessa.


heliotrooppi

Voimakkaan vihreä kivi punaisilla pisaroilla, kutsutaan tästä syystä myös verikiveksi.

Kiveen liitettyjä ominaisuuksia ovat hyvinvointi, yltäkylläisyys, hyvä onni, sulava energian virtaus, anteliaisuus, idealismi, puhdistautuminen ja elvyttävä vaikutus.

Voimakkaasti parantava, suojaava ja maadoittava kivi. Se antaa sinulle rohkeutta suojaten samalla vaaroilta. Lievittää ärtymystä , hylkii huonoja vaikutteita ja kesyttää aggressiivisuuden. Intuitio ja luovuus kasvavat, unet vahvistuvat ja laajenevat, sillä heliotrooppi johtaa henkistä energiaa.

Heliotrooppi on tunnetuin varmasti verta vahvistavasta ja puhdistavasta vaikutuksestaan. Tästä syystä sitä käytetäänkin anemian, leukemian, tulehdusten ja infektioiden hoidossa. Koska kivi auttaa verenkiertoa, se stimuloi lymfa- ja immuunijärjestelmää sekä vahvistaa sydäntä.


seepra

Seeprakivi on myyntinimi monille raidallisille kiville, joten varmista että kyseessä todella on seeprajaspis ennen kiven hankintaa.

Maadoittava kivi ja tehokas suojaamaan käyttäjänsä auraa. Voi näyttää meille oikean luonteemme ja auttaa näkemään illuusion läpi. Hyödyllinen siis ihmissuhteissa ja työpaikoilla.

Auttaa yhdistämään meidät maailmankaikkeuden ylimaalliseen energiaan ja rakkauteen. Seeprajaspis sallii sinun olevan optimistinen huolimatta elämän stressistä, ja antaa sinulle oma-aloitteisuutta selvitä ongelmista. Kannustaa sinua unelmoimaan ja muuttaman nuo unelmasi todeksi.

 
Oikealla esimerkki seeprakivenä ostetusta kivestä, joka ei ole jaspis, mutta jota kuviointinsa vuoksi kutsutaan seeprakiveksi.Jos teillä on muuten mielessä joku kivi, josta haluaisitte että kirjoitan, niin vinkatkaa vapaasti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti