maanantai 9. kesäkuuta 2014

Jaspisten valtava kirjo II


Tässäpä tämä toinen osa laajasta jaspisten kirjosta (Ensimmäiseen osaan tästä) Valitettavasti tämäkään osa ei tee jaspisten muodoista kattavaa selkoa; halusin kirjoittaa vain niistä kivistä jotka minulla on, jotta pystyisin tarkastelemaan löytämäni tiedon todenperäisyyttä.

Lue kuvaukset niistä kivistä jotka sinulla on, tai lue läpi kaikki ja mieti mikä jaspis olisi sinulle paras. Mukana myös kuvia kyseisistä jaspiksista, joiden avulla voit yrittää tunnistaa oman kivesi. Lista on laaja mutta ei valitettavasti kattava. Suluissa kiven englanninkielinen nimi jos se ei ole heti pääteltävissä suomennoksesta. Jaspis on englanniksi jasper.

Kalahari
(Picture jasper tai Kalahari picture jasper)


Maadoittava ja harmonisoiva kivi jolla on vahva yhteys maahan. Kiven sanotaan edistävän vastuuntunteita maapalloa kohtaan, kannustavan meitä huolehtimaan ja suojelemaan ympäristöämme.

Voi auttaa tuomaan piilotettuja ajatuksia, surua, pelkoja ja toiveita pintaan, jotta pystyisimme työstämään niitä. Auttaa uudelleenarvioinnissa monissa elämään liittyvissä asioissa ja kannustaa meitä yrittämään uudestaan sellaisiakin asioita jossa olemme aiemmin epäonnistuneet. Lievittää pelkoja.

Voi antaa sinulle vahvan tunteen siitä, kuka olet, missä olet ollut ja mihin olet menossa. Kannustaa luovaan visualisointiin ja luovuuteen ylipäänsä.

Stimuloi immuunijärjestelmää, kuten ruskean sävyiset jaspikset, ja auttaa poistamaan kehosta myrkkyjä. Hyödyllinen esimerkiksi tupakanpolton lopettamisessa, koska vahvistaa päätöstä.

Leopardinnahka


Ruskeansävyinen kivi värikkäillä täplillä.

Auttaa sinua saamaan yhteyden henkiseen eläin toteemiisi ja matkustamaan maailmojen välillä oppiaksesi oman toteemisi viestit. Yhdistetään shamaani matkustamiseen ja henkisyyden löytämiseen.

Auttaa itse parantamisessa. Kun olet sopeutunut tähän kiveen, se alkaa vetää puoleensa harmonisia värähtelyitä, tuoden sinulle mitä todella tarvitset, ei sitä jonka kuvittelet tarvitsevasi.
Vahvistaa eläimen ja lapsen välistä suhdetta. Ehdottomasti paras kivi kissoille!

Mookaite


Australian jaspis, jossa yhdistyy punaisen ja keltaisen vaaleammat sävyt.  Oma suosikkini jaspiksista, vaikka onkin vaatimattoman näköinen. Tässä kivessä on jotain todella kiehtovaa.

Australiassa kiven uskotaan olevan voimakkuuden ja päätöksenteon kivi, joka suojaa kantajaansa hankalilta tilanteilta ja liittävänsä meidät rakkaimpiimme, jo edesmenneisiin.

Voimakas parantava kivi joka tarjoaa tasapainoa elämääsi, auttaen tekemään oikeat päätökset perustuen objektiiviseen tietoon. Rohkaisee hankkimaan uusia kokemuksia. Välittää syvää tyyneyttä samalla kun kannustaa monipuolisuuteen. Tuo meidät tähän hetkeen.

Meditoiminen mookaite kiven kanssa lisää joustavuuttasi ja auttaa näkemään useita ratkaisuja ongelmaan, sekä auttaa yhteydenottamisessa esi-isiesi henkiin. Mookaiten avulla voi päästä käsiksi myös geneettiseen tietoon joka auttaa herättämään henkilön kaikki kyvyt.

Loistava kivi myös eläinten kanssa työskenteleville ja puutarhaan lisäämään kosteutta ja takaamaan parhaat kasvuolosuhteen kasveille.

Valtameri
(Ocean Jasper tai Orbicular Jasper)


Tämän epätavallisen jaspiksen värit vaihtelevat valkoisen, vihreän, pinkin, punaisen, mustan ja sinisen välillä. Kuviot ovat pallomaisia tai aaltoilevia; monivärisyys ja  jännittävät kuviot tekevät tästä kivestä upean ja halutun, jopa uhanalaisen, sillä sitä löytyi ainoastaan etäiseltä Madagaskarin rannikolta ja joka on nyt louhittu loppuun. 

