sunnuntai 4. tammikuuta 2015

Kiehtovat opaalitSiitä onkin pitkä aika kun viimeksi olen esitellyt jonkin kiven. Joululomalla tuli katseltua Marco Poloa Netflixistä ja siellä näkyi valtava valkoinen opaali. Voi kun sen saisikin omaksi! Opaalit ovat minusta hyvin kiehtovia ja niihin liittyy aiheetta paljon negatiivisia mielikuvia.

Jokainen on varmasti kuullut opaalin epäonnea tuottavasta vaikutuksesta, mutta tämä ei pidä paikkaansa, sillä kivi tuo itse asiassa onnea! Huhu sai alkunsa Sir Walter Scottin romaanista Anne of Gierstein.


Opaalit erotellaan kolmeen ryhmään: loistavat jalo-opaalit, kellanpunaiset tuliopaalit ja tavalliset opaalit, joita voi esiintyä monen värisinä. Girasol on tuliopaalin miltei väritön muunnos jossa on sinertävä aaltoileva valoilmiö.

Voimat: astraaliprojektio, psyykkiset kyvyt, kauneus, raha, hyvä onni, voima. Opaalit puhdistavat tehokkaasti kehoa sekä aktivoivat luovuutta ja inspiraatiota.

Opaalit sisältävät kaikki sävyt ja tästä syytä niitä voidaan magiassa käyttää minkä tahansa muun kiven korvikkeena, kunhan ensin tehdään huolellinen ”ohjelmointi”.

Opaalia on käytetty suomaan kantajalleen näkymättömyys; opaali käärittiin tuoreen laakerinlehden ympäri ja pidettiin mukana. Välkehtivien värien on ajateltu myös paljastavan kantajansa mielialan.  

Opaalit ovat suhteellisen herkkiä, eikä niitä tule altistaa kuumuudelle tai kastella ylenpalttisesti. Kaikki opaalit sisältävät kidevettä edes hieman, mutta pitoisuus voi olla joskus jopa 30%. Tästä syystä pintakäsittelemättömät opaalit saattavat ajan mittaan kuivua ja kutistua. Kiven voi säilyttää kosteassa vanussa ja estää näin ”vanhenemisen”.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti