maanantai 4. elokuuta 2014

2 X KissatarotAloitetaanpas tämäkin kuu taas korttiesittelyllä. Kaksi vallan ihanaa kissatarotpakkaa, vanhempi Lo Scarabeon julkaisema Tarot of Pagan Cats ja uutukainen Mystical Cats Tarot Llewellyniltä, jonka kuvitus on muuten Mickie Muellerin käsialaa! 


Tuo Pagan Cats pakka on ilmeisen suosittu siitä päätellen että erilaisia versioita siitä on monia. Minun versioni on tuollainen normikokoinen pahvirasiassa tullut pakka, jonka ohjekirja on aika onneton lipuska. Kortit ovat viisikieliset ja opasvihkosta löytyykin tästä syystä vain noin lauseen verran ohjausta kortteihin.Toista on tämän ihanaisen Mystical Cats pakan kanssa. Opaskirja on kattava 200 sivuinen, tosin mustavalkoinen pläjäys. Korteille on varattu aukeama, vasemmalla sivulla kuva kortista ja oikealla selostus kortista. Myös ylösalaisin nostetulle kortille löytyvät selostukset. Lopusta löytyy muutama mielenkiintoinen jakotapa korteille sekä luonnoksia ja huomioita liittyen korttien suunnitteluun. Mukava lisä! Ainoa huonopuoli tässä pakkauksessa on tuo iso pahvirasia, siinä kun ei pakka oikein mukavasti säily. Sille on siis tekaistava jostain pussukka. Verrataanpas sitten hieman kortteja. Nuo Scarabeon kortit ovat perinteiset tarotkortit, taustapuoli on oikein mukava. Kortit ovat hieman liukkaat ja pitkulaiset, kun taas Mystical Cats kortit ovat hieman leveämmät ja lyhyemmät, siis pysyvät paremmin kädessä. Taustapuoli noissakin oikein mukava. Yksi huomionarvoinen asia kuitenkin noista korteista! Minun oli tilattava omat korttini Saksasta jotta saisin alkuperäiset, siis sellaiset jossa tuon kortin teksti on kultaisella pohjalla. Jostain syystä tällä Suomessa myydään sellaista versiota jossa on samanlainen musta tekstipalkki alhaalla kuin Wicca Decissä. Huokaus, mielestäni se pilaa nämä kauniit ja lempeän sävyiset kortit. 


Näissä Mystical Cats Taroteissa on hieman jännempi systeemi, siinä missä perinteisen tarotpakan ensimmäinen kortti on narri, tässä pakassa se onkin kissa. Perinteiset maat on korvattu kissaklaaneilla; sauvat ovat tuli, kupit meri, miekat taivas ja pentaakkelit maa. Myös suurten salaisuuksien korteista löytyy muutamia eroja narrin lisäksi; Magician on Cat magic, Hierophant on Priest, Justice on Consequenses, hirtetty mies on Floating Cat, Temperance on Grace, Devil onkin Demon Cat ja Judgment kiltti kisu! 
Vertailun vuoksi molemmista pakoista on samat kortit noissa kuvissa, järjestyksessä vasemmalta ylhäältä: sauva/tuli 8, Pentaakkeli/maa 6, miekka/taivas 9, kupit/meri 9, rakastavaiset, aurinko, kohtalon pyörä ja narri/kissa. Klikkaa kuvat suuremmiksi!


Kummat on sinun suosikkisi?

2 kommenttia:

  1. Oi, ihanan kauniita ja hykerryttävän kisumaisia ovat molemmat pakat ★

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin ovat ja kieltämättä juuri tuo kuvitus on ollut syynä noiden pakkojen hankintaan :D

      Poista