keskiviikko 11. maaliskuuta 2015

Hermetismin periaatteetHermetismin periaatteet ovat muinaisia opetuksia, jotka ovat vaikuttaneet suuresti magian perinteisiin. Sana hermetic tarkoittaa salaista tietoa.


Mentalismin periaate
Kaikki maailmankaikkeudessa on syntynyt KAIKKEUDESTA, jumalallisesta mielestä. Vaikka vaikuttaisimme erillisiltä, olemme kaikki yhtä. Siinä missä jumalallinen mieli on luonut meidät, niin meidän mieli ja ajatukset ovat  jumalallisia ja täynnä voimaa. Ja koska kaikki on yhtä, maailmankaikkeus vastaa ajatuksiimme. Voimme siis vaikuttaa kaikkeen pelkän ajatuksen voimallamme.


Vastaavuuksien periaate
 ”Kuten ylhäällä, siten alhaalla.” Osa sisältää kaiken ja kaikki sisältää osan, niin kuin ihmisen DNA sisältää kaiken tiedon kokonaisuudesta.  Syklit ja kaavat toistuvat ikuisesti, mikrokosmos ja makrokosmos ovat kopiota toisistaan.

Värähtelyn periaate
”Mikään ei lepää, kaikki liikkuu, kaikki värähtelee.” Kaikki liikkuu kokoajan, vaikka jokin näyttäisi pysähtyneeltä, se ei ole sitä. Tiede on jopa pystynyt todistamaan tämän todeksi atomeilla. Ero aineen , materian ja hengen välillä on erilainen värähtelytaajuus. Tästä päästään vetovoiman lakiin: ajatuksilla, tunteilla ja tarkoituksella on kaikilla omanlaisensa värähtely, ja koska samankaltaiset värähtelyt kerääntyvät yhteen, vedät puoleesi tiettyjä asioita aina vain enemmissä määrin. 


Polaarisuuden periaate
Kaikki on duaalista, kaikella on vastakkainen pari (kuten maan magneettikentät). Polaarisuus sisältää aina pienen osan vastakohdan olemuksesta (kuten Yin & Yang). Yksi maailmankaikkeuden aktiivisista voimista on juurikin tämä vetovoima ja hylkiminen napojen välillä. Tärkeää on myös huomata että kaikki negatiivinen ei ole pahaa, ja kaikki positiivinen ei ole hyvää.

Rytmin periaate
Tämä on ehkä hieman toistoa, mutta rytmin periaate kertoo siitä, kuinka energia liikkuu napojen välillä tietyissä sykleissä jäljitellen kehämäistä liikettä. Esimerkiksi jokaisella vuodenajalla on omanlaisensa energiat jotka vaikuttavat mm. tunteisiimme, olotilaamme ja terveyteemme. Kiinnitä huomiota myös omiin rytmeihisi.


Sukupuolen periaate
Kaikki voidaan jaotella joko maskuliinisuuden tai feminiinisyyden perusteella, jopa siis elottomat esineet. Jokaisella asialla on sukupuoleen perustuva energia, mutta kuten Yinissa ja Yanissa, on tässäkin jaottelussa kaikessa osa myös toista.  

Syyn ja seurauksen periaate
Jokaisella syyllä on seurauksensa ja jokaisella seurauksella syynsä. Tämä muistuttaa meitä siitä että mikään asia ei tapahdu pelkästä sattumasta, olkoonkin syy fyysinen, mentaalinen tai maaginen. Muista siis että jokaisella päätökselläsi, teollasi ja ajatuksellasi tulee olemaan seuraus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti