maanantai 6. huhtikuuta 2015

Everyday WitchcraftOdotin malttamattomana Deborah Blaken uutuutta, Everyday Witchcraft  kirjaa. Miksikö? Blaken aikaisempi, jokseenkin saman tapainen kirja The Goddess is in the Details (huom. viittaan tähän kirjaan tässä arvostelussani aikaisemmalla kirjalla), jota ylistin kovasti täällä blogissanikin, teki hänestä yhden suosikeistani mitä tulee wicca- kirjailijoihin.  Katsotaanpa lähemmin tätä uutta kirjaa. Kansitaide on samaa tyyliä aikaisemman kirjan kanssa, sivuja on 199, mutta viimeiset parikymmentä sivua ovat kirja-arvosteluita ja suositus listoja. Alaotsikossa sanotaan: Making time for spirit in a too-busy world.
Kirja on jaettu 11 kappaleeseen jotka käsittelevät ainakin seuraavia aiheita:

1.Witchcraft in the modern world
Alustusta kirjalle, oman polun määrittelystä

2.The everyday witch
Päivittäiset “henkiset harjoitukset”, mistä kaikesta voit olla kiitollinen, miten muuten voi juhlia polkujaan kuin seuraamalla vuodenkiertoa/kuunvaiheita

3.Making time for spirit in a too-busy world
Miksi se on vaivan arvoista, “mini rituaaleja” (jonkin verran toistoa edellisestä kappaleesta!)

4.Walking your talk in everyday life
Tapoja toimia vastuullisesti ympäristön/planeetan/yhteisön hyväksi.

5.A simple pagan practice
Muutoksen välttämättömyys, vuodenaikojen luonne, kuunkierto, yhteyden löytäminen elementteihin, sapattien energiat

6.With a little help from my friends
Työskennelläkö yksin vai covenin kanssa?

7.Fur, feather, and fang
Yhteyden löytäminen eläimiin, familiaarit, voimaeläimet

8.Your magickal home
Alttarit, kodin puhdistaminen &suojaaminen

9.God and goddess in everyday life
Meditaation kautta yhteys jumaluuksiin

10.Moving forward: Lessons along the way
Kuinka olla niin hyvä ihminen kuin vain voit olla

11.Recommended books for the basics and beyond
Esittelee 12 eniten suosittelemansa kirjaa, sitten suosituslistoja muista kirjoista aihealueittain (löysin muutaman uuden kirjan jonka haluan lukea.)

Blaken lisäksi kirjasta saa lukea 11:sta muun kirjailijan käsityksiä wiccasta/noituudesta/pakanuudesta. Täytyy myöntää etten ollut erityisen innostunut tästä, vaikka vierailijoiden kirjoitukset olivatkin lyhyitä. Mukana on mm. Christopher Penczak, Mickie Mueller ja Raven Digitalis.

Jostain syystä tämä kirja ei vain saanut minussa aikaan niin suurta innostusta kuin hänen aiempi teoksensa Tiesin etukäteen että tässä kirjassa on päällekkäisyyksiä tuon kirjan kanssa, mutta odotin kai silti että tässä olisi ollut jotakin uutta. Voi olla että mielipiteeseeni vaikuttaa se, että olen sittemmin lukenut useampia kirjoja, ja nämä asiat ovat jo niin tuttuja minulle. Siltikin, pidän edelleen erityisen paljon Blaken lämminhenkisestä kirjoitustyylistä, ja varmasti muutkaan hänen ” faninsa” eivät tule pettymään tähän kirjaan. Jos kuitenkin haluat lukea vain yhden kirjan häneltä, suosittelen Goddess is in the Details kirjaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti