torstai 19. maaliskuuta 2015

3 X LoitsukirjaOn olemassa monia tapoja suorittaa loitsu, jotkut tavat ovat hyvin yksinkertaisia ja toiset taas melko monimutkaisia. Joskus on helpointa etsiä valmiista loitsukirjasta sopiva loitsu, jota sitten muokkaa hieman omanlaisekseen. Nämä kolme loitsukirjaa ovat keskenään hyvin erilaiset, jokainen niistä tarjoaa täysin erilaisen lähestymistavan loitsujen suorittamiseen.

Raymond Buckland: Practical Candle burning Rituals -207s.


Tämän kirjan loitsut ovat peräisin ympäri maailmaa. Yhteistä näille loitsuille on yksinkertaisuus, välineinä käytetään lähes ainoastaan eri värisiä kynttilöitä sekä suitsukkeita. 

Mielenkiintoista tässä kirjassa on jaottelu: samaan lopputulokseen päästäkseen voi valita itselleen joko  vanhan uskon loitsun, tai kristitylle sopivamman vaihtoehdon! Kirjasta löytyy siis 28 eri loitsu-/rituaaliaihetta esitettynä kahdella tavalla. Aiheita ovat mm. suojautuminen pahalta, vaurauden hankkiminen, totuuden selvittäminen, terveys ja puhdistautuminen.  

Loitsun alussa kuvataan kynttilöiden oikea asettelu alttarille sekä  tarvittavat välineet. Sopivaa ajankohtaa loitsuille ei ole esitetty. Rituaalikaavat ovat yksinkertaisia, ja ne koostuvat melko pitkistäkin teksteistä, osa loitsuista kehotetaan toistamaan seuraavien päivien aikana tai sitten loitsu on kerralla valmis. ”Kristittyjen” versiossa rituaaliteksteinä toimivat psalmit.


Diane Ahlquist: Moon spells, How to use the phases of the moon to get what you want -250s.


Moon spells kirja sopii kaikille, myös niille joilla ei ole mitään aikaisempaa kokemusta loitsuista. Kirjan alussa käydään läpi hyödyllistä tietoa rituaalin valmisteluista, kuunvaiheista ja annetaan hyödyllisiä vastaavuustaulukoita. Loitsuista annetut ohjeet ovat hyvin selkeät ja yksityiskohtaiset, tarvikkeet käydään läpi, koska loitsu tulee suorittaa (kuunvaihe &viikonpäivä), ilmansuuntien vaikutus, valmistelut ennen loitsua. 

Välineitä käytetään monipuolisesti (kiviä, suitsukkeita, musiikkia, kynttilöitä yms.), osa on ns. pakollisia ja lisäksi on mainittu useita vapaaehtoisia välineitä. Saattaa kuulostaa sekavalta, mutta kirjan ohjeet ovat todella helposti seurattavia. 

Loitsuja on seitsemästä eri aihealueesta: terveys, rakkaus, työ/ura, naisille suunnatut loitsut sekä miehille suunnatut, henkisyys ja sekalaiset loitsut joiden alta löytyy esim. päätöksen teko, yhteensä kirjassa on 33 erilaista loitsua. Hakemisto ja kattava sisällysluettelo helpottavat tiedon etsimistä. Lopusta löytyy vieläpä hieman tietoa kiinalaisista horoskoopeista, astrologiasta ja numerologiasta. Melko kattava teos siis!


Janina Renèe: Tarot Spells -294s.


Tämän kirjan lähtökohta on erityisen mielenkiintoinen: kirjan loitsujen suorittamiseen ei tarvita muuta kuin tarotpakka! Muutos saadaan aikaan muutamalla oikeaan järjestykseen asetetulla tarotkortilla sekä positiivisella visualisoinnilla ja/tai affirmaatiolla. Niin ikään teos sopii hyvin myös aloittelijoille, edes tarottien aikaisempi tuntemus ei ole tarpeellista. 

Loitsut on suunniteltu Rider-Waite pakalle, mutta kirjan (mustavalko) kuvitus kuvaa Robin Wood pakkaa. Voit toki käyttää muutakin tarotpakkaa, kunhan merkit korteissasi ovat saman tapaiset.

Tässä kirjassa on suurin valikoima loitsuja: yli 70 erilaista tarotloitsua. Eläimille, kauneuteen tai puutarhan hoitoon liittyviä loitsujakaan ei ole unohdettu. Kaikki loitsut noudattavat samaa kaavaa ja affirmaatio tekstejä on helppo muokata omanlaisiksi. Kirjan lopusta löytyy muutama liite, mm. värien merkityksestä ja kirjan loitsujen muokkauksesta. Tämä on hyvä kirja jos ei ole halukas tekemään monimutkaisia loitsuja ja/tai haluaa työskennellä enemmän tarotpakkansa kanssa. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti