torstai 28. heinäkuuta 2016

VarjotyöskentelyMitä tarkoittaa varjotyöskentely (englanniksi shadow work)? Se ei ole ikävissä asioissa vellomista vaan jonkin suuren voiman herättämistä sisälläsi, se on kauheimpien pelkojesi voittamista ja kääntämistä voimavaroiksi. Se on suurin palvelus jonka voit tehdä itseäsi kohtaan. Varjotyöskentely liittyy olennaisena osana mysteeriuskontoihin, kuten Wiccaan, mutta se on myös psykologiasta tuttu käsite jota voi suositella aivan kaikille. 


Varjotyöskentelyn ympärillä leijuu mystisyyden verho, sillä jokaisella meillä on omat, erilaiset varjot, eivätkä kokemuksemme voi olla samanlaisia niiden purkamisenkaan suhteen. Varmaa on vain se, että jollet kurkota itse alitajuntasi varjoihin, ne alkavat pulpahdella tietoisuuteesi ja elämääsi aivan itse, yleensä ikävillä tavoilla. Varjotyöskentely onkin siis jotain, joka kannattaa ottaa osaksi säännöllistä viikkorytmiäsi. Kyllä, luit aivan oikein. Ei riitä että työskentelet varjosi parissa kerran vuodessa ja unohdat sitten asian. Aivan kuten sinäkin muutut alati, myös varjosi muuttuu, ja niitä tulee lisää, ne eivät lopu kesken. Asian kieltäminen ei auta. 

Varjot ovat jotain jota et tarvitse, siksi ne ovat pimennossa, mutta ne ovat myös osa sinua, ja sinun on syytä kohdata ne. Muista kuitenkin edetä omaan tahtiisi, sellaiseen joka tuntuu vain hieman vaikealta. Liian ahdistavia asioita ei kannata ensimmäiseksi alkaa purkamaan. Toisinaan riittää että tuot jonkin ikävän asian tietoisuuteen vain tarkastellaksesi sitä tarkemmin. Mitään ihmeellistä sille ei tarvitse tehdä. Kun tuot varjon valoon (tietoiseen mieleesi), se ei ole enää pimennossa, ja pystyt tarkkailemaan sen vaikutusta itseesi, tunteisiisi ja käytökseesi. Lopulta varjo kuihtuu ja voit siirtyä seuraavaan.

Yleensä joudumme työstämään ”vanhoja varjoja”, sillä mitä kauemmin jokin asia on saanut muhia pimennossa, sitä suuremmaksi se on onnistunut kasvamaan. Siksi on hyvä harjoittaa säännöllisesti sisäänpäin katsomista, ja jonkin ajan kuluttua työsi helpottuu, sillä saat pienempiä ja tuoreempia varjoja pureskeltavaksi. Niin kauan kuin olet tiedostamatta jotakin varjoasi, joudut kohtaamaan loputtomasti asioita jotka yrittävät tuoda varjosi pintaan. Varjot toimivat meille tärkeinä oppitunteina, joten kun olemme kohdanneet varjon tarjoaman haasteen, voimme siirtyä eteenpäin, eikä meistä enää tunnu siltä että junnaisimme paikallamme. 


Esimerkki: Poikaystäväsi huomauttaa sinulle että olet mustasukkainen. Et ehkä halua uskoa häntä, tai ehkä mustasukkaisuutesi on mielestäsi aiheellista. Tärkeäpää itsesi kannalta olisikin kysyä mistä mustasukkaisuutesi pohjimmiltaan johtuu. Joudut pohtimaan mustasukkaisuuteesi liittyviä tunteita, ovatko ne vihaa vai kenties kateutta. Lopulta voit keksiä että sisaresi sai lapsena enemmän huomiota vanhemmiltasi, ja tutkimalla vielä syvemmin kaikkia tunteita joita koit sellaisissa tilanteissa, tuot varjosi valoon ja lopulta mustasukkaisuutesi hellittää. Jos taas jatkat mustasukkaista käytöstäsi pohtimatta tilannetta syvällisemmin, ajaudut luultavammin jatkossakin suhteisiin joissa joudut tuntemaan näitä ikäviä tunteita.  

Myös tarotkortteja tai oraakkelikortteja voi käyttää apuna varjotyöskentelyssä. Voit valita pakasta kortin jonka kuva ei miellytä sinua jostakin syystä. Ala nyt pohtima mikä kuvassa on sellaista josta et pidä, ja mistä se voisi johtua. Korttien kanssa työskentelyssä käytetään yleensä myös ”matkaamista”, jolloin meditaation aikana matkataan kortin esittämään maailmaan. Tämä on tehokas keino päästä käsiksi alitajuntasi viesteihin, mutta vaatii keskittynyttä meditaatiota. 

Varjotyöskentelypakaksi sopii mikä tahansa pakka, mutta on myös olemassa monia synkkiä pakkoja joita haluat ehkä harkita. Esimerkiksi The Wild Wood Tarot joka on kaikkien aikojen suosikkipakkani, auttaa sinua tuomaan esiin villin puolesi. Sacred Rebels Oracle on kiintoisa pakka, joka voi auttaa ainakin naiseuteen liittyvissä ongelmissa. Muita harkitsemisen arvoisia  pakkoja: Deviant Moon Tarot, Mary El- Tarot, Tarot D (The Didactic tarot), The Tarot of Vampyres. Muista että sopiva pakka ei ole liian vastenmielinen sinulle, pieni epämukavuus on parempi laukaisin kuin liian inhottava, toki tämäkin on mielipide asia! 

2 kommenttia:

 1. Mielenkiintoinen artikkeli. Huomaan varjotyöskenteleväni usein, jollen päivittäin niin useamman kerran viikon aikana. Usein sovellan riimujen käänteisiä merkityksiä johonkin omaa elämääni koskettaneeseen piirteeseen, ajatukseen tai asiaan.
  Koen muuttuneeni ihmisenä vapautuneemmaksi ja onnellisemmaksi kun olen hyväksynyt varjoni, pimeät puoleni ja opetellut pitämään itsestäni kaikkine piirteineni. En ole aiemmin kommentoinut, mutta olen lukenut blogiasi jo hyvän tovin. Kiitos mielenkiintoisesta blogista ja tutustuttamisesta Wiccan maailmaan <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tällaisia kommentteja on ihana lukea :)
   Mielenkiintoista kuinka eri tavoin omaa varjoaan voi lähestyä, arvelinkin että riimut voisivat myös sopia.

   Poista