torstai 1. lokakuuta 2015

Tarot-korttien leikkaaminenAjattelin kirjoittaa näinkin yksinkertaisesta asiasta kuin tarot-korttien leikkaamisesta, leikkaamisesta. Korttien leikkaamisessa ei ole mitään väärää, mutta se jakaa paljon mielipiteitä ja lopulta valinta on sinun. 

Miksi kortteja sitten leikataan? Olen leikannut liian suuria kortteja jotta ne mahtuisivat paremmin käteeni, ja olen leikannut kortteja joissa on häiritsevät reunat. Kaikkia pakkojani en sentään ole leikannut, vain ne jotka ovat useimmiten käytössä ja jotka muuten olisivat jollain tapaa itseäni häiritseviä.


Esimerkkinä Wheel of the Year Tarot-pakka, yläkuvassa ennen leikkaamista ja alemmassa kuvassa leikkaamisen jälkeen. Tuo on aivan ihana pakka enkä ymmärrä miksi se on pilattu tuollaisella monikielisellä painoksella. Reunojen vaakaraidoitus oli lisäksi niin häiritsevä että leikkasin kortit ja nyt kuvat tulevat aivan eri tavalla esille!


Kuinka leikkaaminen tapahtuu? Kortit voi leikata pienillä paperisakseilla tarkasti kuvan reunoja myöten, tai paperileikkurilla. Itse olen leikannut saksilla sillä olen jotenkin onnistunut hukkaamaan paperileikkurini.  Korttien kulmat kannattaa myös pyöristää, jotta ne säilyisivät hyvänä pidempään. Pyöristäminen onnistuu saksilla alkuperäisen kortin kulmaa apuna käyttäen (asettamalla valmiiksi pyöristetyn kortin leikattavan kortin päälle ja leikkaamalla ”näkyvän” osan). Askartelukaupoista voi ostaa myös erityisiä lävistäjiä joilla homma sujuu nopeasti, mutta valmiit pyöristäjät tekevät kortin kulmista liian pyöreät omaan makuuni.


Yllä. Muita leikkaamiani pakkoja. Vasemmalta The Druidcraft tarot, The wicca Deck ja Messages from your Animal Spirit Guides.  Tuo viimeinen on ihan ensimmäinen omistamani oraakkelipakka, jonka leikkasin siitä huolimatta että reunat olivat todella kauniit; kortit olivat vain aivan liian isot käteeni.

Muuta huomioitavaa. Suosittelen käyttämään DVD:n tai CD:n merkkaukseen tarkoitettua tussia korttien uudelleen nimeämiseen, mikäli aiot leikata korttien nimiosion pois. Tuollaisten tussien väri on pysyvää ja se kuivuu saman tien sotkematta. Kortteja, joiden mukana tulee kuvilla varustettu opaskirja, ei ole välttämätöntä nimetä uudelleen. Muutenkin korteista on melko helppo päätellä mikä yksilö on kyseessä, mutta sujuvamman tulkinnan tekoon nimet auttavat.

Oletteko te koskaan leikannet omia pakkojanne, vai onko tämä jotain mitä ette voisi edes kuvitella tekevänne?

2 kommenttia:

  1. mistä olet nämä hankkinut? upeita...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Adlibris -nimisestä verkkokaupsta olen ostanut nuo kaikki pakat, Messages from your Animal Spirit Guides pakan olen tosin ostanut Akateemisesta kirjakaupasta, mutta eiköhän sekin Adlibriksesta löydy :)

      Poista