lauantai 9. toukokuuta 2015

Kivet väreittäin: Keltaiset & oranssit


Tänään alkaa kuvasarja jonka avulla opit tunnistamaan kivet värien perusteella sekä toivottavasti tunnistat omat kivesi joille et vielä ole keksinyt nimeä. Tarkoitukseni on julkaista yksi kuvasarja kuukaudessa, niin että jokainen väri on käyty läpi puolen vuoden kuluessa! (Kuulostaapa pitkältä ajalta.. mutta on tässä työtäkin kuvaamisen ja kuvien käsittelyiden kanssa.)

Tämän laajuus voi tietenkin olla vain niin laaja kuin minun kivikokoelmani, sillä en tykkää lainata kuvia muualta. (Toisinaan tuntuu siltä että kivilläni on oma elämänsä, kun en aina onnistu löytämään sitä kiveä jonka haluaisin!) Huomattavaa on myös, että useiden kivilajien yksilöt eroavat toisistaan suurestikin värien mukaan, ja minulla ei tietenkään ole yhden kivilajin kaikkia värimuunnoksia. Yritän merkitä kuviin nimen jälkeen pilkun ja värin, jolloin voit päätellä että kivilajia löytyy toisenkin värisenä. Esimerkiksi. kalsiitti, keltainen. 

Tämänkertaisessa kuvasarjassa esittelen siis ainoastaan keltaisia ja oransseja kiviä. Ja valitettavasti tämä sarja rajoittuu pelkästään kuviin, sillä tällaisesta määrästä kiviä olisi todella aikaa vievää kirjoittaa mitään selityksiä (varsinkin kun en ole tyytyväinen ennen kuin olen selannut kaikki 10 kivikirjaani!). Mutta voit aina esittää toiveen jostakin tietystä kivestä josta haluaisit lukea, niin teen ihan mielelläni siitä oman postauksensa.
2 kommenttia:

  1. Karneoli ja Sitriini <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yritin miettiä mikä olisi näistä kivistä oma suosikkini tällähetkellä, mutta en osaa päättää! Septaria ja meripihka ovat kuitenkin kestosuosikkejani :)

      Poista