lauantai 27. helmikuuta 2016

3 oraakkelipakkaaOraakkelikortit voivat olla aivan yhtä mielenkiintoisia ja monipuolisia kuin tarotitkin.  Alunperin minun piti saada mahdutettua viiden mahdollisimman erilaisen oraakkelipakan esittelyt tähän postaukseen,  mutta rajoitin sen nyt kolmeen, ettei tästä tule aivan niin pitkää juttua.


        The Goddess Oracle

Amy Sophia Marashinsky, kuvitus Hrana Janto
U.S. Games Systems
52 korttia ja 188 sivuinen opaskirja

Monipuolinen pakka, jonka jokainen kortti esittää Jumalattaren aspekteja ja kasvoja eri kulttuureista ympäri maailman. Kuvitus on uskomattoman kaunista ja yksityiskohtaista. Kunkin jumalatarhahmon tunnelma välittyy hyvin korteista, ja niihin on painettu Jumalatarhahmon nimi ja avainsana. Kuvituksessa esiintyy alastomuutta mutta ei mitenkään häiritsevästi vaan hyvin luontevasti.


Pakkaus on hyvä, tukevasta pahvista tehty ja siinä on magneetilla toimiva läppä. Opaskirja on kaunis ja yksityiskohtainen, aluksi kerrotaan korttien käytöstä ja esitetään kolme tapaa jakaa kortit. Jokaisesta kortista on pieni mustavalkokuva ja esittelyn aloittaa runomuotoinen kuvaus Jumalattaresta. Mytologiasta kerrotaan n. puolen sivun verran ja kortin merkityksestä vajaan sivun verran. Lopuksi on vielä rituaaliehdotus, joka voi olla lyhyt ohjattu meditaatio tai muu rituaali. 

Kortit onkin ihana tapa tutustua erilaisiin Jumalattariin, korttien kanssa voi meditoida ja niitä voi ottaa mukaan rituaaleihin ja loitsuihin. Ja tietenkin etsiä opastusta. Tämä on uusi lempparini!


         Spirit of the Wheel Meditation Deck

Linda Ewashina, kuvitus Jody Bergsma
U.S. Games Systems
41 korttia, 60sivuinen opasvihko ja juliste

Nämä kortit ovat mainio tapa tutustua Amerikan alkuperäisasukkaiden kivikehään, josta käytetään nimeä medicine wheel, ”lääkepyörä”. Sana lääke viittaa elintärkeään energiaan joka esiintyy luonnossa, ja jonka ihminenkin on saanut synnynnäisesti. Luonnossa kaikki esiintyy kehämäisesti,  esimerkiksi vuodenkierto tai ihmisen elinkaari. Amerikan alkuperäiskansalle kehä edustaa Wakan-Tankaa, Suurta Kaikkeutta, sekä henkilön omaa paikkaa universumissa.


Kortit ovat todella kauniit, värit ovat akvarellimaisia ja murrettuja. Kortit on numeroitu (0-40) ja nimetty, lisäksi näkyy 3 avainsanaa. Mukana tulee juliste johon on merkitty kunkin kortin paikka ”lääkepyörässä”.

Kortit tulevat pahviaskissa joka on pakattu isompaan ”tulitikkurasiaan” julisteen vuoksi. Opasvihkonen löytyy askista korttien kanssa. Esittelyn lisäksi kerrotaan ”lääkepyörästä” ja korttien käytöstä. Lopusta löytyy 4 mielenkiintoista jakoa jotka noudattavat pakan teemaa. Jokaisesta kortista riittää kerrottavaa vajaan sivun verran. Ennustus osuus on pisin ja tämän jälkeen on muutaman rivin pituinen rukous.

Tämä on ihana, lempeä pakka itsensä kehittämiseen ja sopii kaikille intiaanien viisauksista kiinnostuneille.


          Magic of Flowers Oracle

Tess Whitehurst, kuvitus Anne Wertheim
llewellyn Publications
44 korttia ja 249 sivuinen opaskirja

Näissä korteissa on monta hyvää puolta. Ensinnäkin ne ovat mukavan pienikokoiset muihin oraakkeli-pakkoihin verrattuna. Toisekseen korttien koko pinta-ala on täytetty kuvalla, joten häiritseviä reunuksia ei ole! Lisäksi kortteihin on painettu kuvassa esiintyvän kukan nimi, joka ensi alkuun saattaa vaikuttaa hankalalta kortteja tulkittaessa, mutta osoittautuukin lopulta loistavaksi keinoksi opetella kukkien nimet. Kortit ovat nimittäin tunnelmaltaan niin ilmeikkäät että avainsanoja olisikin ollut melko turhaa painaa niihin. Kortit ovat hillityn värikkäitä ja pääosaan nousevat violetin, sinisen ja vihreän erisävyt.


Opaskirja on kaunis ja hauskan muotoinen (n.12,5 x 15cm), ja se on kirjoitettu yhtä mukavalla tyylillä kuin muutkin Tessin kirjat. Kirja alkaa esittelyllä ja korttien käytön opastuksella, ja sieltä löytyy myös sopivia kysymyksiä joita korteille voi esittää. Korteista on suuret  mustavalkokuvat ja niistä on kerrottu avainsana ja maagiseen käyttöön liittyvät tiedot. Kortin sanoman jälkeen esitetään vielä useita konkreettisia asioita joita voit tehdä. Siellä täällä kirjassa on myös tyhjiä viivoitettuja sivuja omia muistiinpanoja varten. 

Paketointia olisi voinut miettiä enemmän, sillä pehmeästä pahvista taiteltu laatikko on ensinnäkin tarpeettoman iso, ja se aukeaa jotenkin hassusti. Silti siinä voi vallan hyvin säilyttää korttinsa jos niin haluaa.

Kaiken kaikkiaan aivan ihastuttavat kortit joita käyttämällä voit oppia paljon itsestäsi ja myös kasveista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti