maanantai 19. toukokuuta 2014

Vinkkejä Varjojen kirjan tekoon


Huh kun tuolla ulkona on kuuma! Mutta palataan vielä hiukan aiheeseen Varjojen kirja. Ajattelin kertoa muutamia hyödyllisiä vinkkejä sen tekemiseen. Neuvoista on hyötyä ainakin omaa kirjaansa aloitteleville tai sellaista toistamiseen tekevälle. Itsekin olisin voinut säästää paljon aikaa sen sijaan että olisin aloittanut aina uuden VK:n kirjoittamisen, jos olisin ensin pysähtynyt miettimään sitä, mikä VK oikeastaan on, ja mitä siltä haluan.

Aloitetaan eri termeistä joita kirjoista käytetään.


 *Varjojen kirja (VK), englanniksi The Book of Shadows (BOS), on yleensä käsinkirjoitettu, jumalille ja elementeille omistettu rituaaliväline joka pyhitetään tarkoitukseensa. Käsin kirjoittamista suositellaan energian siirtämiksi kirjaan. 
 *Loitsukirja, englanniksi Grimoire, sisältää nimensäkin mukaisesti käyttämäsi loitsut. Tämä voi kyllä mainiosta olla osa VK:tasi.
 *Peilikirja, englanniksi a Book of Mirrors on eräänlainen päiväkirja johon tallennat tuntemuksesi ja ajatuksesi tekemistäsi rituaaleista ja tarot tulkinnoistasi.

Nyt sitten ne lupaamani vinkit!

*Kerää tietoa jonka katsot olevan tarpeellista. Kirjoita muistiinpanoja erilliseen vihkoon tai tietokoneellesi tarkastellaksesi asian tärkeyttä ja todenpitävyyttä ennen sen siirtoa VK:hosi. 

*Ensimmäinen asia jonka haluat laittaa uuteen kirjaasi on omistus valitsemallesi polulle, jumalille tai elementeille. Muista laittaa alle päivämäärä, koska kirjasi syntymäpäivä on tärkeä hetki! Voit tutkia myös tähtikarttoja ja lisätä astrologisia muistiinpanoja tärkeästä päivästä. Näihin on hauska palata myöhemmin.


*Jos kirjoitat VK:tasi kirjaan josta on vaikea poistaa virheitä repimättä sivuja, luonnostele kaikki merkintäsi lyijykynällä ennen musteen/tussin käyttöä. Lopullinen kirjoitusväline kannattaa valita vedenkestäväksi, jotta sade tai muu kosteusvahinko ei tee työtäsi turhaksi.

*Koristele sivut piirroksin ja värein tai liimaa kuvia jotka miellyttävät silmääsi. Kuvat auttavat sinua löytämään oikean kohdan helpommin kiireessä. Voit myös liimata sulkia tai pieniä kiviä ja muita koristeita sivuille.

*Mieti mitä todella haluat lisätä kirjaasi. Kirjan on oltava sinun näköisesi, ja se palvelee vain sinua (ellet sitten kirjoita covenin yhteistä VK:ta). Yleisiä aiheita Varjojen kirjaan lisättäväksi ovat tärkeänä pitämäsi tekstit (kuten Wiccan rede), vastaavuustaulukot, sapatit ja vuodenkierto, kuun vaiheet ja astrologia, myytit, yrtti- /kivitietous, ennustusmenetelmät, loitsut yms. Pystyyköhän meistä kukaan muu yhtä järjestelmälliseen työskentelyyn kuin Metsäntytär?!

Onko teillä vielä muita vinkkejä joista olisi hyötyä Varjojen kirjan kanssa?

2 kommenttia:

 1. Voi koneet.. sain eilen kommenttini taas jonnekin taivaan bittiavaruuteen hävitettyä. No, olin siis sanomassa, että itse tykkään liimailla kirjekuoria ja muita taskuja joihinkin kirjoihin, joihin kirjoitan. Omassa vk:ssani on sisäkannessa kirjekuoreen kuivatettu ja suljettu kasvin lehti, ikäänkuin suojelemassa kirjaa ja omaksi ilokseni. Myös pieniä minigrip-pusseja voi niitata sivuille, jos muovia ei vierasta pienessä määrin. Niihin on helppo säilöä vaikka hiekkaa, lankaa, pieniä kiviä tai simpukankuoria, sulkia, lappusia yms.

  En todellakaan ole kauhean järjestelmällinen vk:n kirjoittaja, mutta kunhan nyt jotkin asiat ovat vähän samassa yhteydessä, eivätkä ihan eri puolilla kirjaa, niin riittää tässä vaiheessa mulle :D -Orvokki

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjekuoret ja kuivatut kasvit ovat ihania ideoita :) Enpä minkään ole järjestelmällinen kirjoittaja, ja siksikin kansiomalli sopii minulle erityisen hyvin!

   Poista