maanantai 2. kesäkuuta 2014

Sulkaviuhka ja pieni arvontaNäin joitakin viikkoja sitten Sielun silmin fb- sivulla ihania sulkaviuhkoja, ja kun olin juuri ollut tilanteessa jossa sellaiselle olisi ollut käyttöä, oli minunkin pakko saada oma viuhka. Halusin kuitenkin tehdä sen itse, ihan siitäkin syystä että rakastan kaikenlaista pipertelyä! En tiedä miten ne näkemäni viuhkat oli tehty, mutta voin kertoa teille miten tein omani.


Lähtöasetelmana minulla oli vain yksi harakan sulka, joten sulkia piti saada lisää. Malttamattomana päädyin tilaamaan niitä eräästä perhokalastustarvike liikkeestä. Sitten lähdin käppäilemään lähimetsääni tarkoituksena löytää maasta sopiva oksanpätkä. Päädyin männyn oksaan jota on helppo työstää sen pehmeyden vuoksi.


Kaikki käyttämäni tarvikkeet näkyvät hyvin tuosta kuvasta. Minulla ei ole terävää puukkoa joten päädyin työskentelemään tuollaisilla puun kaiverrus taltoilla, jolla oli helppo muotoilla oksan pää kapeammaksi. Tuon sulkaosuuden sisällä on siis n. 5cm pituinen kapeampi puuosuus, joka jatkuu sulavasti tuohon varsiosuuteen. Kuorin oksan ja tasoitin sen pintaa hiekkapaperilla.


Sitten oli vuorossa hauskin osuus, eli sulkien asettelu. En oikein muista mitä nuo sulat oli joita päädyin ostamaan, valitsin kuitenkin luonnollisen värisiä sulkia ja värjättyjä sinisiä. Levitin varren päähän, sille 5cm pituiselle ohuemmalle osuudelle liimaa ja ympäröin  sen sinisillä sulilla. Sitten kiedoin vielä ohutta metallilankaa varsien ympärille, lisäsin hieman liimaa ja asettelin muita sulkia sinisten ympärille. Lopuksi kiedoin pehmeää nahkanarua kiinnityskohdan päälle (liiman avulla) ja lisäsin muutaman puuhelmen koristeeksi. Loppusilauksena kaiversin varteen pienen ilman symbolin.


Mitä tällaisella sulkaviuhkalla voi sitten tehdä? Tämähän ei varsinaisesti ole wiccan työkalu, mutta on mielestäni ihana lisä rituaalivälineisiin ja loistava esine omistaa ilman elementille. Tätä voi käyttää esimerkiksi tilojen puhdistuksessa levittämään salvian tai suitsukkeen savua. Hyvin tällä voi myös korvata suitsukkeen tavallisessa rituaalityöskentelyssä ilman elementin symbolina.


Noita sulkia jäi hieman yli tarpeideni, joten päätin että jos joku teistä innostuu valmistamaan itsellensäkin sulkaviuhkan, niin yksi onnekas saa omakseen tuollaisia sinisiä sulkia ja raidallisia höyheniä. Ne piristävät varmasti mukavasti luonnosta löytyneistä sulista valmistettua vihkaakin :) Ja voihan niitä käyttää vaikkapa unisiepparin valmistukseenkin, mielikuvitus käyttöön! Osallistuaksesi sinun tarvitsee vain kirjoittaa kommentti tuohon viestikenttään. Suoritan arvonnan maanantaina 16.6, jolloin myös ilmoitan sivuillani voittajan. Voittajalla on sen jälkeen viikko aikaa lähettää minulle sähköpostitse yhteystietonsa, jotta voin postittaa sulat. Aurinkoista kesäkuuta kaikille! 

6 kommenttia:

 1. Ihania sulkia ja voi miten ihana viuhka niistä tulee!

  VastaaPoista
 2. Oot kyllä tosi nätin viuhkan tehnyt, tulee itsellekin pipertely-fiilis :) Ja olet muutenkin todella inspiroiva ja iso apu!

  VastaaPoista
 3. mukana ollaan mielellään näistä tekisin jotain kivaa :).
  terveys1 (at) wippies.fi

  VastaaPoista
 4. Tuli itsellekkin näpertely fiilis :) Mukana ollaan.

  VastaaPoista
 5. Oi, ihanan viuhkan teit! Mulla on itselläkin ollut aikeissa tällänen tehdä jo iät ja ajat. Alunperin suunnittelin, että teen kokonaan itselöytämistä linnunsulista, mutta en ole löytänyt oikeanlaisia sulkia, joten nuo muutama omani saa seurakseen kaupan sulkia. Katsotaan siis, jos vaikka arvonnassa tärppäisi. :)

  VastaaPoista
 6. Nimenomaan unisiepparin tahtoisin tehdä ja ripustaa sängyn yläpuolelle. :) Mukana arvonnassa.

  irmeli.nieminen(At)hotmail.com

  VastaaPoista