Tuo rentoutta ja yhteiskykyä kotiin sekä työpaikalle. Lisää rakkaudentunnustamista sekä sanoissa että teoissa. Tuo lempeästi esiin elämäsi positiiviset aspektit, on ilon kivi.

Polychrome
(Polychrome jasper tai Desert Jasper)


Tämä jaspiksen muoto löytyi vuonna 2006 Madagaskarilta kun sieltä etsittiin lisää jo loppuun louhittua valtamerijaspista. Kivestä ei olekaan vielä paljoa tietoa saatavilla.

Käytä kiveä maadoittumiseen. Tuli-energian kivi, johon liitetään elämänilo, fyysinen energia ja vitaalisuus.

Sademetsä


Sademetsäjaspis sekoitetaan toisinaan Rhyoliitin vihreä muotoon, joka on magmaperäistä ja koostumukseltaan lähempänä graniittia. Sademetsäjaspiksessa on upeita salvian ja smaragdin sävyjä keltaisen, ruosteen ja kerman lisäksi, sekä ruskeiden tai mustien juovien kera.

Sademetsäjaspiksesta kerrotaan sen upeasta yhteydestä maahan, kasveihin, mineraaleihin ja eläimiin. Se juhlii elämäniloa ja tuo tietoisuuteesi ilon asioiden luonnollisesta tilasta, kuten vartalosta, emotionaalisesta tasapainosta ja vuorovaikutuksesta muiden ihmisten ja elollisten organismien kanssa. Kiveä voidaan käyttää virkistämään tai uudistamaan emotionaalista tilaasi. Se tuo toivoa ja positiivista energiaa helpottaen saamattomuutta.


Pieni kivipulma:
Olen ostanut kuvan ensimmäisen kiven rhyoliittina ja oikean puoleisen kiven sademetsäjaspiksena. Kuitenkin tämä sademetsäjaspis ja rhyoliitti ovat hyvin yhdennäköisiä. Tuo sademetsäjaspiksena ostettu kivi on pinnaltansa lasimaisempi kuin jaspiksen yleensä. Asiasta on vaikea päästä selvyyteen, sillä niin moni sivusto tuntuu sekoittavan rhyoliitin ja sademetsäjaspiksen keskenänsä. Olen kuitenkin varma että ensimmäinen kivi on rhyoliitti. Tuo rhyoliitti tuntuu energialtansa hyvin lempeältä, samoin kun viereinenkin kivi, joka siis viittaa siihen että ne ovat samaa lajia keskenänsä!

7 kommenttia:

 1. Voiko näitä kiviä käyttää esim. Terveyteen vaan käyttämällä koruissa tai kantamalla mukana ilman magiaa? Olen mielestäni vielä liian aloittelija magian harjoittamiseen mutta pientä apua voisin joihinkin asioihin kaivata :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jokaisella kivellä on omat energiansa joten niitä voi hyvin pitää mukana halutun asian voimistamiseksi ilman että tarvitsisi käyttää varsinaista magiaa.

   Kiviä kannattaa kuitenkin puhdistaa aika-ajoin jotta niiden vaikutus olisi selvempi.

   Joitakin puhdistustapoja olen maininnut tässä postauksessani: http://tuulentaiat.blogspot.fi/2013/08/kivien-valitseminen-ja-puhdistus.html

   Poista
 2. Miten toimiiko se samanlailla riimujen kanssa, voinko esim. Kaivertaa riimut kynttilään ja polttaa kynttilän? Toimiiko ne ilman magiaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riimujen kaivertaminen kynttilään on kynttilämagiaa, toki riimuja voi käyttää muillakin tavoilla. Kokeile rohkeasti mutta mieti ensin huolellisesti mitä riimuja haluat käyttää.

   Poista
 3. Hei, ihanat sivut, olen itse kivihullu kuvataiteilija! Olipa ilo löytää tänne :)♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa vain :) Taidan itsekin olla melkoinen kivi-intoilija!
   Katselin sivujasi, olet tehnyt upeita koruja :)

   Poista
 4. Ps. linkit sivuilleni
  http://annemirjamin.omasivu.fi/
  https://www.facebook.com/www.MagicForest/

  VastaaPoista