sunnuntai 22. tammikuuta 2017

Esittelyssä Everyday Witch TarotWoo-hoo! Kun sain tietää että lempi Wicca-kirjailijani, Deborah Blake, on tekemässä Tarot-pakkaa, pysyin tuskin nahoissani! Ja nyt pitkä odotus on vihdoin palkittu; valmis pakka on käsissäni, ja haluankin heti esitellä sen teille. Kyseessä on upeasti kuvitettu noita-teemainen pakka, joka ei kuitenkaan ole sellainen varsinainen pakanapakka kuin esimerkiksi kestosuosikkini Wildwood Tarot tai Ann Mouran Green Witch Tarot. Fantasiateemastaan huolimatta pakka on hyvin maanläheinen ja käyttäjä-ystävällinen: kortit ovat paljon puhuvia ja helposti tulkittavia, ja Blaken opaskirja tekee setistä täysin sopivan aloittelijallekin. Kuvituksesta on vastannut Elisabeth Alba. 


Säilytyslaatikko, opaskirjan kansi ja korttien selkämys.

Llewellyn on totisesti parantanut tarot-settiensä pakkauksia, ja tässäkin on hieno, kovaa pahvia oleva säilytyskotelo magneettisella läppäsuljennalla. Kotelon sisällä on myöskin kovasta pahvista valmistettu syvennys korteille, ja satiininauha pitää huolen siitä että pakka on helppo nostaa sieltä.

 
Katsokaa kuinka upea opaskirja!

Pakka: Seuraa RWS-systeemiä, kortit ovat ohuen puoleiset, hyvin taipuisat ja helposti sekoitettavat. Korttien koko: 7cm x 11,8 cm, koko pakan paksuus 2,5 cm. (Ostin omalle setilleni llewellynin tarot-korttisuojat, sillä nämä todella ovat ohuemmat kortit kuin yleensä.)


Esimerkkejä Suurten Salaisuuksien korteista: Hallitsijatar, Ylipappi, Rakastavaiset, Vaunut, Voima, Kohtuus, Torni ja Tuomio

Opaskirja: Sidottu, 250-sivuinen ja täysissä väreissä. Jokaisesta kortista on värikuva ja kuvaukseen on käytetty n. sivun verran tekstiä. Kirjassa on myös paljon muistiinpanotilaa, joten oikeasti tässä opaskirjassa on vain n. 110 sivua tekstiä. Teksti on helppolukuista ja käytännönläheistä; Blake tuo tarotkorttien tulkinnat tälle vuosituhannelle (vertaa esim. Ylipappi joka on tässä pakassa esitetty jooga-opettajana). Kirjassa on 30 sivua alustusta, jossa kerrotaan mm. korttien käytöstä ja kuinka voit puhdistaa pakkasi. 


Esimerkkejä Pienten salaisuuksien korteista: Miekkojen 2 & 10, Maljojen 6 & 7, Sauvojen 3 & 6, Lanttien 4 & 8

Jokaisesta kortista on annettu ”iskulause” ja ”teemalause”, jonka jälkeen seuraa kuvaus kortin tapahtumista ja mitä se voi tarkoittaa kysyjän elämässä. Lisäksi kerrotaan hyödyllisiä asioita joita tulisi harkita. Pidän tällaisesta käytännöllisestä lähestymistavasta, ja tämän pakan kohdalla yhdestäkään kortista ei jäänyt sellaista tunnetta, etten tietäisi mitä sillä on yritetty hakea: jopa hovikortit on kuvattu niin että ne on helppo tulkita. Tämä setti sopiikin myös sellaisille käyttäjille, joilla ei ole mitään aiempaa kokemusta tarotkorteista, mutta yhtä hyvin sitä voivat käyttää kokeneemmatkin tulkitsijat. Korttien symboliikka on selkeää (valo/varjot, polut, vuoret jne.) Energialtaan pakka on nuorekas ja kannustava, ja nimensä mukaisesti uskoisin että pakka pääsee oikeuksiinsa jokapäiväisessä käytössä :)


Esimerkkejä hovikorteista (pystyrivein): Lanttien & Maljojen nuorukainen, Miekkojen & Sauvojen ritari, Sauvojen & Maljojen kuningatar sekä Lanttien & Miekkojen kuningas.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti