lauantai 28. tammikuuta 2017

Esittelyssä Green Witch TarotUusia Tarot-pakkoja tulee jatkuvasti, joten ajattelin jatkaa tarot-esittelyiden tekemistä vielä muutamalla ajankohtaisella ja teemaltaan mielenkiintoisella pakalla. Nyt keskitytään varmasti monelle tutun, Green Witchcraft kirjojen kirjoittajan, eli Ann Mouran Green Witch Tarot-settiin jonka on kuvittanut Kiri Østergaard Leonard. Setti ilmestyi jo vuonna 2015 Llewellyniltä, mutta itselleni se on vielä uudehko tuttavuus.


Pakkaus opaskirjoineen ja korttien laatu ovat tuttua Llewellyniä. Kortit ovat siis kooltaan 7cm x 11,6 cm ja koko pakan paksuus on 2,5 cm. Kortit ovat siis ohuehkot ja hyvin sekoittuvat. Kirja ja kortit toimitettiin ohuessa pahvilaatikossa. 

Suurten salaisuuksien kortit ovat todella upeita! Tässä Greenman, The Hight Priestess, The Horned God, The Crone, The Holly King, The Standing Stone, The Oak King ja The World Tree.

Opaskirjassa on n. 240 sivua ja siellä on mustavalkokuvat korteista. Jokaisesta kortista on hieman yli sivun verran juttua, ja teksti menee heti aiheeseen, jonka jälkeen esitellään vielä yksittäisinä sanoina kortin teema ja merkitys käänteiselle kortille. Kirjan alusta löytyy lyhyehkö selostus korttien käytöstä, ja kirjan lopussa on hyvä valikoima erilaisia pöytiä. Haluan kuitenkin huomauttaa että kirja ei ole erityisen helppo-lukuinen tällaiselle keskitason englanninkielen haltijalle, mutta laajan sanavaraston omaava suoriutunee paremmin kirjan sisällöstä. Kuitenkin kirja on lukemisenarvoinen, sillä korttien tulkinnat ovat syvällisiä ja varsinkin Suurten Salaisuuksien korttien kohdalla erittäin pakanhenkistä, selvittäen myyttejä kuvitukseen liittyen.

Esimerkkejä Pienten salaisuuksien korteista: Sauvojen 2, 5 & 8, Miekkojen ässä, 7 & 10, Maljojen 2 & 7.

Korteissa on hienoa symboliikkaa: kasveja, lintuja, eläimiä sekä hyönteisiä, jotka ovat lyhyesti selitetty opaskirjassa. Pakka seuraa löysähkösti RWS-systeemiä. Suuri osa Suurten Salaisuuksien korteista on uudelleen nimetty (suluissa traditionaalinen nimi):

0.The Greenman (Narri)
1.The Witch (Maagikko)
2.The Hight Priestess (Ylipapitar)
3.The Earth Mother (Hallitsijatar)
4.The Horned God (Hallitsija)
5.The High Priest (Ylipappi)
6.The Lady & The Lord (Rakastavaiset)
7. The Battle Wagon (Vaunut)
8. The Crone (Voima)
9.The Holly King (Erakko)
10.The Wheel of the Year (Kohtalonpyörä)
11.The Standing Stone (Oikeus)
12.The Oak King (Hirtetty)
13.The Lord of Shadows (Kuolema)
14.The Sidhe (Kohtuus)
15. Nature (Paholainen)
16.The Wild Hunt (Torni)
17. The Star (Tähti)
18.The Moon (Kuu)
19. The Sun (Aurinko)
20.Harvest (Tuomio)
21.The World Tree (Maailma)

Kuten voitte huomata, pakassa on kutkuttavan vahva pakana-henki. Valitettavasti pakassa on myös muutama ongelma, jotka tavallaan pilaavat sen ainakin minulta. Ongelmat koskevat ainoastaan Pienten Salaisuuksien kortteja, joten tästä voi halutessaan (kuten kaikista muistakin pakoista) ottaa käyttöön vain Major Arcanat, eli Suurten Salaisuuksien kortit, jotka sopivat muuten erinomaisesti myös alttarin koristeluun!

Esimerkkejä hovikorteista: Maljojen kuningas ja kuningatar (eivät tunnu muodostavan paria), sekä Sauvojen ritari ja Miekkojen nuorukainen.

Eli nyt siis pakan ongelmiin: Korttien kuvitus on osassa tapauksista täysin traditionaalinen, mutta kirjassa annettu johtopäätös on uusi. Tämä ei olisi muuten ongelma, mutta; joissain tapauksissa taas kortin kuvitus on uudenlainen, mutta kirja pitäytyy traditionaalisessa tulkinnassa, joka ei tunnu yhtään sopivan korttiin. Lopulta useat kortit tuntuvat kertovat saman asian. Katsokaa vaikka Lanttien seiska- ja kasi-kortteja: molemmissa mies työskentelee ahkerasti lanttien kimpussa. Vertaa kuvia perinteiseen RWS-pakkaan, ja huomaat että kahdeksas kortti näyttää samalta kuin alkuperäisessä pakassa. Ja toisena esimerkkinä jälleen Lanttien 9 & 10 kortti: molemmissa kuvissa esiintyy tyytyväinen perhe ja tässä tapauksessa menetetään traditionaalinen merkitys Lanttien yhdeksännelle kortille, eikä tilalle tarjota mitään uutta/parempaa.

