sunnuntai 6. heinäkuuta 2014

Kuinka kirjoittaa omia loitsuja?


Moni aloitteleva wicca ja noita tuntuu pohtivan miten omia loitsuja voisi kirjoittaa. Kaikista helpoiten alkuun pääsee tutkimalla valmiita loitsuja ja miettimällä miten ne on tehty. Minä itse, ja luullakseni aika moni muukin tykkää käydä erilaisia loitsuja läpi ja sitten vain hieman muokata niitä omanlaisekseen. Itse tykkään työskennellä omalla äidinkielelläni, eli suomella, joten jo englanninkielisen loitsun kääntäminen tekee siitä itselleni sopivamman. Englannin kielellä löytyy monenlaisia loitsukirjoja, joista sanakirjaa käyttämällä huonompikin kielipää selviää.

Jos olet aivan lapsenkengissä tämän asian suhteen, suosittelisin että käyt ensin lukemassa Magia IV: Etiikka postaukseni magiasta ymmärtääksesi joitakin perusperiaatteita. 

Suomen kaunis luonto toimii niin inspiraationa..

Monimutkaiset loitsut eivät ole sen parempia kuin yksinkertaisetkaan. Se, joka määrittää toimiiko loitsusi vai ei, on tarkoituksesi, (käytän  nyt englanninkielistä sanaa, koska se kuvaa mielestäni hyvin tätä: intent), se kuinka vahvasti olet loitsusi takana. Loitsuhan tehdään aina toteuttamaan jokin tarve tai halu, eli intent on siis se asia jolle loitsusi perustuu. Mieti mikä on päämääräsi, mitä haluat lopputulokselta, ja kuinka paljon sitä haluat. Solmumagia, värimagia, kynttilämagia, amuletin valmistus, rohto ja kirjoitettu loitsu ovat kaikki hyviä esimerkkejä erilaisista tavoista päästä haluttuun lopputulokseen. Mieti millainen loitsumuoto sopisi parhaiten tarkoitukseesi. Voit vaikkapa meditoida saadaksesi asiaan selvyyttä.

Kun päätät kirjoittaa loitsun sanat aivan alusta, varmista ettei niitä voi tulkita millään muulla tavalla kuin mikä on aikomuksesi. Voit kirjoittaa loitsun loppusoinnullisena, mutta se ei ole mitenkään välttämätöntä. Tärkeintä on miettiä niitä sanoja jotka valitset loitsuusi.

...kuin myös hyvänä työskentelypaikkana loitsuille!
Loitsun ajoitus on myös asia johon kannattaa kiinnittää erityistä huomiota. Tutki kuun eri vaiheita ja mieti mikä niistä sopisi tarkoitukseesi. Lyhykäisyydessään kasvava kuu on uusien alkujen aikaa ja sopii asioiden puoleensa vetämiseen. Täydenkuunaika sopii parantamiseen, huolenpitoon ja suojeluun. Vähenevä kuu sopii asioiden vähentämiseen ja ennustamiseen.

Myös viikonpäivillä on omat ominaisuutensa joita kannattaa miettiä. Astrologiset päivät & tunnit postauksessani kerron näistä ominaisuuksista sekä muista vastaavuuksista joita voit hyödyntää loitsuissasi. Vastaavuuksia, siis se mihin tarkoitukseen jokin tietty, esimerkiksi  kivi tai kasvi sopii, on lukemattomia. Tässä asiassa sinun kannattaa kuunnella ennemminkin omaa vaistoasi kuin seurata valmiita ohjeita. Omaan Varjojen kirjaan kannattaa koota pikkuhiljaa vastaavuustaulukoita ainakin niistä asioista joita on helppo hankkia. Tässä vielä kaksi yksinkertaista loitsua, joita pystyt helposti muokkaamaan omanlaiseksesi.

Luonnossa voi meditoida vaikkapa uppoutumalla tällaiseen näkymään.

Psyykkisen tietoisuuden herätys

Tavoite: Lisätä psyykkistä ymmärrystä
Koska: Täydenkuun aikaan, mieluiten keskiyöllä

Voit lausua tämän loitsun meditoidessa ja toistaa sitä hyräilemällä, tai voit seistä kehässäsi. Joka tapauksessa käytä hetki ensin kuun katselemiseen ja sen voiman aistimiseen, kun olet valmis, lausu:

Kuu yläpuolellain
kirkkaana ja täytenä
suo minulle tietoisuuttas
tänä mystisenä yönä.

MIETITTÄVÄÄ: Tähän loitsuun saa helposti lisää tehoa lisäämällä esimerkiksi suitsukkeen joka voimistaa psyykkistä herkkyyttä. Tutki mikä suitsuke, kivi tai vaikkapa yrtti sopisi vastaavuudeltaan tähän loitsuun.

Rohkeusloitsu

Tavoite: Saada lisää rohkeutta jonkin asian suorittamiseksi
Koska:  Tiistaina kasvavan tai täydenkuun aikaan
Tarvikkeet: valkoinen ja punainen kynttilä, tuoksulyhty (+kynttilä), eteeristä laventeliöljyä, mustapippuria

Sytytä tuoksulyhty ja lisää laventeliöljy. Kun laventelin tuoksu alkaa levitä ilmaan, ripottele mustapippuria laventeliöljyn sekaan. Sytytä sitten valkoinen kynttilä ja keskity sen liekkiin, samalla hiljaa mielessäsi pyytäen rohkeutta selvitä siitä asiasta joka sinun on suoritettava. Visualisoi itsesi voitokkaana tilanteestasi ja sytytä sitten punainen kynttilä. Nouse täyteen pituuteesi alttarisi eteen ja kohota käsivartesi pääsi yläpuolelle samalla lausuen:

Voima ja rohkeus nousee minussa
ja haasteeni uskallan kohdata.
Voittajana selviän, se minun on tieni
ketään satuttamatta, itseni ylitän.
Tämä on tahtoni, näin olkoon.

MIETITTÄVÄÄ: Millä periaatteella tämän loitsun tarvikkeet on valittu?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti