tiistai 19. toukokuuta 2015

The Sorcerers tarot


Llewellynin Sorcerers tarot, eli velhon tarot on oikein ihastuttava ja art noveau vaikutteinen pakka. Kortit yrittävät kuvata maailmaa lapsen silmin, maailmaa joka on täynnä magiaa jos vain osaa katsoa.  

Kuva yllä: Askin toisella puolella on tuo korttien taustapuolelle laitettu velhon kuva kokonaisuudessaan ja teksti ”Tarot de los Magos”, (ja sen näköisen tuotteen ostin adlibriksesta).

Pidän erityisesti korttien kielivapaasta ulkoasusta; Suuret arkanat ovat merkitty roomalaisin numeroin ja pienet arkanat kyseisen maan symbolilla ja numerolla. Hovikorteille on omat symbolit jossa sammakko on oppipoika, lohikäärme kisälli (perinteisesti ritari), tähti rouva (kuningatar) ja aurinko mestari (kuningas). Maat ovat perinteiset kupit, sauvat, miekat ja lantit, muutenkin kortit seuraavat pitkälti Reder-Waite pakan merkityksiä olematta kuitenkaan kopioita. 

Kuva yllä (klikkaa suuremmaksi!): Kortit vasemmalta oikealle, ylärivi: tähti, rakastavaiset, miekkojen rouva, sauvojen kisälli, kuppien 4 ja 3. Alarivi: Sauvojen 9 ja 6, lanttien 8 ja 9 sekä miekkojen 7 ja 9.

Kortin kuvissa nähdään lapsia, nuoria naisia ja miehiä, miehiä on myös kuvattu vanhoina. Vanhempia naisia pakasta ei juurikaan löydy. Muutamassa kortissa on myös alastomuutta mikäli joku kokee sen ongelmalliseksi. Ainoa asia mistä en pidä tässä pakassa, on (kortti 11) voima, jossa kuvataan mies iskemässä tikaria alligaattorin kitaan. Perinteisesti voima kortti kuvataan naisena joka on kesyttänyt leijonan, joka on siis paljon kauniimpi ja lempeämpi osoitus voimasta. 

Taustapuoli korteissa on symmetrinen joka tietysti on ehdoton jos haluaa tulkita myös käänteiset kortit. Korteissa on runsaasti viehättäviä murrettuja sävyjä ilman että se olisi levoton tai räikeä. Kortit ovat kooltaan hyvin käteen sopivat (6,5 X 12 cm), (mutta melko liukkaat) ja ne toimitetaan pahviaskissa. Mukana on sellainen pieni valkoinen nelikielinen vihko korttien merkityksille. Englanninkielinen osuus on 14 sivua. Mukaan on mahtunut myös yksi ”Rose of the winds” niminen jako, joka on neljän kortin jako jossa yksi kortti kuvaa aina yhtä pääilmansuuntien tuulista. Todella ihana jako siis ihanalle pakalle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti