lauantai 11. kesäkuuta 2016

Chakra-arkkityypitOikein toimivat chakrat ovat edellytys terveelliseen kehoon ja mieleen sekä tasapainoiseen elämään. Jokaisessa meissä on monia erilaisia puolia, joista chakra-arkkityypit ovat hyvä esimerkki. Tutkailemalla jokaisen chakran arkkityyppiä voit helposti selvittää kaipaisiko jokin chakrasi tasapainottamista. Jokaisella chakralla on kaksi arkkityyppiä, joista ensimmäinen, positiivinen, edellyttää tervettä chakraa. Negatiivinen arkkityyppi tarkoittaa että chakrasi on tukossa, tai sinulla on selvittämättömiä ongelmia liittyen chakran hallinnoimiin ominaisuuksiin. Kun mietit kumpi arkkityyppi on lähempänä itseäsi, älä kuuntele egoasi, vaan kysy korkeamman tietoisuutesi mielipidettä. Voit myös pyytää ystäviltäsi apua tai kysyä heilurilta.


Juurichakra

Positiivinen: Äiti
Mies tai nainen joka on hoivaava, toiveikas ja elämänmyönteinen. Äidit kannustavat, antavat tunnustusta ja vahvistavat meitä rakkauden ja lempeyden avulla. He uskovat elämän hyvyyteen ja kantavat meidät elämän esteiden yli tuomalla uskoa parempiin päiviin.

Negatiivinen: Uhri
Henkilöt jotka ovat ulkoisista syistä kyvyttömiä elpymään ja etenemään elämässään. Uhrit pysyvät elossa vain toisten armolla ja anteliaisuudella, ja heillä on vain vähän mahdollisuuksia saada elämästä kiinni niin kauan kun he ovat riippuvaisia toisista. 

Sakraalichakra 

Positiivinen: Hallitsija/ Hallitsijatar
Henkilö joka arvostaa ja nauttii fyysisestä maailmasta. He rakastavat vaurautta, hyvinvointia ja mielihyvää, ja tietävät että he ansaitsevat nauttia elämästä, hyvästä ruuasta ja mukavuuksista. 

Negatiivinen: Marttyyri
Marttyyrit kieltävät itseltään elämän pienetkin nautinnot. He kokevat elämän hyvyyden huijaavan heitä, ja rankaisevat itseään riistämällä mukavuudet joita he kuitenkin haluaisivat. He ovat täynnä katumusta ja heijastavat tunteensa myös muihin. 

Solar Plexus

Positiivinen: Soturi
Soturilla on selkeä käsitys omasta persoonastaan, he tietävät keitä ovat itsessään ja suhteessaan maailmaan. Heillä on sisäistä voimaa ja sinnikkyyttä nähdä haaveilemiensa asioiden materialisoituvan todellisuuteen . Heillä on henkistä ja fyysistä voimaa kohdata vastoinkäymiset, ja he voivat taistella hyvän puolesta.

Negatiivinen: Renki
Henkilö jonka käsitys itsestä on sidottu ympäröivään maailmaan, ja joka tarvitsee jatkuvaa vahvistusta toisilta. He työskentelevät kovasti saavuttaakseen toisten hyväksynnän, ja kuluttavan energiansa miellyttääkseen toisia, sen sijaan että miellyttäisivät itseään.

Sydänchakra

Positiivinen: Rakastaja
Henkilö joka rakastaa ehdoitta ja parantaa toisia tuomalla lämpöä ja hyväksyntää. He luovat hyvyyttä ja ovat aidosti hyviä ja läsnä olevia. He jakavat rakkauttaan kaikille yhdistäen ihmisiä. Tämän arkkityypin tiedostaminen muuttaa elämäsi paremmaksi. 

Negatiivinen: Näyttelijä
Henkilöt jolla on olettamuksia kuinka ja ketä he voivat rakastaa, heillä on ehtoja ja he voivat olla kriittisiä ja tuomitsevia. He rakastavat imitoinnin kautta ennemmin kuin todellisten tunteiden. Heidän suhteensa eivät yleensä kestä, sillä he eivät ole kehittäneet kykyä säilyttää rakkautta sydämessään.


Kurkkuchakra 

Positiivinen: Kommunikoija
Lahjomaton henkilö, joka kertoo totuuden aina parhaan kykynsä mukaan. He ovat lahjakkaita kuvailemaan tunteitaan ja ajatuksiaan, ja ovat valmiita seisomaan sen asian takana johon uskovat. He kieltäytyvät jos heidän täytyy, ja heidän sanaansa voi luottaa.

Negatiivinen: Hiljainen Lapsi
Henkilö joka on tukahduttanut ilmaisunsa, joko pelosta tai häpeästä johtuen. He piilottavat tunteensa eivätkä ole yhteydessä korkeampaan totuuteensa. He sanovat kyllä kun tarkoittavat ei.

Kulmachakra

Positiivinen: Viisas henkilö
Henkilö jolla on hienostunutta viisautta, ja joka tarjoaa parhaat kokemuksensa opastaakseen toisia. He kannustavat henkisiin askareisiin ja fyysisiin seikkailuihin, ja kannattavat kokonaisvaltaisia päätöksiä. Viisaat elävät universaalien perusteiden mukaan ja luottavat korkeampiin voimiin elämän mäissä. 

Negatiivinen: Älyllinen henkilö
Henkilö joka luottaa ainoastaan rationaaliseen ja analyyttiseen pohdintaan, ja unohtaa usein tunteet sekä henkiset aspektit. Heidän näkemys on rajoittunutta, koska he luottavat vain sovinnaisiin ideoihin. He ovat usein myös tuomitsevia.

Kruunucakra

Positiivinen: Guru
He tietävät keitä ovat ja tietävät että Jumalainen voima on kaikkialla heidän ympärillään, kuin myös heissä itsessään. He voivat samaistua Jumalalliseen voimaan ja he antavat elämän kuljettaa heitä yhä syvemmälle tietoisuuteen.

Negatiivinen: Egoisti
Egoistit ajattelevat että ainoastaan heidän saavutuksensa kuljettavat heitä eteenpäin elämässä. He uskovat olevansa irrallisia elämän suuresta olemassaolosta, ja vain heidän ponnistelunsa määräävät lopputuloksen. 

2 kommenttia:

 1. Tämä oli tosi hyvä ja valaiseva teksti. Täytyy työskennellä chakrojen parissa huomattavasti enemmän, tukkeumia kun löytyy...!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla että tästä jutusta oli hyötyä :)
   Varmasti kaikilla on ainakin yksi chakra joka kaipaisi huomiota muita enemmän, ja näihin arkkityyppeihin tutustuminen auttoi itseäni ainakin ymmärtämään chakroja aivan uudella tavalla! :D

   Poista