maanantai 16. kesäkuuta 2014

Selkounet + voittaja!

Ihan ensiksi tahdon kiittää kaikkia teitä jotka jätitte kommentin sulkaviuhka postaukseeni! Pienen sulkapaketin voittajaksi arvoin nimimerkin Imme, onneksi olkoon :) Laitathan minulle yhteystietosi tuulentaiat@gmail.com viikon sisällä, niin saan postitettua sulat sinulle. Sitten tämänpäiväiseen aiheeseen:


Selväuni, selvännäköuni, kirkasuni, läpinäkyvä uni, lucid-uni; kaikki nämä ovat nimityksiä sellaiselle unelle jossa henkilö tiedostaa näkevänsä unta.

Ensimmäinen asia mitä selkounista tulee mieleen, on mahdollisuus kokeilla asioita jotka eivät tosielämässä olisi mahdollisia, kuten lentämistä. Niiden avulla voi päästä eroon toistuvista painajaisista kohtaamalla vaikkapa takaa-ajajansa. Selkounien avulla voi kuitenkin myös kehittää itseluottamusta, vahvistaa tahdonvoimaa, edistää henkistä kehitystä ja ratkaista ongelmia. 


Selkounien näkeminen on sellainen kokemus, josta ei voi erehtyä. Siinä on sama varmuus kuin tietoisuudellasi hereillä ollessasikin. Kun tiedostaa näkevänsä unta ja voivansa vaikuttaa siihen, uniaistimukset muuttuvat voimakkaammiksi; värit, tuoksut, maut, äänet ja tunnelma syvenevät. Selkounen aikana tietoinen ja tiedostamaton mieli kohtaavat hyvin läheisesti. Piilotajunta pysyy kuitenkin aina jossain määrin piilossa ja täydelliseen unienhallintaan on mahdotonta päästä selkounessakaan.

Kun tiedostaa näkevänsä unta, on mahdollista oppia ohjaamaan unitapahtumia. Selkounien näkeminen on opeteltavissa oleva taito johon myös aikuiset pystyvät. Rauhoittuminen ja mietiskely puhdistavat mieltä ja helpottavat selkounien näkemistä. 


Aloita harjoittelu toistamalla itsellesi useasti päivänmittaan ”Tänä yönä tiedän, kun uneksin”. Voit myös kokeilla todellisuustestejä unessa, klassinen esimerkki on valokatkaisin. Voit tehostaa valokatkaisimen uneen ilmestymistä  kertomalla itsellesi aina valoja sytyttäessäsi: ”Kun sytytän valot unessa, tiedän että näen unta”. Voit myös useaan kertaan päivällä kysyä itseltäsi ”Onko tämä unta?” tavallisten askareiden parissa. Kun olet ensin oppinut tajuamaan unessa näkeväsi unta, voit alkaa ohjata uniasi niissä rajoissa, jotka piilotajuntasi sallii.

Älä hermostu vaikka heräisit saman tien kun tiedostat näkeväsi unta. Se on hyvin yleistä, ja minullekin on käynyt näin monesti. Selkounessa on miltei yhtä vaikea pysyä kuin mitä siihen on päästäkin. Unien ohjausta ei kannata harjoitteluvaiheessakaan tehdä yö yön perään, vaan antaa piilotajunnan toteuttaa itseään myös täysin vapaasti.

Lisää teitoa selkounista löydät esimerkiksi täältä:  http://www.selkouni.fi/ .

2 kommenttia:

 1. Omalla kohdalla selkounien näkemiseen toimi sormien laskeminen. Laskin siis useita kertoja päivässä vasemmasta kädestä sormiani... niin tyhmältä kuin se ehkä kuulostaakin :D

  Sitten kerran kävikin niin, että vasemmassa kädessä oli yhtäkkiä kahdeksan sormea. Hetkeksi se säikäytti, mutta seuraavaksi tajusinkin olevani unessa. Tämä siis noin kuukauden laskemisen jälkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuohan on hyvä vinkki! Sormien laskeminen on nopeaa ja huomaamatontakin, joten sen pystyy suorittamaan missä vain ja koska vain!

   Poista