Ongelmakortit. Esimerkkejä alkuperäisten rws- korttien merkityksistä: *Lanttien 7: työ on tehty ja nyt voi vain odottaa hedelmien kypsymistä. *Lanttien 8: harjoitus tekee mestarin. *Lanttien 9: Itsenäisyys, omat varat. *Lanttien 10: Perheen perintö, onnellisuus perheessä.

Minulla on myös se ongelma, että olen tottunut liittämään Lantit mm. työhön, mutta Green Witch pakassa työhön liitetään Sauvat, jotka itse liittäisi intohimon kohteisiin. (Toki joillekin ihmisille työ voi olla intohimon kohde, mutta se ei taida olla kovin yleistä.) Lisäksi Hovikorttien Kuningatar ja Kuningas tuntuvat maiden sisällä toisilleen vierailta, eivätkä ne tunnu muodostavan pareja niin kuin on ollut yleensä tapana.

Kaikesta huolimatta tämä on kaunis pakka, ja voinkin suositella tätä henkilöille jotka eivät koe näitä esittämiäni ongelmia esteeksi, tai jotka tekevät täysin vapaasti intuitiivisia tulkintoja välittämättä korttien mahdollisista merkityksistä. (Intuitiivisesta lähestymistavasta on hyötyä myös silloin kun hallitsee korttien merkitykset, ja yleensä mitä suurempi määrä tietoa henkilöllä on korttien mahdollisista merkityksistä, sitä helpommin hän voi hyödyntää intuitiotaan oikean nyanssien löytämiseen.)

Olisi hauska kuulla myös muiden mielipiteitä tästä kyseisestä pakasta!

4 kommenttia:

 1. Voi kuinka ihana blogi sulla on, pidemmän ajan olen lueskellut hiljaisissa merkeissä. Tulee aina hyvin lämmin olo sinun tekstejä luetskellessa, pus sä! <3

  VastaaPoista
 2. Nyt sattuikin sopiva aihe sinulla, nimittäin olen itse myös hankkinut nuo kortit hiljakkoin. Tosin otin samalla kertaa enemmänkin pakkoja kuten Dreams of Gaia Tarot by Ravynne Phelan ja olen lähinnä tutustunut tähän eli ko pakka vie aikaa koska se on niin erilainen sovellutus RWS systeemistä. Tämän pakan tueksi olen varannut 2 eri vihkoa ja pakan yksi mahtava funktio on sen erinomainen soveltuvuus Varjo-työskentelyyn. Eli en ole ehtinyt paljoa vielä perehtyä Green Witch pakkaan. Mutta tuo esittämäsi oma kokemus tietyiltä osin ko pakasta sai kiinnostukseni heräämään. Esim tuo linkittyminen työhön niin itselleni tuli mieleen (astrologiasta) Lantit= maaelementti liittyy työhön hyvin konkreettisella otteella ja tähtäimenä tuottavuus. Sauvat=tulielementti liittyy työhön jos innostaa ja siinä on luovuutta jotain uutta. Eli tällä viikolla voidaan esim. rakentaa messuosasto ja ensiviikolla mennään laivalle esittämään Paavo Pesusientä.(vähän kärjistäen). Jotenkin koen että esim näissä Lanttien 9 ja 10 korteissa tämä pakka ja perus RWS pakka avaavat ja laajentavat toistensa merkitysmaailmaa. Esim kortti 9 on aika vaikeasti aukeava RWS pakassa ja antaa aika suppean kuvan. Tässä Vihreässä pakassa kuva laajentuu siten että on kyse henkilön enemmänkin maskuliinisesta energiasta=keskittynyttä pitkäjänteistä toimintaa mikä johtaa saavutukseen mikä on vakaata pohjaa elämälle luova. Sitten tuli mieleen tuosta Malja pariskunnasta, että tunneintohimon pyörteissä solmittu liitto ei välttämättä johda harmooniseen ja samat arvot omaavaan suhteeseen. Tai voi viitata ihmiseen jolla mask.-fem. puoli ovat ristiriidassa ja se aiheuttaa toiminta vaikeuksia tietyissä tilanteissa. Mutta siis oma motiivini hankkia vanhojen kunnon RWS korttien lisäksi nyt uusia pakkoja on juuri tuo eri pakkojen kyky laajentaa ja avata merkitysmaailmaa. Mielenkiintoisia aiheita sinulla blogissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos mielenkiintoisesta viestistäsi! Tarottien hienous piileekin juuri siinä, kuinka eri tavoin ne voidaan tulkita kokemusten valossa. Tästä syystä minäkin kiinnostuin keräilemään pakkoja – saadakseni mahdollisimman laajan käsityksen jokaisen kortin mahdollisista merkityksistä. Siltikin, mitä enemmän tutkin juuri RWS-pakkaa, en voi olla huomaamatta sen ylivertaisuutta. Ehkä ei ole aivan reilua verrata tästä systeemistä poikineita pakkoja ”äitiinsä”, mutta uskoisin että siitä on iloa monille, kun se kuitenkin on se suosituin pakka.

   Tämä Green Witch Tarot on kyllä mehevä pakka. Itsekin ostin äskettäin Dreams of Gaia Tarotin, joten kirjoittanen siitäkin pienen esittelyn, jahka saan tutustuttua taas uuteen konseptiin.

   Poista