WiccaTiivistelmä Wiccasta, niin kuin itse sen näen.

Wicca on luonnonuskonto, ja se tarkoittaa että luonnolla on keskeinen osa uskoamme. Kunnioitamme Jumalatarta ja Jumalaa, ja voimme työskennellä heidän kanssaan ilman välikäsiä. Meillä ei ole kirkkoja tai temppeleitä, sillä löydämme luonnosta kaiken tarvitsemamme: jumaluudet ovat osa luontoa, me olemme osa luontoa ja täten löydämme jumalaisen voiman myös itsestämme. Wicca kunnioittaa myös kaikkia elementtejä (Maa, ilma, tuli ja vesi) sekä uskoo korkeampaan todellisuuteen eikä pelkää omaa varjoaan. (Wicca on mysteeriuskonto, jossa oman tiedostamattoman puolen tutkiminen esimerkiksi meditaation avulla auttaa meitä ymmärtämään itseämme ja ympäröivää todellisuutta.)  

Wiccat eivät usko ulkopuoliseen pahuuteen (siis esimerkiksi kristinuskon saatanaan), vaan he ymmärtävät elämän kiertokulun, vastakohtien (tasapainon) ja muutoksen tärkeyden. Uskomme jälleensyntymään ja omaan vastuuseen sielumme kehittymisestä. Wicca ei ole passiivinen uskonto vaikka emme harrasta käännyttämistä; olemme silti aina valmiit puolustamaan uskomiamme asioita. Wiccat noudattavat Wiccan Redea, jonka tärkein ohjenuora on ”An harm ye none, do as ye will” eli suomeksi ”Kun et vahingoita, tee kuten tahdot”. Monet wiccat joutuvatkin pohtimaan tekojensa eettisiä seurauksia, sillä joskus on valittava kahdesta huonosta vaihtoehdosta se pienempi paha. Lause sisältää myös suoran käskyn seurata omaa, korkeampaa tahtoasi, eli sielusi tarkoitusta.  Uskomme myös karmaan, joka Wiccan Redessä on mainittu kolminkertaisuuden lakina. Kaikki mitä laitat universumiin palaa sinulle takaisin. Siis ajatuksiasi myöten.  

Käytämme magiaa saavuttaaksemme tavoitteitamme ja parantaaksemme, emme vahingoittaaksemme ketään. Kaikki wiccat eivät silti ole noitia, ja kaikki noidat eivät todellakaan ole wiccoja. Seuraamme kuunkieroa  ja vuodenkiertoa, joten wiccoilla riittää juhlittavaa kolmessatoista täysikuussa ja kahdeksassa sapatissa. 

Wicca on uusi uskonto, jolla on vanhat perinteet.  Uskontomme isänä pidetään Gerald Gardneria, joka 1950- luvulla eri lähteistä kokoamalla muodosti Wiccalle rungon. Esimerkiksi wiccan filosofian peruskivi ovat Hermetismin seitsemän periaatetta. Lisää maustetta uskontoomme antavat chakrojen tuntemus, psyykkisten kykyjen kehittäminen, henkioppaiden kanssa työskentely, sekä kivien ja kasvien energioihin tutustuminen. Työskentelemme jatkuvasti oppiaksemme uutta maailmastamme. Wicca on itsessään alati muuttuva, kuten maailmakin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti