lauantai 25. huhtikuuta 2015

Green Man


Entisaikoina puita palvottiin jumalolentoina. Myöhemmin tuli aika jolloin puut nähtiin henkien ja jumalolentojen asuinsijoina, ja lopulta puista eritellyistä olennoista tuli metsänhenkiä. Toukokuu on monen tällaisen uteliaan metsänhengen aikaa.


Vihreä mies on kasvikunnan alkukantainen tietoisuus, jonka varsinkin entisaikaan arveltiin ilmenevän kasvien siemenissä. Vihreä mies symboloi kasvien elinvoimaa, uudelleensyntymää, kasvukautta keväisin sekä maata itseään. 

Vihreä mies on yksi vanhimmista ihmiskunnan pitämistä käsitteistä, ja hänen kasvonsa voi löytää jopa monen vanhan Eurooppalaisen kirkon ornamenttien seasta! Näissä kaiverruksissa vihreän miehen kasvot katsovat alaspäin, kohti alhaalla olevia ihmisiä. 

Klassinen kuvaus vihreästä miehestä on ihmismäiset kasvot jotka ovat vihreiden lehtien peittämät. Muissa kuvauksissa lehtiä voi olla kulmissa ja suupielissä ilman että ne olisivat kasvonpiirteisiin kuuluvat.

(Kuvat ovat eiliseltä metsäretkeltä. Katsokaa kuinka vihreä luonto jo on täällä Pirkanmaalla!)


Vihreä mies meditaatio

Kokeile tätä meditaatiota tutustuaksesi Vihreään mieheen tai tee meditaatio osana Beltane rituaaliasi. Meditaatio onnistuu parhaiten metsässä, mutta jos et pääse metsään niin visualisoi itsesi kauniiseen metsään. Tähän aikaan vuodesta metsänpohja on aika märkä, joten kannattaa varata muovipussi tai istuinalusta maassa istumista varten. Sopiva ajankohta voisi olla heti aamusta tai aamupäivästä kun kaikki ympärillämme herää uuteen päivään. Toki mikä tahansa aika käy. 

Istu mukavasti ja sulje silmäsi. Rentouta kehosi yksi jäsen kerrallaan ja keskity hetkeksi hengitykseesi. Hengitä syvään sisään ja pidätä hengitystäsi muutama sekunti. Hengitä ulos ja toista.

Kuuntele metsän ääniä. Tunne metsä ympärilläsi, tuulenvire kasvoillasi. Tunne kuinka jalkasi juurtuvat maahan ja vartalosi venyy puunrungoksi, käsistäsi tulee oksia. Tunne kuinka maaenergia nousee juuriasi pitkin vartaloosi. Tunne auringon antama energia joka kulkee lehdistä kehoosi.  

Olet nyt yksi metsän puista. Kuljeta tietoisuutesi ympärilläsi olevaan metsään. Aisti elämä ympärilläsi, eläimet, linnut. Olet yhtä metsän kanssa ja tunnet suunnatonta iloa.


Venytä nyt tietoisuuttasi hieman pidemmälle, etsien. Aistit jotakin erilaista. Se tuntuu tutulta, joltakin minkä olet tuntenut koko elämäsi ajan. Se on energia joka kulkee kaiken eläväisen lävitse. Se on Vihreä mies.

Koko olemuksesi kutsuu Vihreää miestä ja hän on huomannut sen. Aika tuntuu pysähtyvän ja yhtäkkiä Vihreä mies on edessäsi. Hänellä ei ole kiire mihinkään. Tutki miltä Vihreä mies näyttää. Hän hymyilee sinulle ja hänen hymynsä on puhdasta iloa. 

Vihreä mies puhuu sinulle ja sinä puhut hänen kanssaan. Et tarvitse sanoja sillä olet puu ja hän ymmärtää kaiken sinussa. Lopulta hän lähtee, mutta ennen sitä hän antaa sinulle tärkeän viestin. Mitä se on?

Yhtäkkiä kuulet taas metsän ympärilläsi, aika ei ole enää pysähtynyt. Vihreä mies on lähtenyt ja tunnet kaipausta. Nyt tiedät kuitenkin miten löydät hänet. Pysy vielä hetki puuna ja mieti keskusteluasi Vihreän miehen kanssa. 

Kun olet valmis, palaa ihmiskehoosi. Vedä juuret takaisin jalkoihisi ja palauta puun oksat käsiksesi kun runko muuttuu kehoksesi. Olet nyt ihminen metsän keskellä. Avaa silmäsi ja venyttele.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti