perjantai 11. heinäkuuta 2014

Sanojen merkitys


Ulkona on ollut niin mahtavat kelit että ei ole mitenkään huvittanut istua tietokoneelle näpyttelemään mitään. Mutta! Hoidetaanpas tämä asia nyt alta pois, kyseessä siis hieman pohdintaa siitä, mikä vaikutus ajatuksilla on elämäämme. Tästä aiheestahan minä lupailinkin jo postausta toukokuussa, Deborah Blaken The Goddess is in the Details kirjan esittelyn myötä. Kuvituksen saa hoitaa pihallamme nyt niin kauniisti kukkivat kukat!


Jokaisen meidän ympärillä on henkilökohtaisten uskomustemme summa. Jos pysähdyt kuuntelemaan itseäsi, saatat yllättyä kuinka usein sanot jotakin negatiivista. Rajoittavia ajatuksia ovat esimerkiksi ”Tämä on typerää”, ”En osaa tehdä mitään oikein”, ”Olen aina kipeänä”  ja ”Muut ovat onnellisempia kuin minä”. Tällaisia ajatuksia saattaa ilmaantua kaikille meistä aivan huomaamatta, mutta jos niitä toistaa itsellensä kerta toisensa jälkeen, ei ole vaikea arvata että ne alkavat toteuttaa itseään!  

Positiivisten ajatusten eteen on siis tehtävä hieman töitä. Jos huomaat sanovasi jotakin negatiivista, kuten ”Minulla ei ole koskaan tarpeeksi rahaa”, lisää lauseesi perään ”..mutta olen varma että rahatilanteeni paranee lähiaikoina” (tai jotakin muuta sen suuntaista). 


On myös olemassa syvälle juurtuneita uskomuksia, jotka osaltaan saattavat olla tiedostamattomia. Tällöin on tärkeää työskennellä saattaakseen nämä ajatukset tietoiseen mieleen, jotta niitä pystyisi muokkaamaan. Ehkäpä ajaudut aina vaikeisiin ihmissuhteisiin. Johtuuko se siitä että et usko ansaitsevasi onnea?

Kirjoita ylös kaikki ennakkoluulosi ja uskomuksesi itsestäsi, kiinnitä erityistä huomiota negatiivisiin ajatuksiin.  Muuta kaikki negatiiviset ajatukset positiivisiksi huomioiksi ja sano ne itsellesi ääneen. Toista positiiviasia lauseita päivittäin, niin kauan että tiedostamaton mielesikin alkaa uskoa niihin.


Entä jos elämässäsi on juuri nyt jokin kriisi? Yritä keskittyä kaikkeen positiiviseen, pieniinkin asioihin. Kerro itsellesi että ” Elämäni on menossa parempaan suuntaan joka päivä”. Minullakin on ollut vaikeita aikoja, mutta tällaiset lauseet muuttavat oikeasti elämää. Muutama vuosi sitten olin todella ahdistunut.. nyt olen onnellinen ja elämäni on juuri sellaista mistä silloin haaveilin! Tärkeintä on uskoa muutokseen.

4 kommenttia:

 1. Olipa hyvä postaus tärkeästä aiheesta! Itse olen paininut viime aikoina erityisesti töissä negatiivisen ajatuksen "nää on liian vaikeita juttuja, en mä osaa, mä enoo tarpeeksi älykäs" kanssa. Pitäis varmaan teipata työläppärin nurkkaan lappu "kyllä se siitä, sinä osaat" tms. muistuttamaan positiivisen ajattelun voimasta :)

  ~Tuulikki~

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Liiat työtehtävät kyllä kuormittaa mieltä ja sillon tosiaan kannattaisi vain ajatella että kyllä kaikki järjestyy. Ja miksei vaikka kirjottaa itsellensä sitten sellainen muistilappu! Vaikka en enää näin "järjestelmällisesti" harjoitakaan positiivista ajattelua, niin se on muuttunut automaattiseksi, ja saan nykyään kehuja kyvystäni iloita pienistäkin asioista ^^

   Poista
 2. Hieno postaus :) Itse aloitin myös negatiivisuuden karsimisen itsestäni ensin ajattelemalla positiivisia asioita ja löytämään ne pienimmätkin ilot. Luonnossa liikkuminen ja luonnollinen / tasapainoinen elämäntyyli on myöskin auttanut. Nykyisin en niinkään ajattele välttämättä positiivisesti vaan ennemminkin myönteisesti. Hyväksyn asiat, olivatpa ne kurjia tai vielä kurjempia. Näen nimittäin kaikella olevan tarkoituksensa, jossa ikävyydet ovat haaste kasvaa. SIlloin ne muuttuvat automaattisesti myönteisiksi.

  Joskus tulee vastaan päiviä, jolloin eteen tupsahtelee rypäksittäin haasteita. Niistä selviydyttyäni minulla on niin uskomattoman hyvä olo, että tekisi mieli kiittää jotakuta.. tai jotakin. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla ja hienoa että olet löytänyt noin myönteisen tavan suhtautua elämään!

   Poista