lauantai 23. heinäkuuta 2016

Philosophy of WiccaTämä on ehdottomasti yksi parhaista Wiccaa käsittelevistä kirjoista, jotka olen lukenut. Jos haluat lukea vain kaksi kirjaa wiccasta, suosittelen että tämä on toinen niistä. Kirjan voi aivan hyvin lukea myös ilman mitään ennakkotietoa wiccasta, eli jos vanhempasi tai kumppanisi on kiinnostuneita uskonnostasi, tämä on se kirja joka heidän kannattaa antaa lukea. Kirja nitoo yhteen wiccan syvimmän olemuksen mitä kauneimmalla tavalla. 

Kivi ei luonnollisesti kuulu kirjan kanteen, mutta tarvitsin sen pitämään kannen alhaalla.

Kyseessä ei kuitenkaan ole mikään Wiccan perusteos, eikä se opeta sinua tekemään kehää tai viettämään sapatteja. (Tästä syystä haluat ehkä lukea jonkun wiccan lukuisista perusteoksistakin!)  Kirja käsittelee wiccan filosofiaa rikkaasti, selvittäen suhdettamme mm. luontoon, varjotyöskentelyyn, magiaan ja selventää Wiccan Redeä ja käsitystämme sielusta. Toisaalta jos olet jo ollut kauan wicca, ei tällä kirjalla ole paljoakaan uutta annettavaa sinulle, koska olet jo ehtinyt pohtimaan näitä asioita. Vaikka nautinkin kirjan lukemisesta ja pystyin olemaan samaa mieltä lähes kaikesta kirjan kirjoittajan kanssa, olisi siitä ollut minulle enemmän hyötyä polkuni alussa. 

Sisällysluettelo näyttää mitä mielenkiintoisimmalta!

Kirjan selkein näkökulma on se, millaista on elää vähemmistöryhmänä suurten uskontojen keskellä, ja hyvin usein kirjoittaja vertaa tapojamme esimerkiksi ortodokseihin tai juutalaisiin. Itseäni tämä ei haitannut, sillä uskon että planeetallamme on tilaa meille kaikille. Wiccaan on helppo sukeltaa mukaan, mutta silti on hyvä muistaa että kaikki muut ympärillämme eivät ajattele samoin asioista. 

Lopulta kirja antaa hyvät eväät omaan filosofiseen pohdiskeluun ja kannustaa meitä kaikkia Wiccoja olemaan rohkeasti omia Itsejämme. Wicca ei tule ehkä koskaan saavuttamaan virallisen uskonnon asemaa Suomessa, mutta Wicca ON silti ilman epäilystä oikea uskonto kaikille sen harjoittajille. Wiccan opiskelu on jumalallisen löytämistä itsestämme ja maailmankaikkeuden yhdentämisen opiskelua, ja se jos mikä, auttaa sinua löytämään paikkasi maailmasta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti