tiistai 17. tammikuuta 2017

Lupausten pitämisen vaikutus magiaanHupsis, puolivuotta blogi-taukoa! Myönnän että innostukseni tarot-kortteja kohtaan ja liittymiseni Instagramiin ovat syypäät tähän… Silti wicca ei ole hävinnyt mihinkään elämästäni, vaan päinvastoin siitä on tullut erottamaton osa elämääni. Minulla onkin vielä monia ideoita mistä haluan kirjoittaa tänne, mutta en tee mitään lupauksia aikatauluista… Tämänkertainen aihe onkin minkälaisia lupauksia ylipäänsä kannattaa tehdä!Wiccan myötä minusta on tullut innokas lukija, ja kirjat tarjoavatkin hyvin inspiraatiota blogin sisältöön. Luin Ben Gruagachin The Wiccan Mystic kirjaa (kyseessä on omakustanne kirja, mutta sisältö on silti yllättävän mielenkiintoinen ja sujuvasti kirjoitettu!) ja vastaan tuli asia jota en ollut tullut itse ajatelleeksi. 

Lupausten pitäminen on erityisen tärkeää magian harjoittajalle. Mieti tarkkaan millaisia lupauksia haluat antaa, sillä jos sanasi ei ole ”laki” fyysisessä maailmassa, ei se ole sitä maagisessa mielessäkään. Kun todistat itsellesi ja Jumalaiselle sanojesi todenpitävyyden, voit olla varma että magiasi on sitäkin tehokkaampaa ja sanoillasi on todellinen vaikutus. Toisin sanoen valehtelemalla viet loitsuiltasi terän. Vaikka jokin lupauksesi vaikuttaisi kuinka vähäpätöiseltä tahansa, niistä kertyy jo vuoden mittaan iso kasa epäilyksen siemeniä. 

Tietenkin jokaisella on oikeus muuttaa mielipidettään, ja rehellisyys on lopulta tärkeämpää kuin se, että joutuu syömään sanansa. Yritä kuitenkin miettiä tarkkaan millaisia lupauksia annat, uudenvuodenlupauksista aina arkipäiväisiin lupauksiin, kuten roskien viemiseen työpäivän jälkeen, tai lupausta soittaa jollekulle vaikka et todellisuudessa ajatellut tehdä niin. Ja mainittakoon vielä että suoranaisesta valehtelusta ei tietenkään ole sinulle mitään hyötyä.

Myönnän etten itsekään ole aina ollut aivan rehellinen tai jaksanut pitää lupauksiani, joten aion kiinnittää asiaan enemmän huomiota. Hyvä idea voisi olla suorittaa pieni rituaali, jossa ensin miettisi pettämiään lupauksia ja luopuisi sitten niiden taakasta, ja jos uskaltaa, niin lupaisi siitä lähin olla rehellinen :)

1 kommentti:

  1. Mä en aiemmin ollu miettinyt sitä, et millanen merkitys edes pienten lupausten pitämisellä voikaan olla. Puhumattkaan niistä vähän isomista. Viime vuosi mulla meni enemmän tai vähemmän lupauksia rikkoen ja se aiheutti ylimäärästä negatiivisuutta itelleni. Nyt kun tein yhen ainoan uudenvuodenlupauksen, en mitään isoa, mutta kuitenkin jotain, ja olen onnistunut pitämään siitä kiinni, niin olen huomannut että sillä on paljon positiivisia seurauksia ollut jo nyt. :) Päätin myös, etten enää vanno ja lupaa mitään, ellen ole satavarma, että lupaukset pitää.

    Hieno teksti sinulta taas. :)

    VastaaPoista