tiistai 5. toukokuuta 2015

Kirjavinkki luonnonyrteistä kiinnostuneille     Löysin mainion pienen (67 sivuisen) Opetushallituksen julkaiseman Luonnonyrttioppaan. Se on kätevä jo kokonsakin puolesta: se on helppo ottaa keruuretkelle mukaan, eikä siellä ole mitään ylimääräistä joten etsimänsä löytää helposti.


Pienestä koostaan huolimatta kirjanen esittelee perusteellisesti 29 Suomesta löytyvää luonnonyrttiä selkein värivalokuvin ja mukana on myös tarkentavia piirroskuvia. Jokaisesta yrtistä on kerrottu tuntomerkit, levinneisyys, luonnonsuojelullinen näkökohta, kasvupaikat, käytettävä kasvinosa, keräilyaika ja –tapa, peruskäsittely, laatusuositus, pakkaus (myyntiä varten), käyttö, huomautukset ja selkeät kuvaukset näköislajikkeista.


Eli tämän oppaan avulla tunnistat taatusti käytettäväksi sopivat yrtit etkä sekoita niitä esimerkiksi myrkyllisiin tai muuten epäsopiviin lajeihin. Kirjasessa listataan myös myrkylliset kasvit ja perehdytetään kasvien keräämiseen sekä käsittelyyn. Suosittelen kaikille luonnonyrteistä kiinnostuneille! Sopii ihan vasta- alkajille sekä jo kokeneemmille kerääjille muistinvirkistykseksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti